reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny kiedy robi się drożność , ma czym to polega i czy robią to na nfz?
Wprowadza się cewnik, przez cewnik kontakt, podobno badanie jest nieprzyjemne w cholerę. Lekarz też był zdziwiony że nie miałam tego badania, ale wykazał też pewne zdziwienie gdy powiedziałam, że biorę acard. Chyba będę musiała zrobić komercyjnie, nie mam żadnego lekarza na NFZ, wszystko robię prywatnie. Zbankrutuję :o

reklama
Te z Domowego Labolatorium kupie w Rossmanie, prawda? Zastanawialam sie nad nimi lub nad Clear Blue fioletowym (ale cena przerazila).
Tez potwierdzam, u mnie pik LH idealnie zbiega się z bólem owu, idealnie 14 dni po piku mam okres. Stosowałam dwa cykle ale moge powiedziec ze miałam pewnosc ze sa zgodne w 100%. Kupiłam DOMOWE LABORATORIUM w aptece internetowej i rossmanie. Cena przystępna, online oczywiscie tansze. Osobiscie polecam jako sprawdzone przez wiele dziewczyn.

Wprowadza się cewnik, przez cewnik kontakt, podobno badanie jest nieprzyjemne w cholerę. Lekarz też był zdziwiony że nie miałam tego badania, ale wykazał też pewne zdziwienie gdy powiedziałam, że biorę acard. Chyba będę musiała zrobić komercyjnie, nie mam żadnego lekarza na NFZ, wszystko robię prywatnie. Zbankrutuję :o

Wybierz takiego lekarza co pracuje w szpitalu. Z gabinetu prywatnego kierują do siebie na oddział.

Jak rozpoznać brak owulacji bez testów ?
Może u Was coś się zmieniło w trakcie cyklu, że wiedzialyscie że owulacji nie ma i nie będzie w danym cyklu ?

1. Prowadząc wykres temperatury i zapisując na karcie obserwacji.

2. Obserwując np. śluz. Mniej więcej 20 dni przed owulacja ( tylko to zależy indywidualnie od kobiety) pojawia się śluz płodny (jak białko jaja) i trwa 5-3dni, następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka.

Używam aplikacji (z kwiatkiem) na telefon, zapisuje tylko obserwacje śluzu i mi się pokrywa [emoji4] ona tez pamięta poprzednie cykle i dostosowuje prognozy cyklu.

Jeśli nie wystąpił u mnie płodny śluz...to wiedziałam ze będzie lipa i cykl spisywałam na straty.

3. Cześć kobiet czuje ból owulacyjny.

Ahoj, znowu ja (Pixie). Udało sie odzyskać moje pierwotne konto, a więc witam się raz jeszcze.
Przez dobre 20 minut nadrabiałam wszystko to, co napisałyście. Ale produkujecie!!
Dzięki za tak miłe przywitanie i oby wszystkim udało się jak najszybciej zafasolkować.

U mnie dzisiaj @ się rozkręcił. Dosyć dziwnie bo w sobotę był potok czerwony, okres rodem z horroru. W niedziele nic, wczoraj nic i dzisiaj dalszy ciąg @, ale już na mniejszych obrotach. Nie wiem co mam o tym myśleć. Udało mi się umówić do ginka na wtorek, więc mam nadzieje że coś zaradzi. Z analizy wujka google wynika, że skrócenie cykli może mieć związek z niedoborem progesteronu. I jak zwykle wjade na pewniaczka do gabinetu, powiem co wyczytałam... i "Panie doktorze.. duphaston mi tu raz raz. Nawet nie musi mnie Pan badać.". A potem jak zwykle wyjdzie, że się myliłam i pewnie będzie cała litania problemów do rozwiązania.

Tak sobie dzis siedze i sie zastanawiam czy w ogole jest szansa zajsc w ciaze? Kurcze mam 32 lata, wiec mloda to juz nie jestem. Zatem moze warto sie wspomoc testami owulacyjnymi? No chyba ze codziennie wieczorem sie "zabawiac"... Sama juz nie wiem,ale nachodza mnie czarne mysli doslownie...

Kupiłam sobie wczoraj testy w rossmanie. Mam okres, ale mówię co mi tam.. zrobię. Skoro @ mam co prawie 20 dni, to może mam owu wcześniej. I dzisiaj pozytywny test. I co ja mam teraz myśleć? Zgłupieć można.. No ale jak tak, to chyba działa i nawet jest to jakoś logiczne.
Kup i testuj, nie jest to drogie a przynajmniej możesz się utwierdzić w przekonaniu kiedy masz owulke.

reklama
Ahoj, znowu ja (Pixie). Udało sie odzyskać moje pierwotne konto, a więc witam się raz jeszcze.
Przez dobre 20 minut nadrabiałam wszystko to, co napisałyście. Ale produkujecie!!
Dzięki za tak miłe przywitanie i oby wszystkim udało się jak najszybciej zafasolkować.

U mnie dzisiaj @ się rozkręcił. Dosyć dziwnie bo w sobotę był potok czerwony, okres rodem z horroru. W niedziele nic, wczoraj nic i dzisiaj dalszy ciąg @, ale już na mniejszych obrotach. Nie wiem co mam o tym myśleć. Udało mi się umówić do ginka na wtorek, więc mam nadzieje że coś zaradzi. Z analizy wujka google wynika, że skrócenie cykli może mieć związek z niedoborem progesteronu. I jak zwykle wjade na pewniaczka do gabinetu, powiem co wyczytałam... i "Panie doktorze.. duphaston mi tu raz raz. Nawet nie musi mnie Pan badać.". A potem jak zwykle wyjdzie, że się myliłam i pewnie będzie cała litania problemów do rozwiązania.

Kupiłam sobie wczoraj testy w rossmanie. Mam okres, ale mówię co mi tam.. zrobię. Skoro @ mam co prawie 20 dni, to może mam owu wcześniej. I dzisiaj pozytywny test. I co ja mam teraz myśleć? Zgłupieć można.. No ale jak tak, to chyba działa i nawet jest to jakoś logiczne.
Kup i testuj, nie jest to drogie a przynajmniej możesz się utwierdzić w przekonaniu kiedy masz owulke.
Jesteś pewna,ze pozytyw? Pokaz zdjęcie? Kreska testowa wyszła ciemniejsza od kontrolnej?

Do góry