reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Cześć! Jestem tu nowa, to dopiero nasz pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Dziś 34 dc i nadal @brak. Robiłam test w niedzielę rano i we wtorek rano, oba negatywne ‍♀️

reklama
Cześć! Jestem tu nowa, to dopiero nasz pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Dziś 34 dc i nadal @brak. Robiłam test w niedzielę rano i we wtorek rano, oba negatywne ‍♀️
Może przesunęła Ci się owu? Ja miałam taką sytuację, też odstawiłam anty i udalo się w pierwszym normalnym cyklu po odstawieniu. 30 DC robiłam test i były dwie kreski. Wydaje mi się że owulację miałam 14-15 DC. Teraz też się staramy, odstawiłam 3 sierpnia ale nie dostałam jeszcze okresu, test robiłam 20 września ale jedna kreska. Powodzenia :) pamiętaj że jeśli nie ma dalej @ to jest nadzieja. Może zrób betę?

Może przesunęła Ci się owu? Ja miałam taką sytuację, też odstawiłam anty i udalo się w pierwszym normalnym cyklu po odstawieniu. 30 DC robiłam test i były dwie kreski. Wydaje mi się że owulację miałam 14-15 DC. Teraz też się staramy, odstawiłam 3 sierpnia ale nie dostałam jeszcze okresu, test robiłam 20 września ale jedna kreska. Powodzenia :) pamiętaj że jeśli nie ma dalej @ to jest nadzieja. Może zrób betę?

Poczekam jeszcze, w sobotę zrobię jeszcze test i jeśli nadal @ nie przyjdzie to w poniedziałek pójdę na betę

Najlepiej żeby wynik zinterpretował lekarz. Powinnaś tez mieć normy podane. Osobiście spotkałam się z jednoczesnym badaniem LH. Porównuje się Stosunek LH do FSH.
Do mojego lekarza idę w poniedziałek. Zawsze miałam dość wysokie TSH, ale po Eurhyroxie wyszło mi ładne. Wynik LH wskazuje na fazę folikularną, a FHS na owulacyjną, przynajmniej tak wynika z interpretacji dodanej przez laboratorium. Niewiele z tego rozumiem i poczekam na opinię lekarza. Smutny ten październik, mocno jesienny :(

Ja wam powiem, że jestem już zmęczona : czekaniem na owu na @ lub brak i znowu na okres itp itd.... bardzo chce miec 2 dziecko..... partner też ale on się tak nie spina jak ja... i przytulanki są gdy on ma ochote ,a nie gdy trzeba.... ogólnie od czerwca narazie nic nie wyszło.... jak ja bym chciała nie myśleć o tym... już zrezygnowałam z testów owu bo potem to tylko nacisk większy na przytulanki bo to dziś, bo trzeba....

Nie załamuj się , trzeba wierzyć ze te dwie kreski zobaczysz i na pewno tak będzie. Ten okres to jest jakiś koszmar wiem / moja siostra modliła się żeby dostać okres bo przez rok miała takie wahania ze ani okresu ani owulacji. Poszła do innego lekarza który jej przepisał progesteron i już w pierwszym cyklu zaszła w ciąże. Także brak okresu czy okres dają różne emocje .
Jesteś już mamą ? Czy to pierwsze starania
Nie jestem jeszcze mama pierwsza ciąże straciłam pare lat temu a potem walczyłam z zawysoka prolaktyna chyba tez zmienię ginekolog już sama niewiem i teraz znowu miesiąc czekania

Ja wam powiem, że jestem już zmęczona : czekaniem na owu na @ lub brak i znowu na okres itp itd.... bardzo chce miec 2 dziecko..... partner też ale on się tak nie spina jak ja... i przytulanki są gdy on ma ochote ,a nie gdy trzeba.... ogólnie od czerwca narazie nic nie wyszło.... jak ja bym chciała nie myśleć o tym... już zrezygnowałam z testów owu bo potem to tylko nacisk większy na przytulanki bo to dziś, bo trzeba....
Ja tez już mam dość tego czekania, rozumiem cię w 100 %

1A482559-4C16-4981-8D34-571C9DEAE08A.jpeg

Dziewczyny, zaczęłam robić testy owulacyjne od 8 dnia cyklu, dzisiaj 13 i w końcu coś się dzieje ale mam rozkmine czy to będzie już czy raczej jutro wyjdzie jeszcze ciemniejszy

reklama
Cześć! Jestem tu nowa, to dopiero nasz pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Dziś 34 dc i nadal @brak. Robiłam test w niedzielę rano i we wtorek rano, oba negatywne ‍♀

Witaj :-) Ja bym leciala na bete jutro bo testy moga byc na poczatku niewiarygodne.. Ale czytalam ze duzo dziewczyn po odstawieniu anty zachodzi w ciaże.
Pozdrawiam cieplutko :-)

Do góry