reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja stosowałam z synem- zaszłam w 1 cyklu. Zawsze mimo 28 dniowych cykli byłam pewna ze owu mam koło 15dc, okazało się ze miałam 18. Ale działają na mnie tylko te z Domowe Laboratorium. Inne w tym samym czasie nie wychodziły. Dlatego w tej ciazy tez kupiłam, ale w tym miesiącu skoczył mi pik LH bo testy pokazały, ale nie miałam chyba owu bo nie bolały mnie jajniki jak zawsze bolą. W tym miesiącu tez testuje. Ja wklejam żeby mieć porównanie w zeszyt tak łatwiej mi ocenic kiedy faktycznie jest najciemniejszy.

Według mnie już 14 sytego dnia miałaś ciemniejsza kreskę - dobrze rozumuje

reklama
Trzymam kciuki aby pokazały się jednak ponownie dwie kreseczki. Pędź na beta HCG i będziesz miała 100% pewność
Tak jak pisałam, wczoraj test wyszedł negatywny a w piątek i sobotę dwa były pozytywne, niestety dziś rozwiały się moje wątpliwości, dostałam krwawienia. To druki taki sam cykl, w poprzednim cyklu było podobnie. Zapisałam się do lekarza na badania żeby znalazł przyczynę. Spieszy mi się bo w kolejnym roku kończę 40 lat a chciałabym mieć jeszcze drugie dziecko

1. Prowadząc wykres temperatury i zapisując na karcie obserwacji.

2. Obserwując np. śluz. Mniej więcej 20 dni przed owulacja ( tylko to zależy indywidualnie od kobiety) pojawia się śluz płodny (jak białko jaja) i trwa 5-3dni, następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka.

Używam aplikacji (z kwiatkiem) na telefon, zapisuje tylko obserwacje śluzu i mi się pokrywa [emoji4] ona tez pamięta poprzednie cykle i dostosowuje prognozy cyklu.

Jeśli nie wystąpił u mnie płodny śluz...to wiedziałam ze będzie lipa i cykl spisywałam na straty.

3. Cześć kobiet czuje ból owulacyjny.

Chyba 2 dni przed owulacja ? :p
Właśnie ja od dwóch cykli mam bardzo mało takiego śluzu i nie wiem co myśleć.
Niby ból owulacyjny wystąpił ale śluzu tego rozciągliwego mało.
Wizyta u gin 21 października zobaczymy co powie...

Hej Wam dziewczyny :-) okres miał być wczoraj, nie zjawił się. Dzisiaj testowalam, ale jak to piszecie biel wizira wyszła, ale siedząc w pracy, zachciało mi się siku. Podcierajac się zobaczyłam śluz podbarwiony krwią, po jakiejś godzinie poszłam znów sprawdzić o co chodzi i dalej tak było tylko mniej. Brzuch już nie boli, wcześniej pobolewał. Cycki dalej nie bolą, chociaż tak jakby coś zaczynały. Jutro rano zatestuje znów, ciekawe co wyjdzie... Jak myślicie? Co to mogło być?

Hej Wam dziewczyny :-) okres miał być wczoraj, nie zjawił się. Dzisiaj testowalam, ale jak to piszecie biel wizira wyszła, ale siedząc w pracy, zachciało mi się siku. Podcierajac się zobaczyłam śluz podbarwiony krwią, po jakiejś godzinie poszłam znów sprawdzić o co chodzi i dalej tak było tylko mniej. Brzuch już nie boli, wcześniej pobolewał. Cycki dalej nie bolą, chociaż tak jakby coś zaczynały. Jutro rano zatestuje znów, ciekawe co wyjdzie... Jak myślicie? Co to mogło być?
Mam nadzieję że dwie kreseczki się pojawią :) no chyba że ta wstrętna małpa zaczyna się u Ciebie rozkręcać.. Tfu tfu

reklama
Tak jak pisałam, wczoraj test wyszedł negatywny a w piątek i sobotę dwa były pozytywne, niestety dziś rozwiały się moje wątpliwości, dostałam krwawienia. To druki taki sam cykl, w poprzednim cyklu było podobnie. Zapisałam się do lekarza na badania żeby znalazł przyczynę. Spieszy mi się bo w kolejnym roku kończę 40 lat a chciałabym mieć jeszcze drugie dziecko
lekarz jak najbardziej. A taką miałam nadzieję, że jednak pojawią się dwie kreseczki

Do góry