reklama
Bbergamotka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, na forum jestem od niedawna my staramy się jakoś od marca ale nic z tego niewychodzipisałam niedawno byłam na badaniu drożności jajników okazało się ze wszystko w porządku jestem pod opieka endokrynologa bo moja prolaktyna była za wysoka teraz po latach się unormowała( dostinex biorę oczywiście dalej)owulacja potwierdzona a ciąży brak. Okres mam jak w zegarku co 30 dni wczoraj był mój 29 dzień cyklu niewytrzymalam i zrobiłam test oczywiście negatywny. Ja chyba zwariuje
Witaj :*
A jak nasienie partnera?
Bbergamotka
Hej dziewczyny. Widze ze nie tylko mnie dopadla deprecha jesienna. Nadal czekam na @ to jest jakis zart. Poranny test standardowo negatywny. Mam jakies wrazliwie piersi szczegolnie lewa. Nawet mi sie ciezko spalo. Niech przyjdzie @ i lecimy dalej a nie takie glupie czekanie.. jak tylko dostane planuje otworzyc winko
Bardzo mi przykro
Ja czasem przechylam pół butelki na raz I jakoś czuje spokój... ważne,ze bezpieczny wiec w razie ciazy nie zaszkodzi na tych pierwszych dniachMnie też dopadła nostalgia, a i nerwy trochę poszarpane więc przybijam pionę i jutro pędzę po polecony sok z gumijagód, działanie brzmi zachęcająco i oceniam go jako rzecz pierwszej potrzeby na chwilę obecną
kasienka862
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, jestem pewna, że nam wszystkim się uda.
Ja muszę odrobinę odpuścić, czuję, że w tym miesiącu zbyt mocno się nakręciłam.
@ powinna przyjść za 7 dni, nie wytrzymałam i testowałam wykrywającym wczesną ciążę właśnie z powodu pierwszej owulacji od wielu miesięcy. Oczywiście wyszła jedna kreska, wmawiam sobie, że nic straconego, do @ jeszcze sporo czasu i mogę się zaskoczyć jednak pierwsza fala zawodu już mnie dopadła. Szczerze powiedziawszy złapała mnie jesienna nostalgia. Życzę Wam, aby chociaż jednej z nas się jeszcze w tym miesiącu udało, tracę nadzieję, a taka niespodzianka to byłby zastrzyk dobrej energii na następne cykle.
Hej :-) Ja na Twoim miejscu testowalabym jeszcze w dniu spodziewanej@.. Ale jak pojawila Ci sie owulacja to tez moim zdaniem dobrze na przyszlosc wrozy.. Jak nie uda sie teraz ( oby sie jednak udalo za co trzymam mocno kciuki) to uda sie innym razem :-)
Tez wporzadkuWitaj :*
A jak nasienie partnera?
Właśnie dostałam okres i żeby nie to ze dzisiaj jest u mnie siostrzenica ryczała bym cały dzień jak zawsze
Różamama
Tez wporzadku
Właśnie dostałam okres i żeby nie to ze dzisiaj jest u mnie siostrzenica ryczała bym cały dzień jak zawsze
Nie załamuj się , trzeba wierzyć ze te dwie kreski zobaczysz i na pewno tak będzie. Ten okres to jest jakiś koszmar wiem / moja siostra modliła się żeby dostać okres bo przez rok miała takie wahania ze ani okresu ani owulacji. Poszła do innego lekarza który jej przepisał progesteron i już w pierwszym cyklu zaszła w ciąże. Także brak okresu czy okres dają różne emocje .
Jesteś już mamą ? Czy to pierwsze starania
Kotmonika87
Mam ten sam problem.
Cykle 34 dniowe
Usg kiepskie, ciaza może być bardzo trudna
Kolejny miesiąc klapa
Byłam u dr w 10 dniu na usg był prawy jajnik wyciszony całkiem w lewym 3 ładne pęcherzyki ale Endo tylko 4
kazala przyjsc 15 dnia cyklu okazało się że
Pęcherzyki 3 cm w lewym 22mm powiedziała że kolejne badania wskazane
Wyszła za duża prolaktyna,za maly progesteron
Owulacja była ale pęcherzyk w prawym 3cm przetrwaly-torbiel rozlala się za jajnik
Endometrium za duże. Powiedziała że ten cykl stracony.
Oznaczylam prolaktyna w 15 dniu i teraz kazala oznaczyć w 26 dniu cyklu przed samym okresem bo uważa że przyjdzie wczeniej
Wyszedl mi kortyzol w górnej granicy normy
Powiedziała że trzeba przez cały cykl 2-4 krotnie oznaczyć wszystkie hormony by ocenic fazy wg badań
Powiedziała że jak przyjdą w poniedziałek to dostanę leczenie.
Cykle 34 dniowe
Kolejny miesiąc klapa
Byłam u dr w 10 dniu na usg był prawy jajnik wyciszony całkiem w lewym 3 ładne pęcherzyki ale Endo tylko 4
Owulacja była ale pęcherzyk w prawym 3cm przetrwaly-torbiel rozlala się za jajnik
Oznaczylam prolaktyna w 15 dniu i teraz kazala oznaczyć w 26 dniu cyklu przed samym okresem bo uważa że przyjdzie wczeniej
Powiedziała że trzeba przez cały cykl 2-4 krotnie oznaczyć wszystkie hormony by ocenic fazy wg badań
Ja się staram od maja (w sumie staramy się z mężem) jednak się nie udaje, wybrałam się do gin kazała porobić badania tarczyca, mocz, krew wszystko książkowe, jak się okazało podwyższona prolaktyna... Na regulację cykli przepisany duphaston (biorę od poniedziałku tj. 7.10.) po wybraniu ponowic wynik prolaktyny... Nie ukrywam, że trochę się denerwuje tym bardziej, że nie należę do osób cierpliwych... Czy może któraś z Was miała podobnie?
Daraa_94
Mam ten sam problem.
Cykle 34 dniowe
Kolejny miesiąc klapa
Ja w prawym nie miałam nic w lewym 2 pecherzyki ale stwierdziła, że nie pękną... Więc czekam cierpliwie chociaż uj mnie strzela... Wybiorę duphaston i ponowie wyniki. A może trzeba szukać kogoś innego (chodzi o leczenie)
reklama
Kotmonika87
Ja właśnie zmieniłam bo poprzedni stwierdził że wszystko ok
Ja w prawym nie miałam nic w lewym 2 pecherzyki ale stwierdziła, że nie pękną... Więc czekam cierpliwie chociaż uj mnie strzela... Wybiorę duphaston i ponowie wyniki. A może trzeba szukać kogoś innego (chodzi o leczenie)