reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie z rana.

Mychunia - zobaczysz, jak nie teraz, to sierpień będzie nasz !! Musi być !! :-)

A u mnie wzrost chęci i wzrost ilości śluzu, czyli być może zbliża się owu. Niestety temp od wczoraj spadła. Ale gdzieś wczoraj czytałam, że powinno się ją mierzyć bez wstawania z łóżka, a ja zawsze rano idę do łazienki gdzie mam termometr i tam mierzę. Czy to może mieć znaczenie ??

reklama
Witam:)

Kinia
masz jakies objawy? bo ja jedynie piersi ale delikatnie sa obolale...i juz zaczynam wymyslac...;/
No mam nadzieje ze wlos sie poprawi! do teraz ja mialam bardzo bardzo geste i grube wlosy dlatego tak ciezko jest mi sie z tym pogodzic!
no ja bym na twoim miejscu jak juz dala od razu l4, bo te zaswiadczenie i zmiejszenie godzin wplynie pozniej na twoja srednia wynagrodzenia do l4...

Wandziu z tego co wiemnie wolno wstawac z lozka, bo tempka wtedy zaburzona;/

mychunia
:* dokladnie mysl pozytywnie!!! przyjdzie czas na ciebie!

Kinia na L4 liczą średnią z ostatnich 3 m-cy jeśli masz podstawę +prowizję/ nagdodziny to też, premi uznaniowych/nagród nie doliczają

Malusiolka - to rzeczywiście mało placicie, tyle co my kiedys u rodziców, jak poszliśmy na swoje to opłaty poszły x4:-(

Pozwole sie wtracic. L4 w ciazy jest platne 100% i liczona jest srednia z ostatnich 12 miesiecy. Premie i nagrody sa wliczane. Sprawdzalam to.

Czasem zdaza sie ze jesli ktos dostal nagrode czy premie to bardziej oplaca sie byc na l4 niz pracowac. Tak jest w przypadku mojej siotry.
Przepraszam ze tak sie wtracam ale chcialam pomoc :)

Ostatnia edycja:
Wanda tempkę mierzy się zaraz po przebudzeniu o tej samej godzinie. Termometr powinnaś mieć przy łóżku żeby za dużo się nie ruszać :tak: jak wstajesz to już po ptokach bo tempka się zaburza.. tak samo jak chodzi o godzinę pomiaru (musi być taka sama +- 0,5h). Więc przykro mi ale Twoje pomiary są nic niewarte :sorry:

Hej kochane

Natkusia
dziekuje za pamiec :tak: No my narazie odpuszczamy, aczkolwiek sie zastanawiam bo kolega wczoraj mi proponowal ze maja wolne miejsca na produkcji na zwykla umowe,.., i sie ciagle zastanawiam czy isc zeby szybciej sie starac? Nie wiem :no:

Wanda
dokladnie, jak dziewczyny pisza. Trzeba o tej samej godzinie i bez wstawania z lozka bo sie zaburza. TERMOMetr zawsze przy lozku :-)

Mychunia
dobrze ze masz takie podejscie i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i albo fasolinka jest albo bedzie w kolejnym , tym cyklu :tak:

Malusiolka
wspolczuje sytuacji, tesc brzydko postepuje :no:

My wczoraj z malzem bylismy u znajomych maz popil, zwloki wiozlam do domu:-D Jasko sie wyszalal z jedym chlopczykiem i do domu go nie moglam zaciagnac hehe :-) kolega mi mowil ze moze mi prace zalatwic na produkcji , ale na umowe i ewentualnie po okresie probnym bedziemy mogli sie starac a ja sama nie wiem co teraz zrobic, bo teraz tu pracuje ale wiadomo ze lepsza praca, wieksze zarobki, Praca w jakis tam sposob rozwijajaca, ale minusem jest to ze nie wiadomo kiedy wroci laska ktora zastepuje, czy dostane w ogole normalna umowe i w ogole jak to bedzie.... Ehh sama juz glupieje, maz za to w kiepskiej sytuacji z praca:confused2:

Natkusia, Missiissi - ale musicie przyznać, że jestem świetna... Najpierw nie wiedziałam gdzie się mierzy, potem jak się mierzy hehe:-D No nic, termometr muszę wziąć do łóżka i próbować dalej. Ciekawe jak mocne mogą być zaburzenia w takich pomiarach.
Dobrze, że chociaż godzinę zawsze mam tą samą :-D

Misis ja bym chyba wzięła tą pracę na produkcji :tak: nie będziesz użerać się z klientami a co najważniejsze będziecie mogli szybciej się starać :tak: bo w Orange to wydaje mi się, że będziesz spalona.. laska wróci i doopa :sorry:

Wanda Ty to jesteś dobra :-D no ja Ci powiem, że np po przebudzeniu mam (przykładowo) 36,48, pokręce się w łóżku trochę przez kilka minut i nawet mi osiąga 36,82 więc u mnie bardzo się zaburza i wręcz jak otwieram oczy to staram się za bardzo nie ruszać ;-)

Kto za mnie poprasuje?

reklama
Natkusia - w takim bądź razie postanowiłam zrobić test OWU, wyszedł z drugą kreską dużo słabszą, aczkolwiek dobrze widoczną - i co mam o tym sądzić ? Zakwalifikować do pozytywnych czy negatywnych ?
I czy testy owulacyjne bazują na tym samym hormonie co testy ciążowe ? Bo jeśli tak, to beta mogła jeszcze mi nie spaść do zera :/
A od jutra mierzę tempkę leżąc na wznak :-)

Do góry