reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

wiikki no super wieści :-D mam nadzieję, że przyczyniły się trochę do tego testy ovu ;) to spokojnych 9mcy :-D

mychunia chyba nie masz za bardzo wyjścia tylko posłuchać lekarza... duphaston nie zaszkodzi raczej, co by to nie było...

piaska to daj szybko znać jak te Twoje hormony, bo to jest aż niewiarygodne :eek:

reklama
sorki pomyliłam wątki miał to być wątek staraczki od jesieni:-)susel;10239356]Czesc dziewczyny! U mnie nic nowego, czekam na @ albo moze na... ;-)

mychunia przykro mi :-(
Cyntia ciesze sie ze tak sie za siebie wzielas i sprawdzasz wszystko z kazdej strony:tak: dawaj znac jak wizyty i wyniki badan! u mnie ostatnia faza cyklu, czekam ;-)
natkusia &&&& za opanowanie Twojego buntownika ;-)

Lemonca &&&& zeby udalo sie odpowiednio wystarac przed badaniami nasienia!

malusiolka strasznie mi przykro jak czytam Twoje historie, obycie jak najszybciej mogli sie wyniesc z tego smutnego miejsca!
wanda kochana, ale poszalalas z ta tempka! :-D:-D tez bym sie zdenerwowala jakbym codziennie spacerowala do lazienki bez celu;-) zaburzenia sa i to znaczne! mi sie kilka razy zdarzylo przypomniec o mierzeniu jak usiadlam na lozku i juz temperatura byla kompletnie nie taka jak powinna, wiec wszystko nestety ja zaburza :baffled:
a co do testow owu to natkusia ma racje co do wiekszosci testow bo w instrukcji do tych z allegro bylo napisane ze nawet jak testowa jest troche jasniejsza od kontrolnej to juz jest pozytyw i u mnie tak wlasnie one wychodza, nigdy nie mialam dwoch takich samych kresek na testach z allegro.

natkusia a co do Twojej tempki to moze cos jest nie tak z Twoim termometrem? bo jezeli nic sie nie roznilo miedzy tymi dwoma pomiarami to jednak nie powinno byc takiej rozbieznosci.

emalia o nie!:no: tak mi strasznie przykro:-:)-(

beata31 przepraszam ale Cie nie pamietam, bylas tu z nami na tym watku? w kazdym razie witamy![/QUOTE]

Cześć dziewczyny, ja tak tylko na biegu, bo zjadam szybko i do pracy. Moja ginka odwołała wszystkie wizyty, ale na biegu udało mi się dostać do innej i powiem Wam pierwsze wrażenie rewelacja. Kobitka miła, delikatna i wyrozumiała, obiecała, że na kolejnej wizycie l4, bo teraz nie mogłaby jeszcze ciążowego dać, bo za wcześnie.

Ogólnie wszytko okej, ale torbiel w prawym jajniku 5cm, najprawdopodobniej ciałko ciążowe, które zaniknie do końca 1 trymestru, ale dostałam Duphaston i jak tylko ból brzucha będzie się utrzymywał, ale pogorszy biegiem na izbę przyjęć i do niej na kontrolę. Wizyta za 3 tygodnie, zero sportu jakiegokolwiek tylko spacery, oczywiście dieta dostosowana do ciąży, zero pracy nocnej i uważanie na siebie. Trochę martwi mnie torbiel, bo już miałam z tym poważne problemy i nie było ciekawie.

Zaraz trochę Was poczytam i postaram się dzisiaj jeszcze zajrzeć.

Trzymajcie się, buziaki.

Susel - no też się zdziwiłam, że co 4 dni aż. To dość długo... ale zapewniała, że plemniki sobie czekają w jajowodach do 72 godzin - to 4 dni właśnie...

