reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

ja też czuję się dobrze, oprócz mdłości :szok:
Nie wiem czy są to już te iście ciążowe, ale mdli mnie od wczoraj... Na samą myśl o jedzeniu prawie biegnę do kibelka bratać się z muszlą klozetową :crazy: fuj, fuj, fuj!!

My też ustaliliśmy, że na razie nikomu ani mru mru...
Ale już dostałam smsa z gratulacjami od szwagra, szwagierki, teściowej, taty mego.. Mój małż ma większe kłopoty z utrzymaniem tajemnicy niż ja. A wczoraj dyskutował z bratem i mówi: wiesz! Agnieszka jest w ciąży !! pierwszy tydzień! :-D:-D:-D

reklama
Dorcia - ksylitol jest odrobinę słodszy, więc jak normalnie herbatę słodziłam 2 kopiastymi łyżeczkami, tak teraz słodzę 2 płaskimi. Ale smak jest prawie nie do odróżnienia. Tzn. jak ktoś wie, że ma odróżnić, to po dłuższym używaniu odróżni, ale jak nie wie, to się nie kapnie.

Tylko uwaga!!! Oczywiście pojawiają się już podróbki. Ksylitol musi być BRZOZOWY, a nie jakiś inny, np. nie kukurydziany. Trzeba czytać etykietkę.

wiem, wiem... ociągam się... ale mi się w przeciwieństwie do wczoraj siku nie chce :dry: i jeszcze poczytałam i doszłam do wniosków, że to może przez to moje bieganie? Spada poziom estrogenów, tłuszczu itp. i rypią się cykle... :dry: ja tam wyczynowo nie biegam, jem sporo co nawet małż potwierdza, ważę tak samo jak przed pierwszą ciążą, ale co ja tam wiem... może czegoś nie wiem??? :dry::dry: spytam się jutro gina, pójdę nawet jak będzie @, a co tam, na kawę ;-)
piję siemię już 2 dni, ale chyba się na srokę skuszę... :huh:

centka80 - no zaimponowałaś mi kobitko. :tak:
W tym roku założyłam swój ogródek. Mam kilka pomidorków, sporo fasoli, marchewki nie udały się, za to rzodkiewki niezwykle obrodziły.:-D No i bazylia rośnie mi jak szalona. A, no i są jeszcze truskawki, poziomki i maliny. Winogrona dopiero wsadzone i mało w nie wierzę. Bardzo chcę jeszcze dosadzić jeżyny, bo je uwielbiam. :-)

centka - heee :tak:

Ja też pieke chleb.. najbardziej lubie taki miks - wszystkie ziarna.. i dorzuce dużo słonecznika i otręby i wsio ;-) Wszyscy u mnie za nim przepadają, więc w ciągu jednego dnia znika. Piekę też takie na zakwasie w piekarniku :-D i bułeczki.. pachnie wtedy w całej klatce.. :zawstydzona/y: zioła swoje w niewielkiej ilości w zielniku na balkonie :-D wielka kamienna donica, a wniej bazylia, tymianek, szałwia, szczypiorek i wieeele innych. Już tak nachodzą na siebie, że ledwo mi dorwać to, czego potrzebuje. Zaczęłam więc zbierać część i mrozić. Do sałatki takie mrożone moge dać :tak: No i w ogóle lubię pichcić.. Co prawda mamy małe mieszkanko, ale kuchnia jest moim rajem :rofl2:

Chyba ksylitol najtaniej na Allegro. Mnie się czasem udaje kupić w sklepie z odzywkami dla sportowców. Także trzeba poszukać. Ale słowo, używam od ponad roku i naprawdę warto. A dla dzieci są czekolady z ksylitolem, cukierki, lizaki, drzemy. Właśnie wróciłam z nad morza i moim zdaniem jest epidemia otyłości. Ja mam zamiar z tym walczyć. kocham słodycze i nie chcę z nich rezygnować, dlatego jak mogę mieć to samo, ale zdrowsze, to bez wahania. A że cena jest wygórowana, to wtedy jem mniej, bo mi kasy szkoda. :-D

reklama
Do góry