Malusiolka - ja pisałam na sierpniówkach ,że może być wcześnie bo długi cykl i właśnie pisałam to z myślą ,żebyś w razie jak trafisz na cymbała takiego jak ten nie martwiła się , bo jeżeli debil Cię straszy już zabiegiem to powinien zostać weterynarzem albo i nie bo szkoda zwierząt , skontaktuj się z innym lekarzem , dla mnie to ich myślenie jest idiotyczne bo liczą od ostatniej miesiączki , ale chyba wiedzą ,że im dłuższy cykl tym później była owulacja i zagnieżdżenie ,a zagnieżdżenie może być nawet w 12 dpo , więc sorry za słowa moje ,ale ten lekarz to nikt inny jak kretyn do potęgi entej , ja akurat miałam owu w połowie cykl 28 dni i u mnie na pierwszej wizycie nawet ciałka widać nie było żadnego tylko taka kropeczka punkcik taki zamajaczył na usg i lekarz powiedział ,żebym przyszła za tydzień to już będzie widać pęcherzyk , poszłam za tydzień i był pęcherzyk , betę się robi co 48 godzin przez 48 godzin powinna wzrosnąć od 66 do 100% , no i myślę ,że Cię niepotrzebnie nastraszył ten pustak ,a to była wizyta prywatna?Też uważam abyś się skontaktowała z innym lekarzem , bo to ,że masz niby wg niego 8tc to nie musi znaczyć,że to twarda rama czasowa przy nieregularnych cyklach to normalne ,że z usg wynika inaczej, nic się nie martw kochana będzie dobrze , no i co ja jeszcze chciałam napisać ehhhh moja skleroza ..... yyyyyyyyy , że ,a już wiem no ,że nie powinien Ci tam gmerać za bardzo ,a chyba tak robił skoro Cię boli wszystko przecież jeśli to wczesny etap to mógł Ci zaszkodzić, mój gin tak delikatnie zbadał ,że nic nie czułam praktycznie, jak już zobaczył ,że cosik migło w macicy to już nie podglądał jajników i na kolejnej wizycie też bo ja pytałam czy to nie przeszkadza w badaniu jeśli chce mi się siku ,a on powiedział ,że jeśliby chciał jajniki oglądać to tak ,ale na macicę zawartość pęcherza nie ma wpływu.Także uszy do góry zrób sobie betkę i na pewno ładnie rośnie trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&