reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

iwo zdrówka życzę. Jelitówka jest paskudna, ale szybko mija i tego Ci życzę.

Malusiolka kiedy Ty testujesz ?

U mnie końcówka @, tylko, że mi się eM rozchowował. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie i znowu podziałamy.

reklama
słuchajcie, a ja miałam iść dzisiaj na te hormony i...zaspalam no głupia blondynka. muszę iść jutro, ostatnia szansa, bo 5dc.. i jak tylko @ się skończy,to zabieramy się ostro do dzieła,byłaby dzidzia we wrześniu,jak Sara. aa, ciężko się pisze na tablecie ..
:szok:

Karotka, ustaw budzik na jutro aby nie zaspać :) &&&&&& za Was :*

Gochson, z testowaniem czekam do niedzieli :) Jeżeli skończy Ci się @ i Twój mąż będzie jeszcze chory, a będzie na siłach przytulać się z Tobą, to nie ma żadnych przeciwwskazań. Przy przeziębieniu też można zajść w ciąże. &&&&& aby Wam się udało :*

Witajcie! Ja dolączam do klubu pochorowanych! Gardło boli, głowa i ogólnie meeega osłabiona jestem :no::no::no:

Malusiolka- to prawda, że nieprawidłowo pracująca tarczyca rozregulowuje @. Ja sama mam dyskretna niedoczynność i u mnie tez był kłopot z regularnymi @. Teraz już od kilku mscy (a lecze się od roku) jest ok i cykle maja mniej więcej 32-35 dni... Oczywiście mam nadzieje, ze Ciebie ten problem nie dotyczy i nosisz pod serduszkiem fasolke i to ona powoduje,ze nie masz @ :tak:

Gochson- kuruj męża ino pędem i przytulajcie się dzielnie ;-)

Karotka- na jutro 2 a nawet 3 budziki proszę nastawić! :baffled: A jakie masz hormony zlecone?? Bo ja tez kiedyś badałam w 3-5 dc LH, FSH, E2, aby zobaczyć jak pracują jajniki i wytwarzają pęcherzyki.

hej dziewczyny :-)

byłam dziś u lekarza i dostałam jeszcze 2 tyg l4, ale ogólnie się goi i wchłania tak jak miało więc jestem zadowolona :tak:

przepraszam, że się nie udzielam, ale podczytuję Was na bieżąco :-)

owocnego dnia życzę :-D

Karotka - witaj nie miałyśmy okazji sie poznać:-)

Wanda, Maluś - jakie wieści z frontu????
brzuch cały czas odczuwam już nawet mnie nie boli tylko ciagnie, od kilku dni czuję wilgoć latam i sprawdzam jak czubek, czy juz @ przylazła

Ja chyba musiałam coś zjeśc bo to nie jelitówka,za krótko meczyło od 3.00- 12.00 po czym przeszło :szok: ale cieplutko miałam, aż mi się ręce trzęsły...

iwo, to dobrze, że to nie jelitówka. Na drugi raz zamiast węgla weź 2 tabletki stoperanu. Mi zawsze pomagało :) A co do mnie, to na razie nic nie wiadomo. 2 dni temu miałam sucho i myślałam, że jednak @ przyjdzie, a dzisiaj jest śluzu bardzo dużo i nawet brzuch mnie nie boli. Przed miesiączką przeważnie miałam bóle. Cycki nie bolą, może jak dotykam to jest lekki ból (chyba, że go sobie wmawiam). Trzymam &&&&& aby do Ciebie ciotka nie przyjechała z Warsz@wy, a żeby fasoleczka pokazała się :):*

Anulko <przytul>:* Zdrówka Kochana życzę. Jeżeli @ nie będzie do 6.12 i test nic nie pokaże, to pójdę na te badania tarczycy :) dzisiaj jest 36 dc, a 6.12 będzie 44dc i wtedy zacznę się martwic. Raz zdarzyło się, że miałam 45dc.

mychunia, ciesze się, że jest dobrze. Kochana, a lekarz powiedział Tobie za ile znowu możecie się starać?

Podglądam Was babencje kochane, ale coś mały ruch jest :sorry:
Ja dostałam pierwszą @ po łyżeczkowaniu (4 tyg. po zabiegu). Pamiętam, że po poronieniu samoistnym też w 7 tygodniu krwawienie było spore, ale teraz jest większe. Przez moment nawet mnie niepokoiło, ale poczytałam w necie, że tak jest.
Lekarz na kontroli powiedział mi, że mogę starać się po pierwszej miesiączce (dr nauk medycznych). Lekarz kierujący na zabieg, że będę mogła po 1 miesiączce (też dr nauk med.). Lekarz w szpitalu, że po 3 cyklach, a profesor ginekologii z rodziny P., że po pół roku. Chciałam po 2 miesiączce, czyli po 3 miesiącach (w drugim cyklu), ale widząc ten okres mam pewne obawy.

Dziewczyny, a jak się zapatrujecie na znak zodiaku dziecka? :sorry: Może jestem dziwna, ale jakoś skoro mam wpływ na pewne rzeczy, to wolałabym uniknąć dzieciątka spod znaku zodiaku skorpiona. Jakoś nie potrafię się dogadać ze skorpionami - moja siostra i ojciec (typowe skorpiony z opisów). To bolesne relacje. Nie chciałabym mieć podobnych relacji z dzieckiem. Ja jestem spod znaku raka (jestem typowym rakiem z opisów) i mam potwierdzone swoim doświadczeniem, że skorpiony, to moje totalne przeciwieństwa. No w takim wypadku trzeba by było opuścić starania w jednym cyklu. Miała któraś z Was podobne przemyślenia?

I drugie moje pytanie. Czy ktoś wie ile czasu jest ważne skierowanie do psychologa?

Staramy się o kredyt na mieszkanie, ale w związku z tym, że P. jest na działalności, to zaczęły się schody.. Dwa nasze największe banki na literkę P robią problemy i możemy nie dostać kredytu u nich. Jeszcze złożyliśmy wniosek w Eurobanku, ale nie wiemy jak postęp. Czekamy w stresie i napięciu. Zakochaliśmy się w mieszkaniu, które chcemy kupić - za fajną cenę w idealnym dla nas miejscu.

Buziaczki.
PS Malusiolka - babo, testuj :-D Zawsze możesz zamówić testy z netu, z allegro :) Mogę Ci wysłać ze 2 - pewno w poniedziałek będzie. Zaraz idę wysłać listy narzeczonego i mogę wysłać Ci list za darmo, a koszt testów to jedyne 2 zł (za 2 sztuki łącznie) - i tak mi zalegają w łazience. Co Ty na to? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cytnia - welcome back, witojcie, herzlich willkommen!!!!!!!
mam nadzieje że niedługo wskoczysz na listę :tak:
co do znaku to ja cieszyłam się na dzieciątko spod znaku Byka ale młodej sie pospieszyło i jest Barankiem (nawet nie spodziewałam się że Baranki tak łatwo sie chowa) Lew, Panna i Waga mi pasują a to akurat najbliższe ciązowe m-ce:-D

Casablanca- witaj, nie widziałam wczesniej twojego postu, chyba zostaje ci zakup testów przez internet

Maluś - nie musi przyjeżdzać na piechotę dojdzie :rofl2: mam test w domu ale maż jakiś wkurzony i to chyba nie najlepszy moment, czasem myślę że tą ciążą tylko mu kłopotów dorzucę bo non stop się martwi.....

Ostatnia edycja:
Do góry