Beata i w ogóle dziewczyny - z tym mierzeniem temperatury to też takie dziwne mi się wydaje, że nieruchomo jak tylko otworzę oczy. Przecież jak śpię to zmieniam pozycję z jednego boku na drugi. Nawet tuż przed obudzeniem się - więc nie bardzo dla mnie jest to wszystko logiczne... A dziś w nocy wstawałam o 4:45 - specjalnie spojrzałam na zegarek, żeby sprawdzić czy do 7 będą te 3 godziny spoczynku. No sama nie wiem czy to miarodajne jest... A wstać musiałam, bo pies mi zaczął wymiotować, drugą noc z rzędu :crazy:

wg komentarzy na innych forach poronienie objawia się silnym krwawieniem i bólem brzucha... a ja tylko mocno plamię i nic mnie nie boli... lekarka dalej nie wyklucza utrzymania ciąży... nie chce się łudzić...

Mychunia a kiedy na wizyte idziesz? ja jednak mocno trzymie kciuki za ciebie !!!!!

Kinia musisz byc dobrej mysli! ja wiem sama tak pisze a tak niemysle...! ale jak sie czego uczpi czlowiek to juz widzi wszystko w ciemnych barwach... napewno duhaston pomoze mi pomagal na torbiele! a niepochwalilas sie jaka dzidzia duza?!!!:) serduszko bylo juz widac?!!!!

Piaska to czekamy na wyniki!

A ja poszlam na bete i w zyciu nie sadzilam ze ona tyle kosztuje!!;/ ale coz pod wieczor bede mogla w necie sprawdzic wyniki:) .
Bylam u fryzjera troche pogadalam o tych moich nieszczesnych wlosach i jak zajechalam do domu znalazlam sobie prezent gwiazdkowy wizyta w kliniece ktora zajmuje sie lezceniem i diagnostyka:):)

Wiikki, gratuluję :* I zdrówka dla Nadii :*

Starających się:31
Zaciążonych potwierdz
. IV '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13
Lipiec 2014: dzikuska,emkacafe,karola1986,mamaTomeczka,julia0903,Kinia1,Andzia15,wiikki,
Czekamy na potwierdz.:
Piaska - @ 21.10 2
6
joaro - @ 28.10
kontra - @ 6.11 2
doska1 - @ 6.11

ookatkaoo1993 - @ 10.11
Maja35 - @ 12.11
susel - @ 12.11
8
Listopad

kasiula222 - @ 13.11
watpliwosci3 - @ 14.11 5
mikaaa - @ 15-16.11 2
waiting4beans - @ 15.11
kalisia - @ 16.11

Ludzik - @ 17.11. 13
natkusia - @ 20.11 2
basik - @ 20.11
Gochson - @ 20.11
agamemnon - @ 22.11

Agaawa - @ 22.11
aureolcia - @ 22.11
kobietka22 - @ 23.11 2
agniecha83 - @ 24.11 4
fox - @ 25.11 8
Amaliee - @ 25.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 28.11 6
Anka10222 - @ 29.11
wanda_23 - @29.11
Grudzien
iwo - @ 2.12 2
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, madziakowalik, Nuuuśka, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, hania$, ysmena, agamemnon, Arcala, Cyntia85, mimimoo, Gofka, tamaguczi,melponea,missiiss1301,Ulika,mychunia,emalia82,nadzieja,augustnka

reklama
oj coś mało dziś napisane :-D

Wikki gratuluje aby fasolka dobrze rosła!!!

Julka - ile beta kosztuje? bo ja laik jestem w tych sprawach , oczywiście szybciutko nam pisz jaki wynik

Kinia - nie martw sie torbielą, takie rzeczy czesto się wchłaniaja

Wanda - u mnie odpada mierzenie tempki, wstaje w nocy z 2 razy, kręce się niemiłosiernie i pewnie zawsze bym sobie przypomniała za późno ;-)
co do seksu co 4 dni to u nas by nie przeszło:laugh2:chyba prędzej rozwód by był - u nas normalka 3 razy w tyg ( etap przed starankowy) a teraz same wiecie, wiec może u mojego się szybciej regenrują :-D:-D:-D:-D

Mychunia - ja tez trzymam kciukasy MOCNO,MOCNO!!!!

Na domiar wszystkiego katar się przyplątał, czuje się niesłychanie pociągająca :-D:-D:-D:-D a w owu się zbliża wielkimi krokami - obstawiam weekend wiec musze się wykurować

Do góry