reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Piaska no dobra, przekonalas, to sobie ja odszukam i odslucham wieczorkiem i mozesz sie spodziewac wiadomosci na priv z pytaniami ;-) a Twoj maz tez przestrzega tej diety?

reklama
susel - dobre pytanie, hi hi. Niestety prawda wygląda tak, że mamy zupełnie inne systemy żywienia, ale powoli przekonuje się do mojego, dostosowanego do jego metabolizmu, bo mamy inne. I tak, ja wstaję rano wypoczęta i głodna, zjadam sycące śniadanie (najczęściej 3 jajka na miękko albo kaszkę jaglaną sobie gotuję), on ledwo się zwleka z łóżka i zjada kawałek chlebka. Potem w pracy ja jem garściami orzechy, słonecznik, żurawinę, pestki dyni, pistacje, nerkowce i kocham daktyle, on je kanapki, w domu jemy oboje obiad, tu staram się już coś sensowniej upichcić, ale też, ja wybieram indyka albo królika z mięs, on by kurczaki wcinał. Kolację jem rzadko, bo obiad jem jak dla mnie dość obfity (moje porcje są największe z porcji całej rodziny, mimo, że jestem drobniutka), on nieraz jakieś słodkości wcina na kolację. Także jesteśmy zupełnie inni, ale powoli się przekonuje, jak trochę czyta i się dokształca. Także nie rewolucja, a ewolucja. Ja też powoli doszłam do mojego systemu jedzenia. I też powinnam np. jeść więcej warzyw, jeść więcej ryb, za którymi nie przepadam, wiec jeszcze mam co poprawiać, ale np. mój mąż nauczył się świetnie kupować zdrową żywność. Czyta datę ważności (bo często przynosił przeterminowane rzeczy) i skład, jak czegoś w składzie nie rozumie, to nie bierze. Proste i skuteczne :-)

Malusiolka - biorę siatkę na motylki i łapię i łapię :-) :-) :-)

hejka dziewczyny miałam gości dziś od rana już miałam nadrabiać ,ale wpadła kuzynka jedna i druga z maluszkiem i sobie siedzieliśmy teraz obiadek pichcimy z mamą no i co czekam nadal ,ale staram się o tym nie myśleć za bardzo bo bym fioła dostała , no i ponawiam pytanie bo chyba nikt nie zauważył go :

robiłam test owulacyjny tak na próbę i jednego dnia tuż przed bólem owulacyjnym pokazała się druga kreska ,ale słabsza nie taka jak ta druga ,a w kolejnym dniu już ledwo było ją widać czy to znaczy ,że owulka wystąpiła np w nocy ????? tuż po tym bólu? mi ginek tłumaczył ,że jak przestaje boleć to wtedy jest owu jak już pęcherzyk pęknie i tak się zastanawiam czy ona już była ta owulacja ...

Dziewczyny mam do Was takie pytanko, czy od samego początku ciąży- nawet jeszcze przed spodziewanym okresem miałyście dużo śluzu i wolgotno ?
Jesteśmy w trakcie staranek dziś 24 dzień cyklu i straszna susza
smutas.gif

reklama
nana7ma, dziękujemy Kochana :* I gratulację bliźniaków :*

*Bąbelek*
, u mnie różnie jest. Raz śluzu dużo aż mokro, drugi raz mało śluzu, a kolejnym razem w ogóle go nie ma. Czasami zastanawiam się, czy na pewno jestem w ciąży :p A dzisiaj wyjątkowo dużo go mam i jest kremowy.

mychunia, będzie dobrze. Trzymam kciuki &&&&& za II kreseczki :):*

mamaTomeczka, czasami też tak sobie myślę żeby wszyscy o mnie zapomnieli chociaż na chwilkę. Chciałabym też aby dziewczynki były chociaż przez cały dzień grzeczne abym mogła odpocząć. Czasami ręce opadają i nie mam już sił. Nawet jak mam ochotę na przytulanki z mężem często rezygnuje, bo chce trochę odpocząć.

Ostatnia edycja:
Do góry