reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie:-D

Phoebe dzięki kochana. No nareszcie się wyspałam. Wstałam z 10 minut temu. Miałam nie wstawać przed południem ale tak mnie katar męczył i łeb nawalał że wstałam po tablety. Młody też się obudził przeziębiony:-( Ale spoko chyba wolę być chora ale wyspana:-D:-D:-D:-D (To już edytowane. Napisałam tak bo zaczęłam Was nadrabiać od 11:30 :-) i dopiero skończyłam i dodałam swoje wypociny):-)

Marchew zdrówka dla córci:-D

Kobietka nie stresuj się. Jak ja kiedyś miałam to paskudztwo to dostałam jakieś tabsy +globulki i w 3 dni wyleczyłam pipkę:-)

Leemonca dobre "Stefan uciekający tyłem" ha ha ha:-):-) Ale mój taki zazdrośnik, że kto go tam wie co nim kierowało??? Jego strata. Gdybym wiedziała, że wróci to bym mu jakąś wypasioną kolacyjkę przygotowała a tak to sobie kanapki musiał zrobić:-)

Leemonca " Nie wiem, może to i głupie myślenie, ale wolę mieć jedno i zapewnić mu co niezbędne" Też tak myślałam do niedawna. Ale niedawno sobie uświadomiłam, że to czysty egoizm z naszej strony pozbawiać syna rodzeństwa. Jeśli radzimy sobie z jednym damy radę i z drugim. Dla dziecka nie jest najważniejsze to że ma fajne zabawki... No ja tak przynajmniej myślę. Przedwczoraj jak synek miał zdmuchnąć świeczki na torcie i mama kolegi mojego skarba mówi "no to pomyśl Tomuś teraz jakieś życzenie-coś czego pragniesz najbardziej na świecie i dmuchaj" to mój syn chwilę pomyślał i jak co roku chociaż zawsze mu tłumaczę żeby nie mówił życzenia głośno pewnym tonem mówi " najbardziej na świecie chciałbym mieć braciszka":-D Ja z trudem opanowałam łzy wzruszenia i złości z drugiej strony bo przecież, przecież właśnie ja mu taki prezent chciałam dać. A obecni goście byli w szoku że właśnie jakiejś zabawki nie chciał tylko takie marzenie. Nie są Ci ludzie wtajemniczeni w nasze staranka bo to byli rodzice przyjaciół mojego syna a nie moi. Na szczęście jeszcze dziadków nie było bo by pewnie coś palneli głupiego-oni wiedzą.
Lamorela i tego Ci babo życzę. Zakładaj wątek czerwcówek. Chętnie do Ciebie dołączę:-)

Grzanka piątek trzynastego zawsze był moim szczęśliwym dniem i ja Ci trochę mojego szczęścia przesyłam. Twoja beta jeszcze nic nie znaczy. Zrobiłaś za wcześnie i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nadal zaciskam kciuki. Jesteś w ciąży i tyle inaczej być nie może. Więcej optymizmu kobieto bo twoje województwo sąsiaduje z moim więc mega daleko nie mam żeby przyjechać do ciebie i dać Ci kopniaka za pesymistyczne myślenie:-)

Cyntia w mojej rodzinie co druga osoba ma cukrzycę i to właśnie niekoniecznie starsza więc nie jest źle. Mój tato jak narazie jeszcze farmakologicznie daje radę ale kuzyn młodszy ode mnie już na insulinie jedzie. W marcu zostanie tatusiem po raz pierwszy więc nadzieja jest:-)

Malusiolka u Ciebie ciąża jak nic. Rozwal jeszcze trochę szkła tak na wszelki wypadek bo też słyszałam że to szczęście. Dziewczyny wywalamy swoje zastawy z szafek:-):-):-)
Wątpliwości przykro mi:-)

reklama
watpliwosci3 - zobacz czy się rozwinie. Jakby co, Kochana, który to cykl będzie teraz starań? Spokojnie, uda się!

Wróciłam z 2 wizyty u weterynarza. 200 zł już jesteśmy ubożsi. Wyniki wskazują na zapalenie pęcherza, ale być może jest wywołane szczawianami, które mogą być problemem przewlekłym. Ekstra. Zdenerwowaliśmy się, bo mamy drugą też młodą kotkę chorą na serce. Po pierwsze żal zwierzaczków, a po drugie leki i specjalne karmy dla kotów i wizyty kontrolne sporo kosztują.. Już teraz na Tusię sporo łącznie wydaliśmy.. (Już nie powinnam wymieniać, ale do tego różne insuliny mojego P., to miesięcznie niezłe wydatki..).

Idę sobie na solarium, a co! Ja jestem bladziochem, a mój P. lubi opaleniznę, a wiecie.. przytulanki mają być po weekendzie, to muszę jakoś pokusić go :-D:-D

mamaTomeczka - to mnie pocieszyłaś :) On ma cukrzycę I typu? Tę wrodzoną? P. też na insulinie (o 22 jeden typ insuliny i przez cały dzień drugi typ insuliny: około 7 razy).

