reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Nastawiam na jutro budzik punkt 9 i mierzę skrupulatnie tempkę dowcipnie. :-) Ostatnie kilka dni budzik dryndał i mierzenie ale wcześniej to mierzyłam jak się obudziłam. Przeważnie to było w okolicach 9 ale nie co do minuty (nieraz prawie 10 dochodziła):-)
Według NPR temperaturę należy mierzyć nie później niż o 8 (spotkałam się nawet z informacją, że max do 7:30), po tej godzinie temperatura ponoć nie jest wiarygodna.

Trzymam kciuki!!

reklama
Dziewczyny (te które jeszcze nie śpią) wiecie może czy gin jest w stanie określić mniej wiecej ile dpo jest czy tylko jest w stanie powiedzieć ze owu była lub nie? Idę jutro i tak się zastanawiam czy jeżeli owu była to czy pomoże mi ocenić mniej wiecej kiedy.
Może stwierdzić, że owu była np na podstawie płynu w zatoce Douglasa (czasem w jajowodzie) albo znajdując taką rozetkę po pękniętym pęcherzyku (ale to chyba krótko da się zobaczyć). Ale jak tych symptomów nie zobaczy, to wcale nie znaczy, że owu nie było :) Symptomy mogły zniknąć już. Sprecyzowanych informacji można spodziewać się przy monitoringu cyklu.
Zobaczy czy macica jest rozpulchniona, jak wygląda szyjka i może to mu coś zasugeruje?

Tak z ciekawości się zapytam, czy te 3 godziny muszą być przespane w pozycji leżącej? Czy na przykład mogę się przespać 3 godziny w aucie na siedząco i potem zmierzyć temperaturę.

Lamorela nigdzie o tym nie czytałam, ale jak byłam w podróży to nie miałam zA bardzo innego wyjścia i mierzyłam właśnie po śnie w pozycji siedzącej i tempka wyszła całkiem rozsądna.

Dzieki za odpowiedzi co do owu, jutro na wizycie się wyjaśni:)

Hejka Wam :-)

Jak nocka minęła? U mnie koszmarnie chociaż że zasnęłam jak dziecko to przebudzałam się, cały czas czuję takie napięcie w podbrzuszu, taki jakby ucisk... Nie wiem o co chodzi co mogę na to wziąść? No-spe? Doradźcie dziewczyny :-( a do tego wszystkiego łupie mnie w lędźwiach

Apple i jak testowanie? :-D trzymam kciuki &&&&&

aesthete – ja w tym sklepie kupuję dla dzieci lizaki z ksylitolem, pastę do zębów bez fluoru, a ostatnio czekoladę z ksylitolem. Wszystko fajne, ale czekolada trochę mała :-)

Co myślicie dziewczyny, pozytywny? Chyba cień cienia jest?;-)

P8310439.jpg

Załączniki

• P8310439.jpg
    P8310439.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry