reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

a u mnie chyba owulacja sie zaczyna :) testy owulacyjne juz prawie idealnie tej samej barwy a sluz bialko kurze :) tez jak na moje bardzo szybko bo przedwczoraj okres sie skonczyl ;p

ale ja wlasnie tak czulam ze owulke mam znacznie wczesniej niz powinnam :)
wiec czas do dziela :D:D:D:D ale u nas z dwa razy dziennie to normalka :D
i teraz juz sama nie wiem lepiej w okolicy owulacji jak najczesciej czy tak raz na dzien ? poproszę o lekką pomoc :)

reklama
różnicy w zasadzie nie ma, bo też wcześniej korzystałam z garnka i nakładki, więc też nie bardzo widziałam sens kupowania parowara, ale dostałam na prezent, więc jest
generalnie, w tym moim to jest fajne, że są 3 poziomy więc za jednym razem mogę ugotować ryż, rybę i warzywa, dając na górę to co ugotuje się wcześniej i jeśli jest potrzeba to w trakcie gotowania zdjąć np. jeden poziom - to jest duży plus, no i garnku to ciężko byłoby zrobić, no chyba że mniejszą porcję

Co do parowarów, to ja mam, ale nie używam. Mąż jak byłam w poprzedniej ciąży kupił, żebym zdrowo się odżywiała;-) ten mój podłącza się do prądu, ma kilka nakładek, które stawia się jedna na drugą.. a garnek działa chyba na takiej samej zasadzie, jak parowar - jedno i drugie gotuje na parze :-)

Odebrałam wyniki bety, którą robiłam przedwczoraj. Wynik 219 i jak powiedziały moje ulubione panie z laboratorium nie ma wątpliwości, że to ciąża, no a z opisu wychodzi, że to 2-3 tydz, więc jest super. Wizyta u gina przesunięta na 8 października. Mam nadzieję, że od razu da mi skierowanie na USG, bo wtedy serducho już powinno bić. Do tego czasu po prostu zwariuję :szok:

to ja się żegnam :tak: zaraz kończę pracę do domku, coś szybko wrzucimy na ząb i w drogę ;-) wracam w niedzielę :-)

cycki mnie dalej bolą i czuję sie ogólnie dziwnie bardzo :eek: mam nadzieję, że to ciąża a wredota nie przylezie w niedzielę :-) choć z drugiej strony nie wierzę, że się udało.... :no:

Mychunia to obie czekamy na niedzielę... Ja z jednej strony mam tę nadzieję, ale z drugiej czepialska i wredna jestem jak przez @ :-D Po prostu zobaczymy jak będzie. Chociaż dzisiaj dwa razy już mi w oczy wlazł test ciążowy, ale byłam dzielna i nie kupiłam. No i wpisałam sobie dane do kalkulatora, który tu ostatnio wkleiła któraś z dziewczyn i niby było napisane, że mogę dziś już sikać. Ale zdroworozsądkowo poczekam najpierw na @ w terminie.

Piaska to może u mnie rzeczywiście jest trochę inaczej, że moja ginekolog przyjmuje tylko w czwartki, więc chciała żebym przyszła w tym 6-7 dniu i potem 12-13, bo tak to też słyszałam, że robi się co 3 dni

ja póki co żadnego nie kupiłam i na razie nie zmierzam... Podobno test najlepiej wykonać tydzień po terminie @ a do ginekologa pójść miesiąc po terminie @ więc zobaczymy

reklama
mychunia, mi koleżanka położna też mówiła, że test najlepiej tydzień po @ zrobić. Ja zrobiłam w 31dc, w sumie po to żeby jedną kreskę zobaczyć, no i się zdziwiłam :p mi pani w aptece mówiła, że 2 dni po spodziewanej @, więc w sumie ja zrobiłam na 3 dzień i wyszedł pozytywny :)

Do góry