Ostatnia edycja:
Cyntia po solarium zmarchy wychodzą, ciało się bardzo szybko starzeje no i to rakowe bardzo. Moja ciotka ze szwecji miała w piwnicy swojego domu saunę, solarium prywatne i mega siłownię. Jest sporo młodsza od mojej mamy a wygląda jak jej dużo starsza siostra. Już z solarki nie korzysta bo w końcu zrozumiała że to jest be ale niestety skórę ma bardzo pomarszczoną i to na całym ciele. Kobieta ma dopiero 46 lat a moja babcia chyba lepiej wygląda. Ja mam taką białą karnację że fluidy porcelanowe są dla mnie za ciemne. Mó mężuś też lubi opaleniznę to używam regularnie samoopalaczy i jest ok:):)
Wiadomo opalone ciło wygląda szczuplej, zdrowiej i bardziej apetycznie:-):-)

Malusiolka - przeczucia najważniejsze!
Mi beta wyszłą (chyba bardzo niska, ale jednak) a testy- tak jak pisałam wczoraj - dzisiaj mniej się denerwuję - nawjażniejsze dla mnie, że nie boli brzuch i ani śladu jakiegoś czerwonego śłuzu albo krwi - :D i w pn na betę. a na Twoją czekamy :)

Cyntia nie wiem co to jest wrodzona. Ale ma I typ. Ma 26 lat i od 3-4 na insulinie jest. Nie wiem ile razy dziennie się kłuje bo w tej chwili mieszka w Amsterdamie i nie mamy zbyt częstego kontaktu ze sobą. Przyjaciółki mąż (dużo starszy od nas) Też insulinowy od kiedy go znam a mają córkę 14 letnią i 6 letniego syna

od listopada do czerwca staralismy sie z doskoku bo moj facet pracuje w Niemczech a ja w czerwcu dopiero do niego dojechalam ..
no to czyli od czerwca liczac to 3 miesiaczka od kiedy mieszkamy juz razem ..

to na milion procent okres .. brzuch boli straszliwie .. temperatuta spadla .. i jest mocno czerwono .. :no::no::no::-(

mamaTomeczka - ja mogę mieć zmarszczki, nie mam kompleksów i wiem, że nie będę płakać z powodu zmarszczek :-D Na solarium byłam w zeszłym miesiącu przed starankami, a wcześniej ponad rok temu, więc tak sporadyczne wizyty nie sprawią, że będę miała cerę mulatki i ciało pomarszczone jak staruszka :-D W wakacje prawie wcale się nie opaliłam, w zeszłe również, działki nie mam, mieszkam w mieście, na balkonie nie ma słońca ;) więc na tle reszty społeczeństwa i tak pozostaję w tyle z opalenizną i ryzykiem pomarszczonej od słońca, tudzież solarium, skóry :-p Jak byście mnie zobaczyły byście uwierzyły, hehe ;-)

cześć kobitki :)
oj dziś to pospałam i zmierzyłam temperaturę różnie mi to idzie teraz obiecałam sobie ,że nastawiam budzik na siódmą bo ostatnio mierzyłam we wtorek i kolejny pomiar był dziś :zawstydzona/y: zapominalska jestem wiem ,ale postaram się to naprawić jeszcze i tak się nie staramy także luzik

współczuję Wam @
gratuluję pozytywnych testów
trzymam kciuki za pozytywy i bety &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zwykle o tej porze pijam drugą kawkę ,a teraz niedawno się z wyra podniosłam chyba ta pogoda i spadek ciśnienia tak na mnie działa pozdrawiam i dziękuję za wszystkie Wasze słowa otuchy no i za odpowiedź w sprawie szwagierki buziaki :*

witam z rana :-D i co nocka była owocna? Kinia1 ja teraz biorę folik, bo taki lek mi poleciła moja pani ginekolog. Jakie plany na dziś? Ja muszę ogarnąć mieszkanie, bo ostatnio trochę czasu nie miałam :eek:

Dzięki, zakupię w takim razie zwykły, może faktycznie w większej buteleczce.

Dziewczyny próbuję właśnie zainstalować tą aplikację, mam nadzieję, że się uda. Niestety nie mam smartfona tylko BB i mi się pojawia wersja na blackberry.

Ja wstąłam o 12:30, ale spać pośżłam dopiero o 7:45, nie lubię nocek w pracy. Nie wiem cały czas czy mam @, bo same dziwne plamienia mam, dobrze, że we wtorek mam wuzytę u ginki ;/

Miłego weekendu :)

reklama
Ja wstałam o 7:-) ale potem wrócił mąż i poszłam z nim spać i wstałam dopiero teraz:-D idę kupić trzy najtańsze testy z Auchana i zrobię eksperyment! Na jeden siknę ja, na drugi mąż, a na trzeci woda i zobaczymy, czy warto je kupować, czy przekłamują (kosztują 3,14, więc nie wiem jak jakościowo z nimi). Wszystkie trzy powinny wyjść negatywne!

Do góry