reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Chyba potrzebuje ojojania... obiecałam sobie nie wkręcać się... a jednak. Mimo to dopytam, choć wiem,ze jutro pewnie dostanę @. Kurde chodzi o to,ze odkąd używam aplikacji (6 miesięcy) okres mam równo co 28 dni. Dziś nie przyszedł i już głowa fiksuje. Czy któraś z Was, pytam dziewczyny które ostatnio testowały i są w ciazy, miała beżowy śluz? Bo ja nawet w sumie plamien nie mam. Mam beżowo-mleczny śluz. I się zastanawiam co to i skąd...

reklama
Dziewczyny, którym się udało jak u Was ze sluzem? Bo u mnie śluzu dużo wodnistego, mlecznego a już 20 dc i myślę czy to jakiś dobry znak :)

Chyba potrzebuje ojojania... obiecałam sobie nie wkręcać się... a jednak. Mimo to dopytam, choć wiem,ze jutro pewnie dostanę @. Kurde chodzi o to,ze odkąd używam aplikacji (6 miesięcy) okres mam równo co 28 dni. Dziś nie przyszedł i już głowa fiksuje. Czy któraś z Was, pytam dziewczyny które ostatnio testowały i są w ciazy, miała beżowy śluz? Bo ja nawet w sumie plamien nie mam. Mam beżowo-mleczny śluz. I się zastanawiam co to i skąd...
A dzisiaj masz 28dc?

Dziś już mam 29. W sensie powinien być 1dc.
Może zrób test a jak nie to poczekaj parę dni bo okres może się spóźniac z wielu przyczyn. Warto pamiętać też że nie zawsze spóźniajacy okres oznacza ciąże. Choć życzę Ci aby się okazało że u ciebie się udało i brak miesiączki jest spowodowany właśnie fasolka. [emoji846]

Hej dziewczyny. Od dluzszego czasu Was podczytuje, a teraz sama postanowilam napisac i poszukac troche wsparcia :) a moze ktoras miala podobnie. Od 1.5 toku staramy sie o dziecko. Mam juz za soba dwa cykle na CLO. W 13stym dniu cyklu byl monitoring, z ktorego wynikalo ze owulacja nastapi w niedlugim czasie. Byly 2 pecherzyki, z czego jeden byl dominujacy 21mm i drugi 13mm. W 29dc test ciazowy negatywny. Wczoraj (30sty dc) bylam na wizycie u ginekologa, co prawda omowic moje dalsze leczenie, po tym jak miesiaczka sie pojawi. Gin zrobil USG i stwierdzil ze sa 2 cialka zolte i endometrium 19cm, jak on to stwierdzil "ciazowe".. dal mi duzo nadziei, ale ja nie wiem co o tym myslec. On sam kazal czekac. Test powtorzylam dzis i ewidentnie negatywny. Dodam, ze mam watpliwosci co do ewentualnej ciazy, bo odczuwam juz typowe dla mnie skurcze, ktore zawsze zwiastuja okres. Piersi bardzo bolaly na tygodniu, teraz nadal mam wrazliwe sutki, ale duzo mniej. Cykle nieregularne ( miedzy 33 a nawet 49dni sie zdazylo) , wiec na dobra sprawe nie wiem ktorego dokladnie powinna przyjsc @...

Może zrób test a jak nie to poczekaj parę dni bo okres może się spóźniac z wielu przyczyn. Warto pamiętać też że nie zawsze spóźniajacy okres oznacza ciąże. Choć życzę Ci aby się okazało że u ciebie się udało i brak miesiączki jest spowodowany właśnie fasolka. [emoji846]
Nie chcę jeszcze testować. Poczekam dzień czy dwa. Jakoś mam wrażenie,ze mniej mnie zdoluje okres niż ta cholerna biel na teście. O spoznieniach wiem, po prostu mi się one nie zdarzają, stąd głowa fiksuje.

Nie chcę jeszcze testować. Poczekam dzień czy dwa. Jakoś mam wrażenie,ze mniej mnie zdoluje okres niż ta cholerna biel na teście. O spoznieniach wiem, po prostu mi się one nie zdarzają, stąd głowa fiksuje.
Doskonale to rozumiem. Ja walcze prawie rok z nieregularnymi i cała nadzieja w duphastonie że wyreguluje mi cykl za max 5 cykli. Za kilkadni zaczyna drugi cykl z tym lekiem i zobaczymy.

To super wiadomość [emoji8] biały kremowy śluz na początku ciąży to jak najbardziej normalny objaw [emoji8] to znaczy że macica się tak jakby "zamyka" tzw czopem śluzowym aby chronić dziecko przed infekcjami itp [emoji8][emoji8][emoji8] nie martw się [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Do góry