reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

NATKUSIA – no niestety faceci … ;/ tacy już są… teraz i tak najbliższe 4 dni pracuje na popołudnia, chyba, że w PN uda mi się męża przed pracą molestować.

Mikaaa – zumba J zazdroszczę dawno nie byłam, teraz mam plan znowu zacząć chodzić na siłownię, albo na zumbę. Choć niestety mam nieregularne godziny pracy i zumba może być problemem, więc raczej skuszę się na siłownię i basen czyli standardowy zestaw J co do małża to już dzisiaj go namówiłam na zgodę, ale przytulasków nie było jeszcze, bo Nadia w domu siedzi teraz – chora bidulka L
A co do pizzy to ja też lubię, ale nie za często. Zazwyczaj tak raz w miesiącu zamawiamy sobie pizzę, ale ja to kocham z ananasem, ewentualnie czasami robię J

Wanda – mnie zmarła babcia w roku, w którym brałam ślub, nie doczekała… Bardzo to przeżyłam, bo byłam z nią zżyta strasznie, ze względu na braku mamy. Współczuję.

Amalie – też bardzo długo się zastanawiałam, czy aby na pewno chcę mieć drugie dziecko zanim się zdecydowaliśmy. Mąż mówił o tym, że chce, a ja nie wiedziałam, niestety moja córka jest bardzo nadpobudliwa i bałam się czy dam sobie radę z nią i noworodkiem, poza tym mój mąż czasami miał dziwne humory.

Aesthete – mnie też w pierwszą ciążę udało zajść się zaraz po @ i to był ten jeden jedyny raz przytulanek w grudniu w drugi dzień świąt jak teściowa, która przyjechała do nas na dłużej pojechała sobie w gości i mięliśmy przez kilka godzin chatę wolną J

Lamorela - nie przejmuj się ja z moją sklerozą cieszę się, że moje dziecko wyjątkowo krzykliwe jest to jej na pewno nigdy nie zapomnę :p nie no żartuję oczywiście, ale nie przejmuj się jak się psiak zapatrzył to i najlepszym się może zdarzyć :D

Cześć dziewczyny (trochę spóźnione, ale ważne, że jest, nie?),

Ja oczywiście w pracy… Jak większość mojego życia właśnie w tej instytucji spędzam, ale cóż trza zarabiać, a później będzie czas na wolne jak fasolka będzie to odpocznęJ więc teraz daję z siebie wszystko, żeby nadrobić też finansowo, co później zapunktuje na pewno. Jeszcze pozostały mi tylko 3 h, a siedzę od 14, jutro i w niedzielę też siedzę po 11h, ale za to w PN 6h tylko (choć i tak powinien być to mój dzień wolny od pracy L).

emkacafe - ja testów nie kupuję, bo będę wariować, dopiero jak już będę po terminie @ kilka dni to wtedy będę się zastanawiać nad kupnem, bo tak ciągle bedę robić przed @ i się załamywać, że jeszcze nie ma fasolka.

reklama
Kinia1 - z testami to ja mam to samo - wariuje i to ostro - nakręcam się a potem załamuje jak widzę I, później myślę, że może za wcześnie i znów powtórka - i tak w koło...
Ale w gruncie rzeczy to jak ich nie mam to i tak je kupuje - więc reasumując to będzie chociaż bardziej ekonomiczne posunięcie :) a tak potrafię kupić nawet za ok. 20 zł - a tak zamówiłam 10 testów ovu + 9 testów ciążowych za 41 zł z kosztami przesyłki!
W każdym bądź razie obiecałam sobie, że jeśli chodzi o test ciążowy to wcześniej jak w dniu spodziewanej @ go nie zrobię! i tego się będę chciała trzymać :)

mikaaa, można pogrzeszyć. Nie robimy tego codziennie :p

Biedroneczko, dla nas może i dobre zachcianki, a dla naszych mężów straszna rzecz :p Ja pamiętam w pierwszej ciąży miałam zachciankę na lody z bitą śmietaną i do tego herbatniki <mniam> Mój mąż musiał o 22-giej sklepu szukać otwartego :D Ale udało mu się kupić :-D

Moja Oliwka dzisiaj z tatusiem przez telefon rozmawiała i ja do Oliwki mówię.. "Oliwciu Kochanie powiedz dla taty, że nie słuchałaś się dzisiaj mamy", a Oliwka do tatusia mówi "Tato, mama nie słuchała się Oli" :-D:-D Moje dziecko jest bardzo mądre :D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Dzisiaj już jest lepiej...
W pracy zajęłam się pracą, po pracy dziećmi, popołudniu mąż wrócił, więc jakoś czas zleciał...

wanda23
- taaa, niby fajnie, ale jak się nie ma 2000 czy 3000 na wymianę naraz to już nie jest tak fajnie. Jak się ochłodziło to stwierdziłam, że nie mam kompletnie żadnej kurtki. Na szczęscie w second hadzie znalazłam fajną dwurzędową kurteczkę.
Bieg Niepodległości to 10km. I umiarkowane treningi biegowe nie przeszkadzają w staraniach o dziecko.

