reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

emkacafe znalazłam fajny słoiczek podobny do tego, co wkleiłaś zdjęcie, ale był plastikowy i tak się właśnie zastanwiam, czy to jakaś różnica będzie? Czy może lepiej w takim słoiczku po dżemie? :happy:

A co do ciąży mnogich, to ja słyszałam, że jak są od strony matki w rodzinie bliźniaki to jest duża szansa, że się samemu będzie miało. I patrząc po znajomych tak właśnie by się zgadzało.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewuszki!
Mam do Was pytanko. Czy możliwe jest żeby po 2-3 dniach od zapłodnienia bolaly piersi? Dzisiaj tak mnie bola jak jeszcze nigdy w życiu. Dotknąć ich nie można i jakby miały gorączkę na sutkach. Tylko nie wiem czy to nie za wczesnie...

agamemnon Wcale Ci się nie dziwie. Chociaż u nas jest całkiem inaczej, nasz dom robi za „dom otwarty” i generalnie u nas bardzo dużo ludzi się przewija. Powiem szczerze że czasem to nawet za dużo i człowiek chciałby czasem pobyć sam. :) No i dziękuję. Wizyta była bardzo udana. ;) mallaika Super beta!!! Mychunia, zosiasamosia, agamemnon Trzymam &&&&&&&& za II kreseczki w niedzielę

Ale mam ochotę na pizze :D Mąż właśnie w sklepie kupuje dla mnie <mniam> Ale on Kochany :D <3

aest, wiem :):*

Moje dziewczyneczki śpią i kolejny wieczorek tylko dla mnie i mojego męża :-D

Dziewczyny, schodzę na dół do teściów żeby coś im powiedzieć, a mój teść patrzy się na mnie i mówi "Co jest?:szok:" zaraz zaczyna się śmiać i mówi "Myślałem, że dziedzic w drodze" :-D. Oni jeszcze nie wiedzą o ciąży, może powiem im po pierwszej wizycie, ale to się jeszcze okaże :D Aż mi się głupio zrobiło i odpowiedziałam "przytyło mi się :-D". Pamiętam jak mojego M siostra była w ciąży miała wtedy zaledwie 19-cie lat, to jak każdy do niej "Kasia jesteś w ciąży", to ona odpowiadała "to po Macdonald's" :-D Ja może będę mówić, że brzuch mi rośnie po pizzy :D :-D:-D

Phoebe, wszystko możliwe Kochana :* Nigdy nie mamy 100% pewności, kiedy doszło do zapłodnienia :) Trzymam mocno kciuki za II kreseczki&&&&& :*

susel Kochanie, co z Tobą?

Grzaneczko, jak tam?

lamorelka, może wzdęcie jest dobą oznaką? :D Ja zanim dowiedziałam się o ciąży byłam wzdęta i strasznie mnie to denerwowało :) Trzymam &&&&&& :*

Ostatnia edycja:
Malusiolka Nie wiem... :p Bo przygotowywał jak usypiałam Zuzię, a było tyle sera nie wierzchu że nie widać było co tam jest :p A ja już na gotowe przyszłam :p Ale smaczna była :p Ja generalnie mam niesamowitą słabość do pizzy.... Jakieś hamburgery, kebaby, zapiekanki to mnie nie interesują, ale pizza.... mmmm.... uwielbiam :D Ale trochę po grzeszyć przecież możemy nie? :D

emkacafe znalazłam fajny słoiczek podobny do tego, co wkleiłaś zdjęcie, ale był plastikowy i tak się właśnie zastanwiam, czy to jakaś różnica będzie? Czy może lepiej w takim słoiczku po dżemie? :happy:

A co do ciąży mnogich, to ja słyszałam, że jak są od strony matki w rodzinie bliźniaki to jest duża szansa, że się samemu będzie miało. I patrząc po znajomych tak właśnie by się zgadzało.

zosiasamosia - myślę, że chyba nie powinno być różnicy... jedno jest pewne czy to w plastikowym czy szklanym to trzeba je robić w miarę na bieżącą po 2-3 słoiczki i trzymać w lodówce.

