reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

mallaika, współczuje. Nie możesz obwiniać się za nic, bo dobrze zrobiliście. Jeżeli próbujesz komuś pomóc, a ten ktoś ma gdzieś pomoc to już jego problem. Ja też postąpiłabym tak samo na waszym miejscu, bo moje gwiazdeczki są dla mnie najważniejsze na świecie i nie wiem co bym zrobiła jakby ktoś mi je skrzywdził.

Abezela, witaj :* Ja mam podobnie i planowy termin @ na 6.09, albo na 9.09 ;/

reklama
mallaika - super, że spróbowaliście stworzyć tę rodzinę zastępczą. Naprawdę extra.
A tak z ciekawości, czy proces zostania takim rodzicem bardzo się różni, od adopcyjnego? Nie wiesz, gdzie można by o tym poczytać?

Tekla Przejmująca jest Twoja historia aż się popłakałam. Bardzo Ci współczuję kochana. :no:

Za to trzymam mocno kciuki za Twoją przyszłość - tylko w różowych barwach.:tak:

Malusiolka - jak już pisałam jestem w drugim cyklu po odstawieniu piguł i pierwszy cykl miał 34 dni, więc dla wyznaczenia daty spodziewanej miesiączki przyjełam też 34 dni, ale mam świadomość, że to troszkę wróżenie z fusów. No i tym sposobem nie mam pojęcia kiedy miałam dni płodne, bo śluzu nie było dopiero ostatnio pojawił się taki mleczno biały. Profilaktycznie mąż był przytulany co 2 dzień :) Więc teraz czekam na @ lub jej brak i zastanawiam się kiedy testować :(

Dziewczyny, właśnie dostałam ostrzeżenie na forum od black_tea i punkt karny. Nie wiem, o co chodzi, czemu mam podane, ze niewłaściwy język?

„Witaj Piaska,

Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom.

Powód: Inappropriate Language
-------
Hej jeszcze prze i myślę. Brzuch rozsadzaja wzdęcia, piersi poboewaja mniej niż na okres. Boli mnie zawłaszcza jrdna i dutki paskudnie. Brzuch boli jak na @
C:\DOCUME~1\Krzysiek\USTAWI~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
wstaje do roboty,
-------

Ilość punktów karnych: 1

Oryginalna wiadomość:
https://www.babyboom.pl/forum/staramy.../#post10051404

Może Wy wiecie o co chodzi ?????
ale ja nie wiem o co chodzi ja nic klikałam dopiero tyle co na forum weszłam do rana :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Pisłam do Was z telefonu z rana posta jak leżałam nie wiem dlaczego poszło jako ostrzeżenie
Bardzo przepraszam! Same widzicie, ze treści dotyczy tego jak sie czuje i że od samego rana nakręcam
Ale mi głupio.....jestem roztrzepana ależ żeby aż tak :/

Ostatnia edycja:
Abezela <przytul> Ja natomiast do 10-go miesiąca karmiłam piersią i brałam tabletki antykoncepcyjne. Po 10- miesiącach odstawiłam i po tym czasie miałam dwie @ i z wyliczeń wyszło mi cykl 25 dniowy, ale też nie jest to pewne. Ze sprawdzenia śluzu i pobolewania jajnika wydawało mi się, że owulację miałam 23/24.09, a ile w tym prawdy to nie mam zielonego pojęcia. Zobaczymy niedługo czy coś z tego wyszło.

black-tea, może coś przez przypadek wcisnęłaś i Piasta dostała ostrzeżenie :p

Ostatnia edycja:
Straszna historia. Ale zachowanie tego chłopca świadczy o tym, co go dotknęło:-( Skadś takie zachowania musiał skopiować. Ważne, że zrobiliście co mogliście, próbowaliście; poszliście do psychologa z nim. Uważam, że dobrze zrobiliście, chroniąc swoje dziecko. Tamten chłopiec wcale nie jest winny. On jest na pewno silnie zaburzony, ale na pewno człowiek go takim zrobił. Mój narzeczony jest socjoterapeutą, pracował do czerwca w ośrodku opiekuńczo-wychowawczym. To straszne jak pseudorodzice potrafią traktować swoje dzieci. Dziecko, które udaje się adoptować nieraz długie lata musi chodzić do socjoterapeuty. Mój stwierdził, że akty seksualne dziecka do drugiego dziecka świadczą o chęci dominacji, wynikającej z poczucia zagrożenia ze strony drugiego dziecka, poczucia niższej pozycji. ale niestety prawdopodobnie sam był molestowany.

Ale miałam krzyki w domu zanim wyszedł. Wstałam i chwyciłam za chipsy solone, Łooooooooo matko - co to było. Że ja się o dziecko staram, że ja taka fanatyczka zdrowego jedzenia, a tu chipsy. No nic, musiałam odłożyć i iść do kuchni zrobić sobie kanapencję z pumpernikla, bo by nie skończył i nie wylazł z chałupy. Ale jak tylko wyszedł, to chwyciłam za czipsiory. A co! Na ten stres ze starankami coś mi się należy
:-)

Mój ma cukrzycę typu I, insulinozależną, i całe wspólne jedzenie jest od tego uzależnione. Niestety musi się rygorystycznie pilnować. Jako że ja gotuję, bo to kocham bardzo bardzo bardzo bardzo, to muszę ważyć jedzenie przed gotowaniem i odpowiednio bilansować posiłki. Na pewno przy tej diecie nie mam szans na otyłość.. I ogólnie odżywiamy się bardzo zdrowo, ale, cholipcia, no mogę chyba sobie wszamać raz na jakiś czas czipsy, wypić colę!! :wściekła/y:

Witajcie,

Lamorela, CarpeDiem, Centka80, Wanda, Poziomk@, Dorcia, Benfica, Applecrumble, Asica86, Cyntia85, Aśku, Wiikki, Sagaa31, Abezela, DorciaM odpisze wam wszystkim ogółem, bo w pracy tak skrabać za bardzo nie mam jak... dziękuję wam wszystkim za ciepłe słowa, staram się być silna, ale jest naprawdę bardzo ciężko. Nie chcę się ciągać po sądach, nie chcę rozpamiętywać tego wszystkiego, poza tym jak ja udowodnię, że nie wykonywał badań pod kątem stanu szyjki? Wszystkie znajome przestrzegam przed tym lekarzem, a one ostrzegają swoje znajome. Któraś z was pisała, że jestem silna, że zdecydowałam się już zacząć starania o kolejną ciążę - nie jestem silna.. boje się przeogromnie... ale przecież kiedyś muszę spróbować, niewiadomo czy się uda, a jak się uda to kiedy. Bardzo pragnę mieć dziecko, czasami mnie nachodzą myśli, że nie powinnam, bo to nie było by w porządku wobec chłopców, nachodzą mnie myśli, że to tak jakbym ich "zdradziła" ale ja nie chce ich zastąpić, nigdy żadne dziecko mi ich nie zastąpi, będę kochać wszystkie swoje dzieci, te ziemski i te aniołkowe taką samą miłością, chłopcy zawsze będą elementem mojego życia i jeżeli się uda, to od początku będę uświadamiać dzieci, że mają rodzeństwo, dwóch braci, którzy patrzą na nas z góry i opiekują się naszą rodziną.

Aśku... dopiero doczytałam, że jesteś z ZG, fajnie, że znalazło się kilka osób z lubuskiego, będzie z kim wymieniać doświadczenia lekarsko-szpitalne :)

Biedroneczka, świebodzin również jest mi bliski - moja sis mieszka w tym mieście.

Piaska... dziwna sprawa z tym punktem karnym, trzeba poczekać na black_tea to może się coś wyjaśni.

Matita u mnie dziś 32 dc i @ brak, testy negatywne... więc czekamy razem.

Straciatella &&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! już się nie mogę wieści doczekać :)

Co do prasowania... ja też nic nigdy nie prasuję... chyba, że jakaś imprezka, na elegancko, koszula itp... ale za to mam koleżankę która prasuje dosłownie wszystko i zawsze narzeka, że na nic nie ma czasu przez to. W sumiue rozumiem, spodnie, koszulki... Ale prasowanie majtek - mistrzostwo świata

Cyntia85, ja przy Oliwce non stop chciałam jeść chipsy i pić cole :p A tak poza tym miałam manie na ogórki kiszone, którymi zagryzałam batona :D Mój mąż nie mógł na mnie patrzeć, a ja miałam takie zachcianki. Pamiętam jak w styczniu kazałam mojemu M lecieć do sklepu po lody i bitą śmietanę. najlepsze było to, że praktycznie każdy sklep był wtedy zamknięty, bo późno już było, ale udało mu się kupić :D

reklama
Piaska napisałam już do admina wyjaśniłam sprawę, że to moje niedopatrzenie
wyjaśniłam tez tu an forum i Tobie w mailu
eh sie zdenerwowałam :crazy:

Do góry