reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

emkacafe znalazłam fajny słoiczek podobny do tego, co wkleiłaś zdjęcie, ale był plastikowy i tak się właśnie zastanwiam, czy to jakaś różnica będzie? Czy może lepiej w takim słoiczku po dżemie? :happy:

A co do ciąży mnogich, to ja słyszałam, że jak są od strony matki w rodzinie bliźniaki to jest duża szansa, że się samemu będzie miało. I patrząc po znajomych tak właśnie by się zgadzało.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewuszki!
Mam do Was pytanko. Czy możliwe jest żeby po 2-3 dniach od zapłodnienia bolaly piersi? Dzisiaj tak mnie bola jak jeszcze nigdy w życiu. Dotknąć ich nie można i jakby miały gorączkę na sutkach. Tylko nie wiem czy to nie za wczesnie...

agamemnon Wcale Ci się nie dziwie. Chociaż u nas jest całkiem inaczej, nasz dom robi za „dom otwarty” i generalnie u nas bardzo dużo ludzi się przewija. Powiem szczerze że czasem to nawet za dużo i człowiek chciałby czasem pobyć sam. :) No i dziękuję. Wizyta była bardzo udana. ;) mallaika Super beta!!! Mychunia, zosiasamosia, agamemnon Trzymam &&&&&&&& za II kreseczki w niedzielę

Ale mam ochotę na pizze :D Mąż właśnie w sklepie kupuje dla mnie <mniam> Ale on Kochany :D <3

aest, wiem :):*

Moje dziewczyneczki śpią i kolejny wieczorek tylko dla mnie i mojego męża :-D

Dziewczyny, schodzę na dół do teściów żeby coś im powiedzieć, a mój teść patrzy się na mnie i mówi "Co jest?:szok:" zaraz zaczyna się śmiać i mówi "Myślałem, że dziedzic w drodze" :-D. Oni jeszcze nie wiedzą o ciąży, może powiem im po pierwszej wizycie, ale to się jeszcze okaże :D Aż mi się głupio zrobiło i odpowiedziałam "przytyło mi się :-D". Pamiętam jak mojego M siostra była w ciąży miała wtedy zaledwie 19-cie lat, to jak każdy do niej "Kasia jesteś w ciąży", to ona odpowiadała "to po Macdonald's" :-D Ja może będę mówić, że brzuch mi rośnie po pizzy :D :-D:-D

Phoebe, wszystko możliwe Kochana :* Nigdy nie mamy 100% pewności, kiedy doszło do zapłodnienia :) Trzymam mocno kciuki za II kreseczki&&&&& :*

susel Kochanie, co z Tobą?

Grzaneczko, jak tam?

lamorelka, może wzdęcie jest dobą oznaką? :D Ja zanim dowiedziałam się o ciąży byłam wzdęta i strasznie mnie to denerwowało :) Trzymam &&&&&& :*

Ostatnia edycja:
Malusiolka Nie wiem... :p Bo przygotowywał jak usypiałam Zuzię, a było tyle sera nie wierzchu że nie widać było co tam jest :p A ja już na gotowe przyszłam :p Ale smaczna była :p Ja generalnie mam niesamowitą słabość do pizzy.... Jakieś hamburgery, kebaby, zapiekanki to mnie nie interesują, ale pizza.... mmmm.... uwielbiam :D Ale trochę po grzeszyć przecież możemy nie? :D

emkacafe znalazłam fajny słoiczek podobny do tego, co wkleiłaś zdjęcie, ale był plastikowy i tak się właśnie zastanwiam, czy to jakaś różnica będzie? Czy może lepiej w takim słoiczku po dżemie? :happy:

A co do ciąży mnogich, to ja słyszałam, że jak są od strony matki w rodzinie bliźniaki to jest duża szansa, że się samemu będzie miało. I patrząc po znajomych tak właśnie by się zgadzało.

zosiasamosia - myślę, że chyba nie powinno być różnicy... jedno jest pewne czy to w plastikowym czy szklanym to trzeba je robić w miarę na bieżącą po 2-3 słoiczki i trzymać w lodówce.

