Opisze troche moja historie moze komus bedzie lzej ze jednak sie da .
Pierwsze dwie ciążę stracone wcześnie więc inaczej podchodziłam 3 ciaza donoszona córka już prawie 10 lat kolejna strata kilka lat przerwy btalam leczenie na endometrioze kazdy mowil w ciazy nie bedziesz nie da sie . Zaczelam sie dziwnie czuc , zawroty glowy, okropny bol piersi. Bylam u gin zlevila bete -ujemna powtorzona -ujemna usg wskazywało że zaraz ma być okres
Piersi nadal bolały, do tego nadal zawroty glowy mdlosci
Pojechałam znowu na wizytę Mowi moze po tabletkach -zaprosila dnia nastepnego na usg ale do kolegi ktory sie w endometriozie specjalizuje . Pojechalam
Leżę na leżące a dr do dr mowi patrz kochana to jest najlepszy dowowd i najlepsze zalecdnie by pacjetke wyłączyć z Endo. Patrzę na nich i mowie A moje złe samopoczucie ? Dr mówi niech Pani poslucha i słucha
Cisza ...
A nagle bicie serca ... dr moja mowi gratuluje, dostałam duphaston luteinie i oszczedzac sie kontrola Za 2 tyg
Pytała ale jak skoro miało być to już nie możliwe. A jednak. Co da się zdarzają =) Niestety ta historia i radość nie trwała długo , przeziernosci bardzo duża, jelita na zewnatrz, obrzęk karku... badania prenatalne, papa do dupy... kariotyp nieprawidłowy, poród w 30 tyg martwa córka z wadą serca, ze zła genetyka, terrnerem, pytam dla czego genetyka odpowiada przypadek... zdarzenie losowe... trzeba było żyć dalej dla starszej córki 2 lata później okazało się że jestem w kolejnej ciazy , znowu wadą serca liczne przeboje urodziłam wcześniak 31 /32 tydz waga 1 kg dziś moja panna ma 3.5 roku i rekompensuje wszystko.
Zapragnelismy 3 dziecka, swiadomie, oboje ,lekarze nie widzą przeciwwskazań, genetycy też, badania mamy ok.
A los pokaże czy się uda... należy wiezyc i mieć nadzieję
Trzymam kciuki za każdą
Wiem jak wygląda ciaza po stracie, jaki towarzyszy strach przed każdym usg ,jak czeka się na bete powyżej 5 ... na jej przyrost.
Życie jest nie sprawiedliwe ale może po to by docenić trud ..