reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

TEKLA- no mialam,mialam,ale nie zakupilam wczoraj testu..ale to moze i dobrze..zatestuje jutro,albo pojutrze,bedzie pewniejsze,jezeli oczywiscie @ wstretna nie przyjdzie do tego czasu:-) LAMORELA-ja bym nie czekala,po co sie denerwowac tyle czasu..miesiac to bardzo dlugo,idz do innego..

reklama
susel, nie wiem. Zaraz zbieramy się do miasta. Jak dobrze pójdzie, to po 2h są wyniki, chyba że się coś zmieniło. Ostatni raz na becie byłam 2 lata temu :p Ale i tak w domu będę później, bo jadę na 12-tą na jazdę, a później pewnie małe zakupy. Ale wezmę ze sobą tablet na wszelki, wielki i jak mi nie padnie to napiszę czy coś wiadomo.

W takim razie dziewczyneczki do zobaczenia :*:*

Oj dziewczyny, ale produkujecie :-)

Aśka - już wysłałam mamie nazwę wina. Oni też tam kogoś mieli właśnie z jakiejś winnicy pod ZG.

Lamorela - jesteś niemożliwa ;-) ale rozumiem stres. Ja Ci powiem, że ja bym poczekała do swojego gina, ale to ja. Jestem chyba bardziej cierpliwa, bo biologia musi zrobić swoje, a na to potrzeba zwyczajnie czasu. Trzymam kciuki żebyś już nie żyła w tej niepewności, tylko żebyś wiedziała już że to ciąża :-D

Malusiolka - blade, nie blade, ważne że dwie :-D jest ciąża jak nic:-D

A ja straciłam rachubę, czekam już teraz tylko na testowanie, staram się o tym nie myśleć.

Witam nowe staraczki i za nie również kciuki trzymam :-)

Straciatella - super usłyszeć serduszko :tak:

i dziś @ się zaczęła na dobre, wczoraj czułam się fatalnie, ale po temp. wiedziałam, że to @ nadchodzi, więc nawet nie było co testować, no nic proszę mnie wpisać na @ na 8.10
a ten miesiąc poświęcam na monitoring cyklu i te posiewy bakteryjne, mam nadzieje, że to przyniesie jakieś rozwiązanie problemu

Hej Dziewczynki!
Malusiolka ale sie ciesze:) po cichu gratuluje i 3mam &&&& za bete, daj znac od razu.

Lamorela ja bym tez jeszcze poczekala, jesli to fasolka to lekarz i tak jeszcze nic nie zobaczy. Zrob za kilka dni jeszcze raz bete i wtedy postanowisz.

Conti - &&&&&& za nowy cykl:)

Susel za Ciebie tez &&&&& zobaczymy jak to sie rozwinie. A wykresu nie usunelam tylko jak pisze z telefonu to sie nie pokazuje nie wiem dlaczego, dzisiaj tempka nadal 36,8.

Buziaki!!!!!

Heja :-)

Już mi lepiej :-) wiecie jak to jest.. jak zobaczy się tą jedną kreskę to człowiek rozpada się na milion kawałków.. Potuliłam się z synusiem i już jest dobrze ;-)

Poza tym jak @ to jeszcze nic niewiadomo.. teraz czekać :tak: następny test zrobię za tydzień.. a dziewczyny napiszcie mi ile dni po owulce powinien wyjść test?

Malusiolka Słońce trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&& :* jak jest kreska to jest ciąża aaaaaaaaaaaaaaaa!! Kiedy idziesz na betę i kiedy będzie wynik? :-) Aaaa kiedyś pisałyśmy o testach.. najlepszy jest quixx test? Bo muszę się w jakiś zaopatrzyć.. ;-)

Lamorela będzie dobrze zobaczysz :-) mocno &&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

Tekla chyba w tym cyklu znienawidzisz testy.. :dry: jak beta nie wyjdzie to tylko do lekarza.. ale miejmy nadzieję, że owulka się przesunęła :*

Conti przykro mi że @ przylazła.. &&&&& za następny

Idę prasować a tak mi się nie chce..

Dziewczyny miałam dzisiaj testować z Wami (13 dpo) ale cykora miałam. Po wczorajszej I i wcześniejszych 3 jakoś strach mnie obleciał. Zakupiłam wczoraj test ale tylko 1 żeby nie kusiło za bardzo. W intermarche mieli tylko pre testy paskowe.
Trzymam za Was &&&&

Malusiolka - juuuupi, juuuupi :happy2::happy2: Kciuki za bętę!!

Natkusia - spokojnie, póki nie ma @ jest nadzieja!!

Conti - kciuki za następny cykl!!

Lamorela - ja bym się wstrzymała. Spróbuj się wyluzować. Może zacznij częściej wychodzić z koleżankami, może zapisz się na jakieś zajęcia (joga, basen, jakieś językowe lub hobbystyczne: florystyka, muzyka, rysunek, może do jakiejś szkoły policealnej, może na studia). Spróbuj, kochana, odciągnąć swoje myśli od brzuszka i objawów. Czas wtedy tak się nie dłuży :-)

wanda - a kiedy planujesz testować?

U mnie 3 dc, a tempka jeszcze zbytnio nie spadła.

reklama
Dzisiaj jest taka porada dnia na Ovufriendzie:

Porada dnia
Aby gospodarka hormonalna Twojego organizmu mogła prawidłowo funkcjonować powinnaś posiadać odpowiednią ilość tkanki tłuszczowej. Do obliczenia prawidłowej masy ciała możesz posłużyć się wskaźnikiem BMI (ang. body mass index) – w tym celu podziel swoją masę ciała w kilogramach przez wzrost w metrach podniesiony do kwadratu. Idealna wartość BMI dla kobiety starającej się zajść w ciążę wynosi od 20 do 27.

Hmmmmmmm, a moje BMI wynosi 19,4.. Musiałabym jeść 2 chłopskie obiady dziennie, by w ciągu miesiąca przytyć max ze 2 kg :baffled:

Do góry