reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Kobietka, przespałam się z tym wszystkim i jest dobrze. Na szczęście plamienie już przeszło. Miałam dzisiaj iść na betę, ale nie idę. Za to mam wizytę u innego lekarza na 18:15. Poleciła mi tego ginekologa znajoma, która sama do niego chodziła. Ponoć jeden z lepszych :) Jestem pozytywnie nastawiona po tym jak napisałaś o sobie. Podnosi mnie to na duchu i nastawia pozytywnie, że jest wszystko w porządku :)

Mam dzisiaj dobry humorek, bo dowiedziałam się od M, że u niego w zakładzie pracy dawali paczki duże dla dzieci (słodycze) i dostał dla córek dwie duże siaty :D Jeden wydatek mniej. Teraz tylko do nas należy kupić zabawki.

reklama
Malusiolka - jaka miła wiadomość, dziewczynki będę zachwycone:-D &&&&& za wizytę!!!!

ja po usg
dziś 16dc i już po owu :tak: cieszę się że była i że wszystko ładnie wygląda
jedyny minus że endometrium 6,8 chyba za małe
walczyliśmy codziennie czy się uda to juz nie od nas zależy:confused:

co do testów allegro to dziś wyszedł bledszy ale nigdy nie wyszły mi dwa o takiej samej mocy dlatego obstawiałam negatywy a owu była:szok:

kurcze poczytalam o tym endometrium i zaczełam się martwić - dziewczynki wy kiedyś to sprawdzałayście?

Ostatnia edycja:
koniecznie daj znać, jak będziesz już znać wynik !! :) Powodzenia i trzymam kciuki ;)

u mnie 39 dc, a @ nadal brak, testy ciążowe negatywne, w sumie mogłabym iść na bete, ale w tym miesiącu u nas krucho z kasą, jak myślicie umówić się do lekarza ??

Wiesz co jak testy są bezsprzecznie negatywne to idź do lekarza lepiej, bo może być co innego powodem opóźnionej @. A jak lekarz będzie podejrzewał ciąże to da Ci skierowanie na bete i zrobisz za darmo :D

Dzisiaj wyszło parę niespodziewanych wydatków i okazało się, że mąż w takim razie podjął decyzję, że nie jedziemy do rodziny na święta tylko zostajemy w domu. Nie bierze pod uwagę tego, że to co na paliwo pójdzie, wydamy na zrobienie świąt, bo ja zapowiedziałam, że u jego siostry na pewno nie spędzę całych świąt, bo tam zawsze napięta atmosfera. Ja muszę biegać za Nadią, szwagierka ciągle patrzy na nią i mówi: Nadia nie wchodź tam, Nadia to , Nadia tamto. A na jej córkę w ogóle nie może się spojrzeć, bo już ją przestraszy, bo krzyknie, bo piśnie, bo coś tam, coś tam. Mnie szlag trafia. Ale co teściowa dopięła swego i chyba siłą woli problemy na nas ściągnęła, żebyśmy tylko nie pojechali nigdzie.

Hejka.

Sorki, że ja tak na chwilkę, ale padam na twarz. Dziś ostatni dzień w pracy byłam w tym roku, a teraz wolne do 2 stycznia, więc będę częściej.

Iwo - jutro mam wizytę na 17:45 zdaje się.

Malusiolka - słuchaj Kobietki, ona dobrze pisze. Trzymam za Ciebie cały czas kciuki :-)

Malusiolka pytałaś czy testuję. nie testuję. dziś zaczęło się plamienie, Jutro pewnie @ się jutro rozkręci, więc zupełnie nie ma sensu robić test i tyle.

kolejny cykl w plecy. po nowym roku wizyta u lekarza i zobaczymy co możemy wymyślić..:)

Maluś, jak tam wizyta, pewnie trwa a ja niecierpliwa jestem :) Czekamy na info :)

Iwo, to mnie trochę pocieszyłaś, bo ja tez robiłam testy i wychodziła jedna kreska jaśniejsza cały czas i myślałam że owu nie było wcale, a może byla :) znowu troszkę nadziei sobie narobiłam :)
Lecz z drugiej strony w tamtym m-cu byszła ta duga kreska ciemniejsza od kontrolnej i dokładnie w tym dniu mocno mnie jajniki boląły jak prawie co m-c a w tym m-cu nie było takiego bólu, achhhh

Ostatnia edycja:
Korzystajac z chwilki w pociagu ktory sje wlecze niemilosiernie wpadam zobaczyc co tam u was.

Malus
Koniecznie daj znac jak po wizycie! Choc jestem przekonana ze wszystko w porzasiu:-)

Mialam okropnie ciezki dzien w pracy. Jestem wypompowana i mam ochote zmienic prace.isc na kase albo pracowac w ciuchowym jakims i nie miec doczynienia z banda kretynow ktorzy o wszystko maja pretesje do ciebie... aggrr tym bardziej jeszcze bardziej chcialabym byc w ciazy i boje sie tym samym ze pewnie nic z tego :-\

reklama
Kochane dziewczynki, przepraszam że tak długo czekałyście. Do lekarza weszłam dopiero o 19:30, przyjechaliśmy do domu, dziewczynki nakarmiliśmy, wykąpaliśmy i zaraz idą spać. Okazało się, że ten ginekolog był przy porodzie mojej pierwszej córki. Jestem zadowolona z wizyty i z tego lekarza :) Ciąża jest, ale wczesna. Do zapłodnienia musiało dojść dopiero 24.11 jak on to powiedział. Niby widać, ale nie jest pewien, bo dwie kropki się pokazały. Na początku pomyślał, że 2 miesiące temu byłam w ciąży i teraz zostały pozostałości, ale później powiedział, że to nie możliwe, bo beta rośnie. Na betę idę w niedziele i mam dać mu znać jaki wynik, a kolejna wizyta na 28.12 i to będzie około 5 tydzień. Lekarz widział u mnie małą torbielkę, ale powiedział żebym się nie martwiła. Tak wszystko w porządku, nawet po badaniu nie bolały mnie jajniki. Jak powiedziałam mu o wczorajszym badaniu i o bólu jajników, to od razu zapytał jaki lekarz i że źle musiał mi robić te badanie skoro jajniki bolały. Ciesze się, że do niego trafiłam :) Powiedział żebym się nie martwiła, bo ciąża jest, ale wczesna na pewno nie 8 tydzień jak powiedział poprzedni lekarz. I uświadomił mnie, że nie liczy się za bardzo kiedy miesiączka i ile trwała ;) Mam nadzieje, że jak się uda ten ginekolog będzie przy moim porodzie. Ma specjalizację ginekologiczno-położniczą i pracuje również w szpitalu gdzie 2 razy rodziłam :)

Do góry