reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Natkusia - dalej nic, jutro kupię test kolejny. Jeśli to nie ciąża to mega mocne zaburzenia hormonalne...
Wandziu - zdziwiło mnie, gdy napisałaś, że lekarz powiedział Ci, że wzrost beta HCG u Ciebie to nie była ciąża, a zaburzenia hormonalne, więc z ciekawości poszperałam w internecie i w polskich i w zagranicznych artykułach i nigdzie nie znalazłam informacji, by beta HCG rósł u kobiet w innych wypadkach niż ciąża lub nowotwory, które w macicy produkują podobny trofoblast jak w ciąży lub po zażywaniu pewnych leków. Nie spotkałam informacji, by hormon ten rósł w przypadku zaburzeń cyklu. Ja bym zmieniła lekarza.... :-(

Na pewno niepokoisz się tą sytuacją. Jeśli to było jednak poronienie, to choć spójrz na ten tekst Miesiączka po poronieniu | parenting.pl Trzymam kciuki, by sytuacja wróciła do normy :*

Malusiolka - JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :happy:

reklama
Hej dawno mnie nie było, ale miałam masę problemow.
Z moim gorączkującym synusiem wylądowaliśmy w szpitalu bo jak się okazało miał zapalenie płuc, a najlepsze w tym wszystkim to, że zanim trafiliśmy na izbę przyjęć rano byłam u jego pediatry i powiedział, że zdrowieje ... heee. Więcej do niego nie pójdę ...
No ale do rzeczy. Nie jestem na bieżąco, ale chyba cos mi się zdaje, że muszę Malusiolce pogratulować. GRATKIIIII !!!!!! Jak to się stało? z krwi wyszło czy z testów?
A u mnie sprawa ma się tak. Ostatni okres miałam 30 października od 28 listopada plamię (nie przypomina to okresu) i trwa to już 12 dni. test negatywny 2 dni temu. czasem mnie coś pobolewa macica (chyba to to) z jednej strony i czasem jajniki. ale gdzie ta @? Jeśli nie miałam okresu to bylby to mój 43 dzien cyklu... RETY, nigdy przenigdy tak nie miałam ... Wie ktoś co mi jest? Zaburzenia hormonalne? Tarczyce mam ok ( chociaż leczę się).
Do tego dostałam kręcz szyi, nie moge skrecec glowa w jedna strone, dosłownie mam krzywą szyję. Dziecko w domu na antybiotyku, nie mam kiedy wyjsc do lekarza, zrobic krew czy co ...
To tyle jak doczytam to może coś napiszę jeszcze, piszę tak póżno, bo naoglądałam sie wszystkich horrorów jakie w telewizji grali, bo moj luby w delegacji i tocze nocne życie. Pozdrowionka :)

Cyntia dziękuję Ci za ten artykuł... Co prawda nie jest mi po nim przyjemniej, wolałam chyba myśleć że to zaburzenia hormonów niż poronienie... Teraz muszę sobie to wszystko poukładać. I iść do lekarza jakiegoś. Ale najgorsze jest to, że dwóch lekarzy powiedziało że to nie ciąża - dlaczego?

hej dziewczyny :-)

nie umiem dojść do siebie od wyjścia ze szpitala ciągle śpię po 8-12 h :-( jak ja w przyszłym tygodniu wrócę do spania po 7-8h :baffled:

Wanda nie chce Cię martwić, ale ja miałam jeden dzień krwawienia a potem przez 15 dni plamiłam tak na brunatno troszkę... lekarka mi powiedziała, ze to albo ciąża albo już organizm się czyści... na usg ciąży nie było widać, beta była dodatnia (każdy lekarz w szpitalu mówił, że beta występuję tylko i wyłącznie podczas ciąży)... A bierzesz luteinę czy duphaston? Lekkie krwawienia na początku ciąży mogą wystąpić, sprawdzaj czy beta przyrasta... czasem pęcherzyk widać dosyć późno... to na pewno ciąża i mam nadzieję, że się utrzyma trzymam za to kciuki :tak:

Czesc dziewczyny! ja juz po zabiegu, jeszcze nie bede staraczka przez chwile wiec wpadam tylko na chwilke. wanda zgadzam sie z Cyntia ze to jednak nie zaburzenia hormonalne ale moze ciaza biochemiczna. dla wielu lekarzy ciaza na takim wczesnym etapie to jeszcze nie ciaza wiec moze dlatego tak powiedzieli i moze zeby Cie nie stresowac. badaj bete to wile sie dowiesz tak jak dziewczyny radza.

Mychunia ale ja nie krwawię, nie plamię, nie mam @ testy wychodzą negatywne, temperatura nie wskazuje ani na ciążę ani na owulację w tym cyklu, więc w zasadzie póki co nie wiem na czym stoję...

Wandzia, musisz udać się do innego lekarza. Czekanie wykończy Ciebie <przytul>:* Wiem jak ja się z tą niepewnością czułam. Jeżeli poprzednio byłaś w ciąży, to na pewno jak pójdziesz do innego lekarza zauważy.

Abezelko, miło Ciebie widzieć :) Kochana zapraszamy na pod forum Ciąża Ze Staraczek 2013 :) I dziękuję :*

Casablanca, w poniedziałek test robiłam i wyszła blada, bardzo blada i się jeszcze zastanawiałam, czy ją widzę. Parę dni wcześniej dostałam testy od Cynti i na jednym z nich widziałam 2 kreseczki, ale jedna zaraz zniknęła. Byłam przekonana, że jednak @ przyjdzie na dniach. Ale coś mnie w poniedziałek podkusiło i poszłam na krew i wyszła ciąża :) U ciebie albo @ wyjątkowo inna niż zawsze, albo ciąża i powinnaś iść na betę :) &&&&&&& :*

Cyntia Kochanie, to Twoje bursztynki mi pomogły. Dziękuję :*:* Fluidy, abyś Ty za jakiś czas doczekała się znowu II kreseczek :*:*

Suselku <przytul>

reklama
Malusiolka dzięki kochana za słowa otuchy.
Właśnie zrobiłam test - negatywny.
Oprócz tego zadzwoniłam do innego lekarza umówić się na wizytę i jestem w szoku bo wizyta na NFZ już za tydzień! To będę musiała spisać wszystkie informacje na temat żeby niczego nie pominąć..

Do góry