reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Dobry dzien!
Susel chyba nie trzeba czekac na bete (ktora bedzie tylko formalnoscia), skoro jest cien jest i ciaza! GRATULUJE!!!:tak:
Benficia w poprzednim cyklu jajniki bolaly mnie caly tydzien, ale az tyle sama ovulacja nie trwa. Wczesniej mialam jeden, gora dwa dni bolu. A w tym ( nie mierze tempki) juz mnie bolal lewy i prawy, ale nie na raz i bardzo delikatnie, czyli to chyba jeszcze nie to.
Mimimoo, witaj z powrotem u nas:)
Karola, jaka wiatropylna?!...przeciez sie przytulacje wiec szansa jest!:tak:
Piaska, no w koncu sie ruszylo! Gratki z @!
Tekla, najlepsze w tym jest to, ze w ciagu tygodnia bedzie zawsze w skarpetkach, bo maz na nocki idzie do pracy, wiec jak sie kapie i ubiera ( z mysla wlasnie o pracy) ja go pozniej lapie...a ze w pospiechu troche to nie ma czasu na sciaganie skarpetek, i jak tu starac sie o dziewczynke?:laugh2:
Malusiolka, dziewczynki juz masz coraz wieksze, do porodu kolo 8 miesiecy wiec dasz rade. Na poczatku dzidzia sporo spi, a potem jak sie juz wdrozysz to sama zobaczysz ze az tak ciezko nie jest, wedlug mnie najgorzej jak dziecko juz zaczyna chodzic, wtedy to trzeba miec oczy wokol glowy.
Kobietka, szybko zleci nawet sie nie obejrzysz jak bedziesz widziec II kreseczki. &&&&&
Emkacafe, az wstyd sie przyznac ale nie znam sie za bardzo . W tym cyklu tez tak mam ze np we wtorek pobolewal ( delikatnie) prawy a w srode lewy jajnik. Moze nie moga sie zdecydowac ktory ma wyprodukowac jajeczko, albo bedziemy mialy dwa na raz, albo juz nie wiem...
Siedze w domu i sie nudze, nawet do sklepu nie moge isc, bo czekam na kuriera (chyba ze pochodze po internetowych, co tez jest meczace). Maz spi, wiec nie mam jak sie tluc ze sprzataniem. Obiad gotowy. Dzieci w szkole. Co tu robic?

reklama
Karola skąd ja to znam :) Mój jak tylko się dowiedział, że z zalecenia ginekologa mamy starć się od niedzieli do środy, w poniedziałek też zasnął, stwierdzając, że jest zmęczony - fakt, że zreflektował się we wtorek rano, ale niestety widzę po sobie, że ovu jeszcze nie było, dziś idę na kolejny monitoring i jeśli pęcherzyk nie pękł (powinien mieć chyba jakieś 22 mm) to trzeba starać się dalej, więc już widzę minę mojego M. - chyba po prostu mu nie powiem czy trzeba czy nie, bo jak za dużo mówię kiedy trzeba itd. to widzę, że chyba go to stresuje, bo normalnie to zawsze jest chętny - hmmm, a mówią, że to kobiety są skomplikowane...

susel niestety nie będziemy razem świętować :-( zrobiłam dziś test i I krecha i żadnego nawet cienika nie ma :no: czekam na @ nawet wyć mi się nie chce tak mi teraz głupio bo się łudziłam, że tempka podskoczyła i myślałam, że to ta 3 faza wyższych teperatur eh... Idę spać bo padam z nóg...

piaska no to super, że @ się pojawił :-D najgorsza jest ta niemoc i oczekiwanie :confused2:

mar-chew to &&&, żeby ten cykl był ostatnim i udanym :-D

ewka :zawstydzona/y: no Twoja temp wygląda naprawdę obiecująco - może jeszcze za wcześnie na test? &&& i przytulam

Malusiolka a no czasem są takie noce, że człowiek oka nie domknie porządnie a tu słychać "mamooo" :eek:

emkacafe przepysznie wyglądają te Twoje przetwory! Daj przepis :-)

Mar-chew a wiec &&&&&&& za nowy udany cykl :tak:;-)

Prześlijcie mi dzisiaj telepatycznie dużo sił witalnych i psychicznych :-(

Agamemnon - dziękuje za komplement. Przepis banalnie prosty. Najpierw miałam to zrobić z rumem, ale zakładając, że lada chwila zajdę w ciąże :) to zrobiłam bez. Ja robię tak: szoruje szczoteczką cytrynki i limonki (tu akurat jest bez) następnie sparzam i kroje w plastry razem z imbirem. Po czym podgrzewam miód taki ścięty) ale tylko troszeczkę, żeby stał się płynny. A później to już tylko układanie: na przemian cytrynkę z limonką, luki zapełniam imbirem i dorzucam garść goździków i ziela angielskiego.
W letnie wieczory to poprawia mi humor a jeszcze milej idąc w goście zabrać ze sobą taki prezencik. Fajnie jeśli można dokupić takie wygodne słoiczki jak na zdjęciu które pasuje do tego ja ulał :)

Ja z bólami owulacyjnymi to mam tak ,że boli mnie ogólnie jeden jajnik zawsze tak około połowy cyklu ,ale to nie zawsze odczuwam ten ból , a raz na rok bolą oba u mnie więcej pracuje ten prawy chociaż ktoś mi kiedyś mówił ,że nie ma co się sugerować po której stronie boli i bądź mądra mnie ból łapie częściej po prawej stronie ,a po godzinie boli już całe podbrzusze i to tak ,że bez procha się nie objedzie bo chodzę dosłownie na czworaka jak poszłam na pierwszą wizytę do gina to myślałam ,że mam coś z jajnikiem ,a on mnie wypytał jak często ból się pojawia ja zawsze wszystko notowałam bo mnie mama tak uczyła i gadała coś o tym ,że miała takie bóle ,ale dla mnie to było dziwne wtedy ,że to aż tak boli no i ostatecznie gin mnie uspokoił ,że taka moja uroda już no ,a nowy ginek ten u którego byłam niedawno tłumaczył mi ,że jak ból ustaje to jest to dzień owulacji bo pęcherzyk pęka i potem już nie boli.

ewa - nie załamuj się! trzeba być dobrej myśli - bo potem zradza się w kobiecie blokada, która na pewno nie pomoże w kolejnych cyklach. Głowa do góry - musisz wierzyć, że kolejne cykle są Twoje!

Phoebe, kobietka22 - z tymi bólami ovu to naprawdę można zwariować i trudno się tu połapać jak powinno być a jak jest :) u mnie to chyba organizm zaczął inaczej funkcjonować od czasu kiedy poszliśmy z mężem na całość w dni płodne. A teraz czasem czuje jak by we mnie całe miliony plemników buszowały! też mam bóle całego podbrzusza ale jajnik chyba boli mnie tylko jednak w danym cyklu chociaż trudno już się połapać.

reklama
Do góry