reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Iwo
:-D:-D Fajnie by bylo;-) A co do wozka to i tak mam po mlodym, ale tak sobie popatrzylam marzac;-):sorry2:
Szczerze to juz czuje ze sie nakrecam a jak tak jest to znaczy ze nic z tego nie bedzie hehe:tak:No nic, ja chce juz jutro, chce tempke, wyzsza tempke! Chyba tylko o tym w pracy bede myslec:-D

reklama
Iwo
jesli ovu rzeczywiscie byla to kolo 26 grudnia. Ale mysle ze w wigillie lub 25 by juz cos wyszlo, patrzac na moje poprzednie ciaze to 10 dni po owu juz bladziocha mialam ;-) No zobaczymy czy w ogole owu byla... Bo niby ovu friend krzyczy ze tak napewno, ale ja pewna nie jestem...

Dośka lekarza możesz zmienić idąc do innej przychodni i podpisując deklarację, resztą zajmuje się przychodnia.

Missi mam nadzieję, że to będzie niespodzianka na święta, życzę Ci tego z całego serca :*

Witam się wieczorową porą. Nadia dzisiaj już znacznie lepiej, mam nadzieję, że lada dzień wyzdrowieje. W czwartek chcę z nią na kontrolę iść tak dla świętego spokoju z resztą muszę skierowanie na bad. moczu wziąć, bo z tym posikiwaniem jej to mnie bardzo martwi, tym bardziej, że w ciągu dnia to ona kontroluje, a w nocy takie problemy, w dzień czasami zdarza się, że popuści kilka kropli co też uważam za trochę nienormalne.

Cześć dziewczyny. Niczego konkretnego dzisiaj się nie dowiedziałam. Lekarz sam nie wie co mi jest. Pojechałam z M na 14-tą do lekarza, a ten do mnie "Na USG nic nie widzę i nie mam dla pani dobrych wieści, proszę przyjść na 17-tą to pójdziemy do innej sali na lepsze USG". Przyjechaliśmy o 17-tej lekarz zrobił mi kolejne USG i znowu do mnie "Jajniki w porządku i widać, ale nie jest pewien ciałko żółte". Pokazał mi to na USG i na kartce i moim zdaniem widać coś ;/ Powiedział, że jak za tydzień nie wzrośnie to zabieg. Kazał mi w sobotę powtórzyć betę, aby sprawdzić czy prawidłowo wzrosło. A ja nie będę czekać do soboty. Jutro jadę na betę i jak mi się uda to w środę do innego lekarza. Nie będę sugerować się wypowiedzią jednego lekarza, bo może się mylić ;/ Może mi któraś napisać, czy przy ciąży lekarz może pobrać tkankę do badań cytologicznych? A i czytałam w internecie, to beta wzrasta co 2-3 dzień, a ja robiła pierwszą we wtorek wynik 25,1, a drugą w sobotę 64,9 to tylko cztery dni. Jeżeli zrobię jutro betę to od soboty będzie 3 dzień i wzrośnie znowu ponad 100%, to chyba dobrze, co? Teście powiedzieli żebym zmieniła lekarza, bo on już nie jedną osobę wysłał na skrobankę, a okazało się, że ciąża prawidłowo się rozwija;/ Sam powiedział, że długość miesiączki też ma wpływ na ciąże (a ja miałam 10 dni). Możliwe, że ciąża wczesna 3/4 albo około 5 tygodnia od zapłodnienia, a od @ on policzył 8 tydzień ;/ A taki niedelikatny, że bolą mnie pobadaniu jajniki. Jego zdaniem on mocno nie dotykał ;/

Maluś ja miałam robioną cytologie w ciąży. I nie wiem nawet czy nie dwa razy. Ja w ogóle z racji nadżerki często mam robioną, bo najpierw dostałam przykazanie żeby urodzić dzieci jeśli nie pojawią się żadne zmiany a dopiero a potem coś z tym robić. też mi się wydaje że ten lekarz jakoś szybko wspomniał o zabiegu. posiadanie zaufanego lekarza to coś cudownego. Zawsze trzeba takiego szukać:-)

mychunia nie wiedziałam że tak długo można dochodzić do siebie po ciaży pozamacicznej. Bardzo Ci współczuję.

