reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Jak byłam w szpitalu w tym roku to była kobitka co miała ponad 50 lat i rodziła pierwsze dziecko. Można? Można heh
Nie można.!!! To powinno być zakazane. Matka 50lat ? a ile ona ma siły ? 80% mniej niż 30 latka...
ja mam 40 i uwazam ze to juz naprawde granica i koniec moich starań... urodzic to jedno, ale potem trzeba wychować, wspierać, być... to jest odpowiedzialność ale dla niektórych dziecko to lalka do zabawy....

To trochę inaczej ze mną było, niespodzianka. Jak się nie starasz, to ciąża się pojawia bez antykoncepcji, a to co "my wyprawiamy" - testy, zeszyty, kalendarze, aplikacje, tempki, mózg przez cały cykl myśli tylko o tym "czy juz zaszłam" "czy już jajeczko było".... to jest stres, produkcja kortyzolu, to zaburza naturalny rytm, nawet jesli na zewnątrz fizycznie tego nie widać. To nie jest zdrowy stan, stan podwyższonego stresu

Np. arabki. One nie myslą o tym, po prostu się nie zabezpieczają, rodzą w życiu 8-10-12 dzieci.
zadna z nas nie ma szans na taką gromadkę, bo my myśli za dużo, a oni po prostu żyją życiem.... :):):)
Coś w tym chyba jest bo jak wytłumaczyć pary, ktore wpadają za pierwszym razem, albo osoby naduzywajace alkohol, którym też nie zależy żeby być w ciąży.
Na początku moich starań kiedy to jeszcze nie miałam takiego "parcia" na ciąże, tylko mąż, to zaszłam w 3 cyklu. Co prawda była to ciaza biochemiczna ale zaskoczyło. Ale to były starania właśnie na luzie.

A czy ktoś jeszcze tu walczy o pierwsze dziecko w wieku 33 lat lub więcej? Czy tylko ja jestem tu taka stara prukwą, która się ocknęła, że chce mieć w końcu dziecko? :/
Oj tam nie przesadzaj że taka stara :)
Ja w marcu mam skonczone 32 lata, wiec jako dinozaur sie melduje [emoji16]
Następna ! No bez przesady z tą starością :D ja w przyszłym roku kończę 33.
Jak byłam w szpitalu w tym roku to była kobitka co miała ponad 50 lat i rodziła pierwsze dziecko. Można? Można heh
Matko Boska! Litości ale to nie wiek na ciążę [emoji85]
Czy ja widzę przebijającą się kreseczkę? :)
Mnie też się coś rzuciło w oczy. Ale przecież z 4 siku to bez sensu testować bo tylko rodzi to domysły bo pewności nie ma co do tego co pokazuje test. Ja bym proponowała jutro powtórzyć z porannego.

reklama
Do góry