reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

@oczekujaca23 jeszcze mi się przypomniało, ze 7 dni przed spodziewanym okresem można sprawdzić progesteron. Jeśli jest zgodny z normami podanymi dla 2fazy cyklu tzn na 90% ze owu byla.

Pisze ze na 90% bo ja jestem przypadkiem ze czasami pęcherzyk nie pękał, tworzyła się torbiel i ona tez wydzielała wysoki progesteron :( Wiec u mnie by potwierdzić owulacje czy tez cykl bezowulacyjny jedynie sprawdzał się monitoring.

reklama
Ja tak miałam ostatnie dwa cykle, kuło ciągło, bolało podbrzusze aż do @. Wiec w tym cyklu się też tego spodziewam. A wszystko u mnie ok.

Dziewczyny w którym dniu najlepiej jeszcze sprawdzić na monitoringu jak mocno urósł pęcherzyk w 13 czy 14 dc przy owulacji standardowo w 14 dniu?

Ja chodziła zawsze 12dc, nk chyba ze weekend to 11 lub 13. Polecam udać się tez w drugiej fazie cyklu by się upewnić ze pęcherzyk pękł....dzień wyznaczał mi gin.

Ja się staram od maja (w sumie staramy się z mężem) jednak się nie udaje, wybrałam się do gin kazała porobić badania tarczyca, mocz, krew wszystko książkowe, jak się okazało podwyższona prolaktyna... Na regulację cykli przepisany duphaston (biorę od poniedziałku tj. 7.10.) po wybraniu ponowic wynik prolaktyny... Nie ukrywam, że trochę się denerwuje tym bardziej, że nie należę do osób cierpliwych... Czy może któraś z Was miała podobnie?

Na prolaktynę duphaston? Serio? [emoji47]
Na prolaktynę Bromergon lub Dostinex

Trzymam kciuki za Was, moje Kochane. Bardzo lubię Was czytać, kibicuję gorąco.

Jestem teoretycznie w drugim dniu cyklu, a poziom FSH to 15,2, co on oznacza? Muszę się głębiej wczytać, bo czekam na komentarz lekarza do wyników badań, ale nie mogę się doczekać :(

Najlepiej żeby wynik zinterpretował lekarz. Powinnaś tez mieć normy podane. Osobiście spotkałam się z jednoczesnym badaniem LH. Porównuje się Stosunek LH do FSH.

Hej dziewczyny, na forum jestem od niedawna my staramy się jakoś od marca ale nic z tego niewychodzipisałam niedawno byłam na badaniu drożności jajników okazało się ze wszystko w porządku jestem pod opieka endokrynologa bo moja prolaktyna była za wysoka teraz po latach się unormowała( dostinex biorę oczywiście dalej)owulacja potwierdzona a ciąży brak. Okres mam jak w zegarku co 30 dni wczoraj był mój 29 dzień cyklu niewytrzymalam i zrobiłam test oczywiście negatywny. Ja chyba zwariuje

reklama
Hej dziewczyny. Widze ze nie tylko mnie dopadla deprecha jesienna. Nadal czekam na @ to jest jakis zart. Poranny test standardowo negatywny. Mam jakies wrazliwie piersi szczegolnie lewa. Nawet mi sie ciezko spalo. Niech przyjdzie @ i lecimy dalej a nie takie glupie czekanie.. jak tylko dostane planuje otworzyc winko

Do góry