reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

FOX- nie doczytalam najwyrazniej..w takim razie trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porzadku z twoimi jajnikami,no i za dwie krechy w nastepnym cyklu&&&&&&&&&:-)

reklama
no takiego porąbanego cyklu to ja już dawno nie miałam!!!!

tempka spadła ale to nie najgorsze wieści, wstałam rano, szykuję się do pracy a tu nagle silne ukłucie w macicy, jedno a po chwili drugie :szok:

a potem w kibelku kolejny szok- różowy śluz na papierze toaletowym :no:

no pięknie, tylko tego mi teraz potrzeba by znów wróciły plamienia śródcykliczne :wściekła/y:

aktualnie plamienie zmieniło barwę na kolor kawa z mlekiem :confused:

dziewczyny mam kilka pytań technicznych koleżanka z forum wysłała mi testy owulacyjne bo jej zostały, jeżeli ja miałam rozjechane cykle wcześniej ,a ostatni 31 dni trwał to od kiedy te testy robić ????
drugie pytanie po czym poznać na podstawie mierzenia temperatury ,że owulacja wystąpiła?
No i jak zauważyć ,że jest druga faza cyklu poznam to po wyższych temperaturach ?

kobietka jeśli masz nieregularne cykle to możesz sobie zacząć robić testy np od 12 dc i robić codziennie popołudniu / wieczorem aż do ujrzenia II jednakowych kresek, wtedy to będzie znak, że owulacja może nadejść w ciągu ok 24-48 h.

co do temperatury, powinien być skok o min. 0,2 stopnia niż temperatura podstawowa i utrzymywać się powyżej lini podstawowych temperatur. Zobacz sobie na moje poprzednie wykresy, jest skok i potem same wyższe temperatury. Na obecny cykl nie patrz bo tak pojeeeechanego cyklu to ja już dawno nie miałam :wściekła/y:

jak coś to pytaj :tak:

karola, a może to implantacja?

centka, witaj Kochanie :* Szkoda, że tak szybko jedziesz, ale rozumiem. Będziemy czekać na Ciebie z niecierpliwością. Odezwij się do nas jak będziesz w tanie. Jakoś nie wyobrażam sobie tego tematu bez Ciebie :( Już zaczynam tęsknić. A i dziękuję za kciuki i listę staraczek :*:*

KPe007, to normalne, że się denerwujesz. Najlepiej zajmij się czymś :*

karola, a może to implantacja?

malusiolka ale ja chyba nie miałam owulacji w tym cyklu, praktycznie śluzu płodnego nie miałam, tylko jednodniowy incydent w 11 dc i potem nic, tylko kremowy śluz, najpierw ovufriend wyznaczył mi owulacje właśnie na 11 dc pomimo, że nie było wtedy skoku temperatury a po wpisaniu dzisiejszych danych (temperatura i plamienie) ovufriend odwołał mi owulację :baffled: :no:

Czesc dziewczyny.

Melduję, że test rano negatywny :( i m@lpa sie chyba rozkręci....na razie różowo ;) . Według mnie albo cykl jakis dziwny...albo może i zaskoczyłam ale zapłodnienie zbyt późno i nie doszlo do implantacji... Kiedys jakis lekarz mi powiedział, ze tak naprawde ponad 60% zapłodnien konczy sie samoistnym poronieniami nawet o tym nie wiemy bo krwawienie przychodzi w terminie @.

Ale musze przyznac ze takiego cyklu jeszcze nie mialam...po prostu mnie polozylo....a bóle mam typowo skurczowe :(
No ale kolejny cykl musi być mój bo wg chińskiego kalendarza płci dziecka to ostatni miesiac na chlopca u mnie :) poźniej dopiero za kilka miesiecy :) a chcialabym teraz chlopca do parki :) Takze wrzesień bedzie przytulaśny :)
(jak juz meza dorwe w domu bo tyle pracuje ze szok)

tekla moze jeszcze za szybko albo test wadliwy poczekaj Kochana z beta może do terminu @ i oby m@lpa nie przyszla przez dluuugie miesiace :)

benfica najwazniejsze ze @ przyszla to w tym cyklu dzialać, działać :) a od razu sie lepiej poczujesz :)

wikki zazdroszcze małego śpioszka :)

