reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

aesthete, nie strasz mnie :( Ja mam termin @ na około 6.09 i raz mam sucho, a drugi raz mam śluz biały. Czyli, co szanse nikłe na dzidziusia w tym cyklu? :(
każda kobieta ma inaczej, ale u mnie to objaw @...

Cyntia, my teraz remontujemy mieszkanie po dziadku i szlifowałam ściany, tapetowałam jeden pokój i przedpokój, malowałam salon i kuchnię i rozkładałam podkład pod panele :-p a dzisiaj będę meble skręcać :-D chyba otworzę jakąś firmę remontowo-budowlaną, bo całkiem nieźle mi to idzie :-p

Ostatnia edycja:
reklama
aesthete, to zależy jak kobieta znosi ból, ale powiem, że ja straszne miałam porody. Dziwie się, że się jeszcze zdecydowałam na 3 dziecko. Tylko, że jak urodzisz i położą Tobie maluszka na brzuchu to od razu zapominasz o bólu. Najgorzej miałam po drugim porodzie, bo macica jak się obkurcza to jest o wiele większy ból od pierwszego porodu. Po trzecim będzie jak po 2 ;/
oj tam, oj tam ;-) wszystko zależy od organizmu ;-) moje znajoma, która ma termin na 3-09 :-) pierwszy miała najgorszy, a dwa następne super light ;-) ciekawe jaki będzie miała czwarty :-D inne znajome podobnie miały, tzn. pierwszy najgorszy ;-)
i zależy też od tego jakie masz nastawienie ;-) tak sobie wmawiam :-D

aesthete by wyglądać korzystnie w zielonym można zgasić światło :-D :-p

ogarnęłam troszkę mieszkanko :tak: teraz - UWAGA - byczę się :-p:zawstydzona/y:

Straciatella jednak jedno dzieciątko :) Super, że wszystko u Was dobrze!

Co do kolorów w mieszkaniu, to my w przedpokoju mamy jedną ścianę wytapetowaną taką beżowo-kremową tapetą, reszta ścian pomalowana na kolor jasny brąz. Kuchania trawiastozielona, meble białe. Łazienka biel i grafit. W salonie/sypialni jest na jednaj części tapeta ciemny fiolet z różowo-srebrnym motywem, a reszta ścian farbą na różowo. Drugi pokój jest pomalowany na biało, a dodatki pomarańcz/brąz, w sumie żałuję, że nie pomalowaliśmy go na żółto. Docelowo będzie to pokój dla dziecka, więc jak będziemy w nim robić zmiany to i kolor dodamy.

Kończy mi się już @ i zaczynamy... :-)

cześć ja byłam u gina z ostatnimi wynikami badań i jest wszystko ok :) mam zielone światełko ,a na @ się nie zanosi tak powiedział bo endometrium liche na ciążę też to nie wygląda ,ale mam w 35dc jak nie dostanę @ zrobić test ,a jak będzie negatywny to wtedy luteina przez 3 dni pod język żeby wywołać tę @ i pewnie mi się staranka znowu przesuną ehhh, no ,ale już bliżej niż dalej ;-)ostatni mój cykl trwał 25 dni , wcześniejszy 32 ,a teraz jaki będzie nie wiem poczekamy zobaczymy gin mówił ,że jak tak dalej będzie to zbadamy hormony.Dziś mam 29dc

Wróciłam od dentysty zobaczyła co do zrobienie i chcąc podjąc leczenie w ciąży muszę mieć zaświadczenie od ginekologa, że wyraża zgodę nie wiem czy się póki co zgodzi. A mówiła, że owszem są znieczulenia specjalne ale stres który ja przechodzę( bo boje się dentysty) moze spowodować poronienie, więc na wizycie muszę sie spytać gina.

Straciatella
super,żę wszystko w porządku moim zdaniem beta to chyba sprawa indywidualna.

My remontowaliśmy pokój w tamtym roku akurat błam w ciąży. Jest ona połowa brzoskiwini połowa taka jasna ni to krem ciężko określić :)

AAAA kobietka witaj :

Straciatella, super, że wszystko w porządku u Was:happy:

A ja się trochę dziś zestresowałam. Mój mąż miał dziś silny kujący ból w klatce piersiowej. Wystraszył się i poszedł do lekarza. Zrobili mu ekg, osłuchali i podobno wyniki w porządku. Ciśnienie górne ma troszkę podniesione. Strasznie się o niego martwię. Mówi, że już mu lepiej, trochę teraz go boli żołądek. Nie wiecie od czego to może być? Może nerwobóle? Miała któraś z Was coś takiego:-( ja to straszna panikara jestem... ech...

Ja testuję od dwóch dni, ale na razie widać raczej tylko miejsce, gdzie powinna być ta druga kreska, tzn tak jakby przebija. Nie chcę się nakręcać za mocno. Spróbuję jeszcze jutro rano, a najlepiej w sobotę. Jak coś by było, to pewnie już będzie lepiej widoczne, a @ ma być w niedzielę.

Perelka- witaj co u Ciebie??? nie było mnie parę dni :)

co do bólów w klatce moja teściowa miała takie ,że ją pod tlenem zabrali do szpitala ,a potem wyszło ,że ma jakieś bakterie w żołądku i to dużo i one to powodowały te bóle ,ale nie wiem czy to np to samo może być...

reklama
aśku Ja też sie własnie bycze :tak: Ogarnelam mieszkanko, moje skarby śpią i ciekawa jestem o ktorej Myszka pojdzie spac skoro o 19 sobie drzemie:-D W sumie to czesto tak robi a potem idzie spac ok 22, taki z niej spioch;-) ale w sumie co sie dziwic, ostatnio nauczyla sie wstawac jak ja wstaje o 6.

kobietka No to czekamu na II:tak:

Co do kolorków to u nas tak wyszlo ze w pokojach mamy wszedzie cos z fioletem:-D Salon 3 sciany biale-jedna ciemny fiolet (do nie dawna byl caly pomaranczowy) sypialnia biala-jedna sciana wytapetowana w fioletowe kwiaty, pokój myszki jasny fiolecik, lazienka biala, kuchnia tez, ale scian jes malo, bo w wiekszosci meble sa w zabudowie. Salon mial byc limonkowy, ale narazie zostalo nam farby z remontu ktory robilismy w pl, wiec i tu mazliśmy na folet, narazie niech bedzie, potem sie zmieni:tak:
A najbardziej poszaleje jak juz bedziemy mieli wlasny domek, tu nie ma co szalec bo jak bedziemy sie wyprowadzac to i tak trzeba odmalowac na bialo, bo dunczycy zazwyczaj wszedzie bialo:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry