reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Poziomk@ - świetnie robisz, że ubranka do domu dziecka oddajesz. Ja oddaję do domu samotnej matki. Tam można też dla kobiet oddawać, wiec co miesiąc przeglądam szafę i zawsze z czegoś wyrosnę, wiec zabieram ubranie na swapa, a jak nie wymienię się, to właśnie tam oddaję. Moje koleżanki też się nauczyły i jak przeglądają szafę, to mi całe torby ubrań przynoszą i zbiera się tego tyle, że co miesiąc tam goszczę z torbami. Byłam w ogóle w szoku, bo myślałam, że takie miejsce dla kobiet w ciąży lub samotnych matek to będzie raczej świecić pustkami, a oni tam mają niesamowite obłożenie. To smutne, że tyle kobiet potrzebuje pomocy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś kobietę przy nadziei wyrzuca z domu i nie ma się gdzie podziać. Tym bardziej je podziwiam, że w tak trudnej sytuacji są gotowe urodzić i wychować.

reklama
Tekla przykro sie czyta takie, rzeczy podziwiam cie js to nym pewno twoim miejscu dlugo nie zdobyła na statanka i wylewnosc. Jesli masl tego czowieka jeśli nie zostaw los,sam o ukarze..

Mimimo chodzi i ciebi miałam jak zaszlam w ciążę a jeszcxe nie wiedzialam. gowniana sprawa twej ha ha ha kolezanki miał byc

Wilki 3 mam kciuki za kolejny cykl ;)

Jeśli chodzi o mężów to wczoraj od tak kupił mi piękna róże a młodemu mini kwiatka zeby dał mamie ;) stara mi sie pomagać ale dlugo musislan o to walczyć.
Mam wrażenie że w tym cyklu nic z tego nie wiem czy w ogóle mialsm owu choć testy wyszły pozytywne..będzie mi przykro jak sie nie udalo;/sory za bledy pisze z tel :wściekła/y

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, właśnie dostałam ostrzeżenie na forum od black_tea i punkt karny. Nie wiem, o co chodzi, czemu mam podane, ze niewłaściwy język?

„Witaj Piaska,

Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom.

Powód: Inappropriate Language
-------
Hej jeszcze prze i myślę. Brzuch rozsadzaja wzdęcia, piersi poboewaja mniej niż na okres. Boli mnie zawłaszcza jrdna i dutki paskudnie. Brzuch boli jak na @
C:\DOCUME~1\Krzysiek\USTAWI~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
wstaje do roboty,
-------

Ilość punktów karnych: 1

Oryginalna wiadomość:
https://www.babyboom.pl/forum/staramy.../#post10051404

Może Wy wiecie o co chodzi ?????

Kochane, u mnie dzis 33 dzień cyklu i okresu brak... testowałam 3 dni temu i był wynik negatywny - jak myślicie kiedy jest sens zrobić kolejny test??

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko

o rany! ale ja mam w głowie nachrzanione :eek: pół nocy nie spałam, bo mi się stany lękowe z potencjalną ciążą uruchomiły :szok:
a to, że 1) w pracy będzie kwas ( w końcu dopiero zaczynam w nowym miejscu a tu od razu ciąża)
2) kredytu szybko nie weźmiemy (a mamusia znowu będzie marudzić, że przecież nie na swoim mieszkamy...)
3) z jazdy konnej nici, a ja przecież dopiero zaczynam się uczyć jeździć i konia obrabiać (własnego sobie sprawiłam, to teraz mam)
4) jak urodzę, to mi umowy w robocie nie przedłużą i na zasiłku macierzyńskim wyląduję, który prawie głodowy będzie, bo przez ostatnie 9 m-cy byłam bez dochodu, bo z Małym w domu siedziałam a średnią wyliczają na podstawie dochodu z minionego roku (a za pensjonat konia płacić muszę, bo go nie sprzedam za nic na świecie, a wszyscy naokoło będą mówić, że darmozjada trzymam)
to tak z grubsza. Efekt jest taki, że się nie wyspałam i w rojowym nastroju jestem :-( a synu z samego rana wyskoczył ze swoim wyimaginowanym kolegą Bartusiem i aż mi się ryczeć zachciało, bo Bartuś to efekt tęsknoty Małego za chłopcem, którego mieliśmy w rodzinie zastępczej przez 2 lata, czyli całe dotychczasowe świadome życie syna...
nieźle się ten dzień zapowiada:eek:

Piaska super audycja, uwielbiam Trójkę, słucham na okrągło. Dużo ciekawych audycji i fajna muzyka.
Zawsze słuchałam przez telefon w łóżku ze słuchawkami, ale ostatnio zaprzestałam tego :)

reklama
Hej Dziewczynki!!

Miałam coś komuś odpisać, ale już nie wiem co i komu:)

To życzę Wam miłego dnia:)

Ja testy owu ciągle negatywne, nie wiem, a jutro idę do nowego gin, to mam nadzieję, że coś poradzi.

Do góry