Witam dziewczynki wieczorowo... zaraz się wczytam co tam nabazgrałyście :)

lamorela - no i nagrabiłaś sobie u pieska :)

Dziewczyny dzisiaj znalazłam na allegro testy ciążowe o czułości 10mIU/Mi - czyli ponoć te najczulsze - koszt całe 1,70 zł i zastanawiam się czy nie kupić kilka sztuk. W zasadzie jak dostaje szału czy jestem w ciąży czy nie jestem to potrafię kupić kilka przed okresem o wartości czasem nawet 16 zł - wiec różnica nie mała. A tak będą mieć większą ilość a jak zajdę to komuś sprezentuje. Kupowałyście tak w większej ilości? poza tym można zakupić w tym samym sklepie testy owulacyjne też dość tanie. Tylko się zastanawiam czy akurat one się sprawdzają? Czytam różne wasze opinie na ten temat... Doradźcie plis.

Agamemnon, conti - co do porannej naszej pogawędki na temat śluzu... rzeczywiście trochę się go u mnie pojawiło, ale taki jakiś dziwny przed ovu o ile do niej dojdzie. Zawsze z tego co pamiętam to kilka dni przed kulminacją miałam taki bardziej wodnisty i z dnia na dzień coraz bardziej rozciągliwy (chyba, że mnie pamięć myli) a teraz mam go tylko trochę i jest taki kremowy i nic nie ma wspólnego z rozciągliwością :( Przychodzi mi do głowy tylko jeden scenariusz, że ovu mi się trochę przesunęła i ten śluz dopiero się rozkręca? co wy o tym sądzicie? albo któraś bardziej doświadczona mi podpowie...

reklama
Piaska też słyszałam o tym, że przesuszone powietrze może dawać u dziecka podobne objawy jak przeziębienie - przez przesuszone śluzówki. A sama zauważyłam u siebie, że boli mnie rano gardło tylko do momentu aż coś wypiję...dlatego chyba muszę zainwestowac :) w nawilżacz :) szczególnie jak myslimy o drugim maluszku :)

Conti - cieszę się, ze pęcherzyk pięknie dojrzał :) teraz przytulać sie cały weekendzik :)

mycha - ja używam też takiego garnka do gotowania na parze na kuchenkę i daje rade :) chociaz zawsze marzył mi sie parowar :) ale ostatnio zachorowam na Thermomix -to takie urządzenie ma 12fumkcji (gotuje, piecze, smaży, gotuje na parze, ubija, miksuje itp) jest boskie ale cena powalająca ....na tą chwile zaporowa jak dla mnie :/ ale pomarzyć można ;-)
agamemnon też nie lubię samotnych weekendów ;-) dlatego też często mama jest u nas gosciem :) ona sprawdza sie jako babcia a ja mogę ogarną swoje sprawy :-) i wszyscy są happy :)

Widzę, że zdrowe odżywianie na tapecie :) moją wagą max bylo 78kg przy wzroscie 172cm więc całkiem sporo :p i wtedy zaszłam w ciąze. Jak rodziłam ważyłam 82kg (czyli teoretycznie w ciązy tylko 6kg na plus) a 6 tyg po porodzie ważyłam 64kg czyli 14kg mniej niż przed ciążą :-D to dopiero kuracja odchudzajaca. Waga utrzymana aż do tego roku obecnie 68kg :/ no i mój mąż mówi "czas na kolejne dziecko po tej ciązy bedziesz jak modelka" :-D Chyba coś w tym jest w moim przypadku :)

mallaika - gratuluję pięknej Bety :)

karola - no rozpiętość terminu ovu spora...musisz być czujna :)

Malusiolka - kochanego masz męża :) zachcianki - fajna rzecz :p

Do góry