reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A ja pojechałam do apteki i tylko na zamówienie [emoji3525] więc muszę czekać. W sumie mam jakiś miesiąc na zakup to chyba zdążę [emoji23]
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale ja sprawdzam dostępność na „kto ma lek” i wyszukuje mi po gps w aptekach najbliżej domu. I można zarezerwować i jest ma odbiór 2-3 dni jakoś. Ale to tak tylko informacyjnie skoro masz czas:)

Ahoj, znowu ja (Pixie). Udało sie odzyskać moje pierwotne konto, a więc witam się raz jeszcze.
Przez dobre 20 minut nadrabiałam wszystko to, co napisałyście. Ale produkujecie!!
Dzięki za tak miłe przywitanie i oby wszystkim udało się jak najszybciej zafasolkować.

U mnie dzisiaj @ się rozkręcił. Dosyć dziwnie bo w sobotę był potok czerwony, okres rodem z horroru. W niedziele nic, wczoraj nic i dzisiaj dalszy ciąg @, ale już na mniejszych obrotach. Nie wiem co mam o tym myśleć. Udało mi się umówić do ginka na wtorek, więc mam nadzieje że coś zaradzi. Z analizy wujka google wynika, że skrócenie cykli może mieć związek z niedoborem progesteronu. I jak zwykle wjade na pewniaczka do gabinetu, powiem co wyczytałam... i "Panie doktorze.. duphaston mi tu raz raz. Nawet nie musi mnie Pan badać.". A potem jak zwykle wyjdzie, że się myliłam i pewnie będzie cała litania problemów do rozwiązania.

Kupiłam sobie wczoraj testy w rossmanie. Mam okres, ale mówię co mi tam.. zrobię. Skoro @ mam co prawie 20 dni, to może mam owu wcześniej. I dzisiaj pozytywny test. I co ja mam teraz myśleć? Zgłupieć można.. No ale jak tak, to chyba działa i nawet jest to jakoś logiczne.
Kup i testuj, nie jest to drogie a przynajmniej możesz się utwierdzić w przekonaniu kiedy masz owulke.
A ja Ci napisze ze to bardzo prawdopodobne. Szwagierka od 2 lat stara sie o dziecko. Okazalo sie ze owu ma w 4 dniu @ na samo juz plamienie a nie jak myslala 14 dc. Wydala sporo $ by sie dowiedziec od lekarzy prywatnych. Ale wie tez, ze z jej mezem nie halo....

Tez potwierdzam, u mnie pik LH idealnie zbiega się z bólem owu, idealnie 14 dni po piku mam okres. Stosowałam dwa cykle ale moge powiedziec ze miałam pewnosc ze sa zgodne w 100%. Kupiłam DOMOWE LABORATORIUM w aptece internetowej i rossmanie. Cena przystępna, online oczywiscie tansze. Osobiscie polecam jako sprawdzone przez wiele dziewczyn.
Zastanawia mnie jedno, czy jak bede stosowala testy owu to sobie nie nabije bardziej w glowe. Wiadomo ze wszystko siedzi w glowie...

"następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka. " Czyli jak ten biały śluz się pojawi to znaczy że nici z ciąży?

reklama
"następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka. " Czyli jak ten biały śluz się pojawi to znaczy że nici z ciąży?

Jak się pojawi po rozciągliwym tzn, ze jest po owulacji.

IMG_2345.JPG

Dla zobrazowania dołączam wykres

Do góry