Maluś- ojej, a liczyłam na to, że przyniesiesz lepsze wieści :( Może jeszcze wszystko się dobrze ułoży a fasolinka nadrobi zaległości. Oby! Kochana idź jutro na tę betę. Ja czytałam, że po 42h beta powinna wzrosnąć minimum o 66%, ale nie wiem ile w tym prawdy. A cytologię robi się z tego co wiem w ciąży. Idź jeszcze do innego specjalisty, nie sugeruj się wynikiem tylko jednego zwłaszcza w tak ważnej sprawie! Trzymam kciuki za dobre wieści!

Malusiolka - spokojnie, to nie są złe wieści wg mnie. Po prostu jest jeszcze za szybko na to, żeby coś było widać ze względu na przesuniętą owulację - na bank. Nie może być inaczej. Trzymam kciuki za odpowiedni przyrost bety :) Będzie dobrze, zobaczysz...

Malusiolka - ja pisałam na sierpniówkach ,że może być wcześnie bo długi cykl i właśnie pisałam to z myślą ,żebyś w razie jak trafisz na cymbała takiego jak ten nie martwiła się , bo jeżeli debil Cię straszy już zabiegiem to powinien zostać weterynarzem albo i nie bo szkoda zwierząt , skontaktuj się z innym lekarzem , dla mnie to ich myślenie jest idiotyczne bo liczą od ostatniej miesiączki , ale chyba wiedzą ,że im dłuższy cykl tym później była owulacja i zagnieżdżenie ,a zagnieżdżenie może być nawet w 12 dpo , więc sorry za słowa moje ,ale ten lekarz to nikt inny jak kretyn do potęgi entej , ja akurat miałam owu w połowie cykl 28 dni i u mnie na pierwszej wizycie nawet ciałka widać nie było żadnego tylko taka kropeczka punkcik taki zamajaczył na usg i lekarz powiedział ,żebym przyszła za tydzień to już będzie widać pęcherzyk , poszłam za tydzień i był pęcherzyk , betę się robi co 48 godzin przez 48 godzin powinna wzrosnąć od 66 do 100% , no i myślę ,że Cię niepotrzebnie nastraszył ten pustak ,a to była wizyta prywatna?Też uważam abyś się skontaktowała z innym lekarzem , bo to ,że masz niby wg niego 8tc to nie musi znaczyć,że to twarda rama czasowa przy nieregularnych cyklach to normalne ,że z usg wynika inaczej, nic się nie martw kochana będzie dobrze , no i co ja jeszcze chciałam napisać ehhhh moja skleroza ..... yyyyyyyyy , że ,a już wiem no ,że nie powinien Ci tam gmerać za bardzo ,a chyba tak robił skoro Cię boli wszystko przecież jeśli to wczesny etap to mógł Ci zaszkodzić, mój gin tak delikatnie zbadał ,że nic nie czułam praktycznie, jak już zobaczył ,że cosik migło w macicy to już nie podglądał jajników i na kolejnej wizycie też bo ja pytałam czy to nie przeszkadza w badaniu jeśli chce mi się siku ,a on powiedział ,że jeśliby chciał jajniki oglądać to tak ,ale na macicę zawartość pęcherza nie ma wpływu.Także uszy do góry zrób sobie betkę i na pewno ładnie rośnie trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&

reklama
Malus
kochanie ja sie zgadzam z kobietka w 100%, na wiekszego konowala nie moglas trafic:no: Wczesna ciaza to jasne ze nie widac a ten cymbal jeszcze o zabiegu mowi. Ja ci powiem tak nigdy nie mialam cyklu 28 dniowego w ktorym zaszlam w ciaze, zazwyczaj owu byla w 62 dc jak przy Antosiu i wtedy zeby kretyni lekarze swoim kolkiem do terminu porodu zbytnio nie krecili mowilam ze okres mialam 2 tyg przed owu czyli tak jak byc powinno, sciemnialam im bo do wiekszosci nie trafialo jak im pokazywalam wykresy z widoczna owulacja. Albo tumany maja te swoje kolka albo jakies programy komputerowe ktore wyliczaja ci date poroduu a tym samym wiek dziecka z ksiazkowa precyzja. Wkurza mnie takie cos:angry: I jakbym byla w ciazy to napewno powiem ze owu mialam co najwyzej w 15-16 dc a nie 40-42. Niech spadaja na drzewo!
no wkurzylam sie o wyrzucilam to z siebie:sorry2:;-) Jest wsio ok, zajrzyj do leprzego lekarza:tak:

Kurde glodna jestem... Niedlugo bede wielorybem od jedzenia po nocy:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry