reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
natomiast jestem przeciwniczką żłobków. Choć rozumiem, że nie raz człowiek nie ma wyjścia.
każdy ma swoje zdanie ;-) mój był w żłobku ;-) ja tam sobie chwalę :tak: i nie wyobrażam sobie rozwiązania typu: dziecko + niania/babcia ;-) ;-)
trzylatek + przedszkole to zdecydowanie mądra decyzja ;-)

Zrobiłam test i jajeczko:crazy: niby jakiś tam cień jest, ale równie dobrze to może być odbicie kreski w miejscu gdzie powinna być.

No i obiecywalam sobie w zeszlym m-cu,ze nie bede sie nakrecac! i co? i dupa!!5 dni do testowania,a ja mam juz wszystkie objawy ciazy:-) mdli mnie oczywiscie, slinotok jakis mam,bole podbrzucha i wogole wszystko co mozliwe!!! zla jestem na siebie jak nie wiem co! i jeszcze jem jak smok od tygodnia 2 kg juz przytylam! masakra..no i znowu sobie wkrecam:-) kurde, czemu to sie nie da nie myslec??

lamorela - Wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń. Masz tu ode mnie piosenke, hihi Dziś są twoje urodziny,Ryszard Rynkowski - YouTube
black-tea - ja myślę, że tyle nas tu zaciska za Ciebie kciuki, że @ nie przylezie, o! Beta Ci prawdę powie ;-)

susel - mi się zdarzyło widzieć cień kreski, ale testowej. Czasem, są testy na których go widać po zmoczeniu wodą. na tych, co teraz mam, nie widzę tego miejsca (przez co wkręcam sobie, że może wadliwe są :-p)

Piaska, Lamorela - my też wprowadziliśmy zdrowe odżywianie w miare mozliwości. Jajka zerówki, jak nie ma opcji, to jedynki. Prawdziwe maslo. Oduczyłam mojego jadania glutaminianiu sodu i innych polepszaczy smaku (u mnie w domu nie używało się żadnych kucharków, weget, kostek rsołowych, pomysłow na - bo to są po prostu chemiczne świństwa, które zwalniają metabolizm) i postawiłam sprawe jasno, że u mnie też takich sztuczności nie będzie. Stawiam na zioła. Nie jadamy jogurtów smakowych (albo megasporadycznie, raz na parę miesiecy), nie pijamy napojów, a soki 100%. Unikamy MOM. Chciałam piec chleb, ale u nas chyba za duza wilgość, bo mi zakwas plesnieje. Staramy się unikać tanich wędlin, bo mają więcej E niż mięsa. Przerzuciliśmy się na pieczywo pełnoziarniste. To chyba takie minimum zdrowego odżywiania. Cukier mam w domu trzcinowy, chciałabym przejść na ksylitol, bo cukrzycy moga go używać (ale ponoc ciasto na nim nie wyrosnie).

Ja dziś planuję gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, tylko gdzie ta wypłata!!!!:-D:-D
9 dni po zaręczynach, a gdy dostrzegę na palcu pierścionek, to się dziwie, co tam mam, haha

A - zrobiłam test. 1 samotna krecha! Test o czułości 10 jednostek coś, by pokazał nie? Dziś po mierzeniu temperatury nieźle mnie moja macica pobolewała, typowo okresowo, aż po nerki szło to pobolewanie. Głupia @ Bardzo mnie stresuje oczekiwanie. Męczy okrutnie. Dziś 28 dc.

PS - Ja mierzę tempkę w pochwie, bo ponoć najlepiej.

Ostatnia edycja:
Co do glutaminianu sodu, znajduje się on naturalnie (sam glutaminian, w chemii jest łączony z sodem ze względu na trwalszą strukturę i łatwiejsze wiązanie się cząsteczek) jest obecny w brokułach, czy parmezanie. Sam glutaminian wbrew pozorom nie jest taki szkodliwy i w małych ilościach, ale szkodliwy jest sód.

reklama
Uogólniłam troszkę - chodziło mi o całą tę chemię. Poza tym powycofywano glutaminian sodu, a pododawano równie niezdrowe chemiczne paskudztwa. Poza tym po co mi chemia jak umiem nadac lepszy smak ziołami i odpowiednio połączonymi składnikami :-D:-D

Był już temat związany z miejscem pochodzenia. To może teraz z wiekiem :-)
Ile macie lat, Kobietki (i Wasi partnerzy)?

Ostatnia edycja:
Do góry