reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Ha ha dziewczynki ja też jestem zodiakalnym lwem :tak:

Dziewczyny od kilku dni męęęczy mnie zgaga. Nigdy nie mam zgagi, bleee, co to za okropna przypadłość. Cokolwiek zjem to niedługo potem się pojawia :no:

reklama
Wandziu nie boje sie o tyle o alergie co o rozpoznanie jej i pocztek leczenia z sukcesem. Nadia miala dwa tyg jak stwierdzono u niej skaze bialkowa, ale oprocz tego nikt nie jest w stanie okreslic na co jest uczulona jeszczse i czym ja skutecznie leczyc. Bo alergik jak wie co g uczula to juz polowa sukcesu, a ja od trzech lat nie wiem co jej szkodzi i jezdzimy od lekarza do lekarza.

hej dziewczynki ;)
Wczoraj byłam na pobraniu krwi w kierunku bety , no i dziś otrzymałam wynik : 552,1 , lekarz powiedział ,że bardzo ładna , kolejną robię jutro ,a wynik będzie w poniedziałek trzymajcie kciuki żeby ładnie przyrosła gin powiedział ,że powinno być co najmniej 800 ,a najlepiej 1000.

Czuję się dobrze , dziś buszuję w kuchni , robię zapiekankę z makaronu , czasem coś mnie zakłuje , no i mdli mnie teraz rano i wieczorem ,np wczoraj wieczorem tuliłam kibelek ,a przedwczoraj rano tak to różnie jest , piersi raz bolą bardziej raz mniej, a czasem w ogóle, wczoraj jak mnie nie bolały wcale to poradziłam się lekarza czy powinnam się obawiać i radził mi właśnie betę zrobić i potem powtórzyć.

Dobra idę dalej pichcić , buziaki i trzymam mocno kciuki za Was ;) a dla zafasolkowanych dużo zdrówka ;*

Kobietka, ładna betka :)

Cyntia, jeszcze raz dziękuję :* Kochana, ale mogłaś sobie zostawić, przecież starać się będziecie, a ja mogła kupić :* Ale i tak dziękuję :* Co do znaków zodiaku, widzę że Twój jest byczek tak jak ja, a Ty jesteś raczek tak jak ma mój mąż :D Tylko, że on czasami ma ze mną ciężko :p Jestem zawzięta osobą.

Malusiolka - hehe. No nie da się ukryć, że P. jako byk jest zawzięty i uparty i nawet, gdy wie, że nie ma racji, to często nie odpuszcza, ale ja sobie z nim radzę :cool2: Według mnie raczek do byczka jak najbardziej pasuje. Co do testów, to ja na pewno zamówię większą ilość, gdy nadejdzie nasz czas. P. coś mi chwilę temu przebąkiwał, że powinniśmy poczekać. Ja mu tam akurat dam!! W następnym cyklu działamy i basta!!

Witam Staraczki,
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale się wstrzymuję z udzielaniem, bo mimo chęci starań o drugie dziecko ciągle coś staje na drodze.
Postanowiłam jednak napisać, bo ten cykl mnie bardzo zastanawia i nie wiem co myśleć ...
Narzeczony ciągle pracuje i ostatnio myzi myzi jest rzadko. W tym cyklu zaczęliśmy ok. 18 dc (mój trwa 28-29) więc stwierdziłam, że bezowocny. Jednakże dziś kończy mi się 29 dc i @ brak. pod koniec 27 dnia tak mnie zabolało podbrzusze, że myślałam że zaraz chluśnie (brzuch pobolewał wcześniej) no ale nic. Przed spodziewaną @ miałam ogólnie rewolucje brzuszne od bólu żołądka, skurcze jelit, przelewanie i biegunkę (co mi się nie zdarza) no i dziś w 29 dc na papierze kremowy śluz z domieszką krwi, takimi nitkami krwi, co też mi się przed @ nie zdarza. no i czasem jajnik zakuł.
Zrobiła bym już test, gdybym akurat nie była na wsi u rodziców a tu tylko dzicz ...
Dodam, że karmię piersią i mam niedoczynność tarczycy. Czy owulacja mogła mi się aż tak przesunąć? Co sądzicie?

Casablanca - a skąd wiesz kiedy masz owulację? :) Ja miewam cykle raczej 28 dniowe. Raz owulację temperatura pokazała mi w 20 dc (cykl miał wtedy 31 dni), a w cyklu, w którym zaszłam i testy i temperatura wskazały owulację w 18 dc i wtedy też wycelowaliśmy żołnierzyki na zdobycie twierdzy :-D W teorii owulacja występuje na 14 dni przed miesiączką, ale będzie ciągle w normie jeśli występuje nawet na 11 dni przed @.
Jeśli zaszłabyś w ciążę koło 18 dnia cyklu, to opcje mogą być dwie: zawsze miewasz troszkę później owulację niż do tej pory Ci się wydawało i masz ciut krótszą fazę lutealną albo owulacja akurat teraz Ci się wyjątkowo przesunęła (na to mogą mieć wpływ różne czynniki).
Kiedy planujesz testować? Zaciskam kciuki!

Dzięki za odpowiedź :) Zawsze wpajałam sobie, że jestem standardową babką z 28-miodniowym cyklem, w którym owulacja wypada na 14dc ... zatestuje w przeciągu dwóch dni, ale myślę, że jutro przeprawie się przez pola i lasy do najbliższej apteki, bo ciekawość mnie zżera ...
A tak w ogóle zaglądając tu co jakiś czas zauważyłam, że szeregi staraczek się przerzedziły bardzo, więc może zawitam tu na stałe, bo nawet jak teraz nie będzie fasoli, to ja ciągle w grupie ryzyka zajścia w ciążę, bo mój miły, nie licząc się z moim zdaniem, idzie sobie raz za razem na całość, choć mowa była, że jeszcze poczekamy parę miesięcy.
Więc oficjalnie proszę o przygarnięcie i życzę miłej, upojnej nocy :)

reklama
Casablanca - a rozgość się i czuj się jak u siebie :-) Ja też kiedyś myślałam, że owu zawsze jest na 14 dni przed @. Siedząc tu na forum można się trochę dokształcić ;-) Kciuki za test! A skąd jesteś?

Do góry