Witam dziewczynki wieczorowo... zaraz się wczytam co tam nabazgrałyście :)

lamorela - no i nagrabiłaś sobie u pieska :)

Dziewczyny dzisiaj znalazłam na allegro testy ciążowe o czułości 10mIU/Mi - czyli ponoć te najczulsze - koszt całe 1,70 zł i zastanawiam się czy nie kupić kilka sztuk. W zasadzie jak dostaje szału czy jestem w ciąży czy nie jestem to potrafię kupić kilka przed okresem o wartości czasem nawet 16 zł - wiec różnica nie mała. A tak będą mieć większą ilość a jak zajdę to komuś sprezentuje. Kupowałyście tak w większej ilości? poza tym można zakupić w tym samym sklepie testy owulacyjne też dość tanie. Tylko się zastanawiam czy akurat one się sprawdzają? Czytam różne wasze opinie na ten temat... Doradźcie plis.

Agamemnon, conti - co do porannej naszej pogawędki na temat śluzu... rzeczywiście trochę się go u mnie pojawiło, ale taki jakiś dziwny przed ovu o ile do niej dojdzie. Zawsze z tego co pamiętam to kilka dni przed kulminacją miałam taki bardziej wodnisty i z dnia na dzień coraz bardziej rozciągliwy (chyba, że mnie pamięć myli) a teraz mam go tylko trochę i jest taki kremowy i nic nie ma wspólnego z rozciągliwością :( Przychodzi mi do głowy tylko jeden scenariusz, że ovu mi się trochę przesunęła i ten śluz dopiero się rozkręca? co wy o tym sądzicie? albo któraś bardziej doświadczona mi podpowie...

reklama
Piaska też słyszałam o tym, że przesuszone powietrze może dawać u dziecka podobne objawy jak przeziębienie - przez przesuszone śluzówki. A sama zauważyłam u siebie, że boli mnie rano gardło tylko do momentu aż coś wypiję...dlatego chyba muszę zainwestowac :) w nawilżacz :) szczególnie jak myslimy o drugim maluszku :)

Conti - cieszę się, ze pęcherzyk pięknie dojrzał :) teraz przytulać sie cały weekendzik :)

mycha - ja używam też takiego garnka do gotowania na parze na kuchenkę i daje rade :) chociaz zawsze marzył mi sie parowar :) ale ostatnio zachorowam na Thermomix -to takie urządzenie ma 12fumkcji (gotuje, piecze, smaży, gotuje na parze, ubija, miksuje itp) jest boskie ale cena powalająca ....na tą chwile zaporowa jak dla mnie :/ ale pomarzyć można ;-)
agamemnon też nie lubię samotnych weekendów ;-) dlatego też często mama jest u nas gosciem :) ona sprawdza sie jako babcia a ja mogę ogarną swoje sprawy :-) i wszyscy są happy :)

Widzę, że zdrowe odżywianie na tapecie :) moją wagą max bylo 78kg przy wzroscie 172cm więc całkiem sporo :p i wtedy zaszłam w ciąze. Jak rodziłam ważyłam 82kg (czyli teoretycznie w ciązy tylko 6kg na plus) a 6 tyg po porodzie ważyłam 64kg czyli 14kg mniej niż przed ciążą :-D to dopiero kuracja odchudzajaca. Waga utrzymana aż do tego roku obecnie 68kg :/ no i mój mąż mówi "czas na kolejne dziecko po tej ciązy bedziesz jak modelka" :-D Chyba coś w tym jest w moim przypadku :)

mallaika - gratuluję pięknej Bety :)

karola - no rozpiętość terminu ovu spora...musisz być czujna :)

Malusiolka - kochanego masz męża :) zachcianki - fajna rzecz :p

Do góry