Piaska - podpisane :)

Malusiolka wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na ....ciążę :) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mamaTomeczka - Twój nastrój może wskazywać na ciążową burzę hormonów :tak:

KPe007 - &&&&&& za II kreseczki :)

grzanka - wytrzymasz, wytrzymasz :) &&&&&&&& za piateczkowa bete :)

centa
- spokojnej podrozy i wracaj do nas szybciutko:)

&&&& - za wszystkie staraczki i testujące :-):-):-)

Dzień doberek!

Kobietka jesteś bardzo dzielna! Trzymam za Ciebie kciuki. Mam koleżankę - przyjaciółkę z podstawówki, która sie tez leczyła, potem udało sie jej zajsc w ciaze, ma piekna zdrowa córeczkę. I życie jej sie ładnie poukładało. Takze za Ciebie tez trzymam kciuki &&&&&&

Karola, strasznie dziwny ten Twój cykl, ale moze sie uda wtedy, gdy sie tego zupełnie nie spodziewasz? &&&&

nie spamietam, co która z Was pisała... Strasznie tego dużo:) ale za wszystkie trzymam gorące kciuki.

U mnie bol jajnikow. I dużo śluzu, bedą staranka w weekend. Poza tym nuda, tylko po urlopie bardzo dużo pracy ńiestety, ńie wiem jak sie nazywam chwilami:)

hej mordeczki :tak:

ja tylko napiszę, że urobiona jestem ... na maksa i jeszcze mocniej :wściekła/y: no piątek :wściekła/y: od poniedziałku będzie jeszcze gorzej, bo dojdzie mi praca w co drugi weekend ... ale dzięki bogu z domu ;-)

problem z dojazdem do przedszkola ... dzisiaj wyjechałam z domu o 6:15 i byłam normalnie w pracy ... 20 minut tracę na porzucenie auta i spacerek przez budowę do przedszkola ... szans na dojazd do przedszkola przez najbliższe tygodnie brak :no::no:

wczoraj dotarły do mnie testy ciążowe :zawstydzona/y: i oczywiście myśl w główce jak żarówka - a może zrobić ;-) ale nie, nie, nie - czekam jeszcze tydzień ;-) może doczekam, bo mam wszystkie możliwe objawy tej cholernej @ :-(
nie ma co się łamać, trza po prostu męża gwałcić częściej i przede wszystkim w czasie owulacji ;-) tego mojego ślubnego muszę dokształcić, bo on ... normalnie aż nie wiem jak udało mu się Mrówka stworzyć :-D a nie przepraszam, wiem jak stworzył ;-) toż to właściciel królewskiego nasienia ;-)

za wszystkie trzymam kciuki :tak:
tym co ujrzały II krechy - gratuluję :tak:

buziaczki ;-) czekam na popołudnie :blink: będę częściej ;-)

Wredota przylazla. Wpiszcie mnie na 4 października (pisze z telefonu i mam ograniczone pole działania).
Zamówiłam testy owulacyjne i ciążowe z allegro. Polubiłam te testy, bo uczciwie nie pokazują cienia paska testowego, nawet po paru godzinach.
Ale będzie bzyku-bzyku! Sąsiedzi się wkurza!

Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia, owocnego bzykanka życzę Tobie w tym cyklu :*:*

Aśku, współczuje Tobie z tym dojazdem do przedszkola <przytul> i trzymam kciuki za II kreseczki :*

Agaawa, owocnego weekendu życzę :D

biedroneczka <przytul> Nie smuć się Kochanie. Jak nie teraz, to przyszły cykl jest Twój &&& :*:*

karola, napisałaś "CHYBA", czyli sama nie jesteś pewna.. była, czy nie była owu. Różne sytuacje bywają i trzeba mieć nadzieje, a ja trzymam kciuki :*:*&&&&

mamaTomeczka, niezłe :D :*

Do góry