Leemonca - u nas bieg niepodległości ma w tym roku 4km wg kalendarza imprez. W zeszłym było chyba 4,5 km.
Dobrze, że nie przeszkadza w starankach trening biegowy, bo mamy nadzieję wystartować ;-) Jest jeszcze odpowiednio dużo czasu żeby się przygotować.
A co do zmiany garderoby - no cóż, może już zacznę pomału gromadzić środki... zanim schudnę to już powinnam z 2, czy 3 koła zgromadzić :tak:

Ok, uciekam spać, bo w zasadzie w trakcie @ nie mam nic ciekawego do powiedzenia :/

Dobranoc wszystkim.

Malusiolka - a powiedz mi proszę z Twojego doświadczenia jako matki już trzeciego dziecka - jak było z Twoimi wszystkimi staraniami ciążowymi? czy posiłkowałaś się jakimiś testami ovu czy raczej znając swój organizm sama wiedziałaś kiedy jesteś płodna? prowadziłaś wykresy?

conti - kciuki zaciśnięte za pęknięcie pęcherzyka Graafa i zapłodnienie komóreczki!!

emkacafe - możesz popić ziółka by wspomóc produkcję śluzu (ale np wiesiołek bierze się do dnia owulacji, bo powoduje mikroskurcze macicy i może utrudniać implantację, więc w tym cyklu już raczej nie). Ale mam ten sam problem co Ty. Piję siemię lniane i obserwowałam ładny, przeźroczysty i rozciągliwy śluz, ale dziś jak się rano badałam kiszka - trochę skąpo i kremowy nierozciągliwy śluz.. Też nie wiem co o tym myśleć.

30% ciąż podobno tak sie konczy i nawet o tym nie wiemy (jakbym robila bete to by wyszla ale po kilku dniach nie bylo by po niej sladu - WIEC LEPIEJ NIE SPIESZYC SIE Z TESTOWANIEM :) ), ale oczyściłam sie i na dzień dzisiejszy endometrium idealne :)
biedroneczka - dla psychiki może i lepiej nie wiedzieć, ale w szerszej perspektywie jak najbardziej lepiej wiedzieć. Jeśli bym parę cykli miewała 2 kreski, a po nich okres (czyli w takim wypadku poronienie), chciałabym wiedzieć. Raz może być kwestią przypadku, ale jeśli to byłby trwały problem np z zagnieżdżaniem się zapłodnionego jajeczka trzeba to leczyć, bo tak można w kółko się starać..
przykro mi, że tak się stało.. trzymam kciuki za nowy cykl!! Ja też przeziębiona jestem. Mówiłam wczoraj lekarzowi, że staramy się o dziecko i akurat mam dni płodne i łykam Aspirynę i wiesz co? Powiedział, że akurat Aspiryna może pomóc w zagnieżdżaniu się, więc mam się nie martwić :happy:

Czytałam i czytałam, ale tyle dziś naprodukowałyście babencje, że nie jestem w stanie nadrobić :rofl2:

Co do szczepień ja nie będę szczepić ani siebie, ani mojego dziecka tymi supermodnymi ostatnimi laty szczepionkami. Zaszczepię na te, na które mnie szczepiono i nic więcej. W mojej rodzinie /środowisku są lekarze i pielęgniarki i przez lata słyszałam mnóstwo "przeciw" szczepionkom, na szczycie z tym, że wpływają długofalowo na układ immunologiczny, a także neurologiczny. Jak ktoś chce sobie zgłębić temat to wystarczy poszperać w internecie. Jest mnóstwo badań na ten temat. Jak ktoś chce zagłębiać temat, to zagłębi ;-)

lamorela - kurczę, no może i teraz była owulacja? Obserwuj temperaturę, czas pokaże. Ważne, że przytulanki były!

emkacafe - ja kupiłam testy ciążowe z allegro za 1 zł nawet ;) z tego samego powodu co Ty. I tak bym kupowała i tak. Te, które ja kupiłam w zeszłym i tym cyklu nie pokazują cienia cienia na pasku testowym, a to dla mnie bardzo ważne.

Ja dziś czuję się lepiej!! Przeziębienie chyba poszło sobie!! JUUUUPI :-D:-D:-D:-D
A dziś miałam w śluzie krew. Może to plamienie okołoowulacyjne. Już jakiś czas nie miałam go. Plamienie było (przed przytulankami), ale testy owulacyjne nie wskazują na zbliżanie się owulacji. Ale i tak im nie wierzę ;) .. póki co :-p

A propos tej aspiryny, oczywiście nie omieszkałam poszperać w internecie i znalazłam taki artykuł Aspiryna zwiększa szanse na dziecko
Wie ktoś jak długo można pić siemię lniane?

emkacafe - Malusiolka ze swoimi dzieciaczkami zawsze zachodziła w pierwszym cyklu starań - SZCZĘŚCIARA :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też już uciekam do łóżka. Miały być od dzisiaj przytulanki z mężem a tu nic z tego nie wyszło - chłop śpi, śluzu brak i tyle :(
dobrej nocki wszystkim

Do góry