no to faktycznie dziwnie, moze jakas partia była zła...Ja kiedyś tez kupiłam te testy i poszły wssyatkie do śmieci. W ogole nie pokazywały mi owulacji a równocześnie robiłam testy z rossanna, które owulacje pokazywały bez problemu
reklama
super dzieki Nnatka!
Jutro powinna być owu - gdyby cykl wrocil do normy. Do dzisiaj wszystkie testy miały 1 kreskę a dzis ten na zdjeciu ma drugą bardzo wyrażną. Może to jest to!
Załączniki
kasieczna
Fanka BB :)
Ja też już zaczęłam używać testów owu, zaczęłam robić z ciekawości, czy moje odczucia co do owulacji (zazwyczaj na owulację czuje takie kłucia w dole brzucha) pokrywają się z faktycznym stanem cyklu i też zamawiałam z allegro.
A jeśli chodzi o testowanie to mi pozytywny test ciążowy w pierwszej ciąży wyszedł 3 dni przed spodziewana @ chociaż druga kreska była bardzo delikatna.
A jeśli chodzi o testowanie to mi pozytywny test ciążowy w pierwszej ciąży wyszedł 3 dni przed spodziewana @ chociaż druga kreska była bardzo delikatna.
Hostessa92
Zaciekawiona BB
Niby za każdym razem ciśnie mi się to na usta, ale nie potrafię tak prosto z mostu rzucić, że sobie nie życzę :/ chyba za ciepłe kluchy ze mnie. Staram sie żartem odpowiadać, że jak będzie to sie dowiedzą albo w swoim czasie czy coś, ale aż mi się łzy do oczu cisną. Najchętniej bym tak wywaliła raz a porządnie, zwłaszcza w pracy, no ale coś mi nie pozwala (tłumaczę sobie, że to kultura [emoji23]).Strasznie to niekulturalne, przykre i ogólnie słabe pytać kobietę 'kiedy dziecko' przecież brak dzieci czy ciąży w wielu przypadkach to nie jest wybór a ludzka tragedia. Może olej takie osoby, które cię stresujące takimi pytaniami i powiedz wprost że nie życzysz sobie...
A kilka miesięcy starań to jeszcze nie czas na dolowanie. Często stres i praca inne okoliczności odwlekaja zajście w ciążę. Taka jest natura. Trzymam kciuki za Ciebie i powodzenia. A głupim gadanie się nie przejmuj, napewno wswoim czasie będziesz mamą
Niby nie staramy się długo, wiem to... ale każdy miesiąc od owulacji do @ ciągnie się jak rok... czasem sobie tłumaczę, że nie zachodzimy bo czuwa nad nami ktoś z góry, kto wie, że jeszcze nie teraz, że jest tego powód - finanse, praca (dużo dziewczyn na macierzyńskim), że musimy się sobą nacieszyć - a potem myślę, że nienawidzę tego czuwajacego Ktosia [emoji87]
No ale @ przyszła, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko brać sie do roboty w nowym cyklu.
madziolina_p
My dzis na basenie bylisny odkrytym, zjezdzalnie i inne atrakcje, dzieci sie wyszalaly, mam nadzieje, ze kropkowi nie zaszkodzilam, ale robie wszystko co dotychczas prawie
Rozumiem, łatwo się cos doradza a sama w takich sytuacjach czesto nie umiem wprost i dosadnie odpowiedziec, ale sprobuj na kims najmniejwaznym to moze reszta usłyszy.. np w praccyNiby za każdym razem ciśnie mi się to na usta, ale nie potrafię tak prosto z mostu rzucić, że sobie nie życzę :/ chyba za ciepłe kluchy ze mnie. Staram sie żartem odpowiadać, że jak będzie to sie dowiedzą albo w swoim czasie czy coś, ale aż mi się łzy do oczu cisną. Najchętniej bym tak wywaliła raz a porządnie, zwłaszcza w pracy, no ale coś mi nie pozwala (tłumaczę sobie, że to kultura [emoji23]).
Niby nie staramy się długo, wiem to... ale każdy miesiąc od owulacji do @ ciągnie się jak rok... czasem sobie tłumaczę, że nie zachodzimy bo czuwa nad nami ktoś z góry, kto wie, że jeszcze nie teraz, że jest tego powód - finanse, praca (dużo dziewczyn na macierzyńskim), że musimy się sobą nacieszyć - a potem myślę, że nienawidzę tego czuwajacego Ktosia [emoji87]
No ale @ przyszła, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko brać sie do roboty w nowym cyklu.
A co do staran, no niestety czekamy i myslimy i kolejny miesiac. gdyby ktos mi powiedział rok temu w sierpniu ze za rok nadal nie bede w ciazy nigdy bym nie uwierzyla, a jednak. Cierpliwosc i spokoj jest potrzebny. Moze Ktos nad nami czuwa i sa powody, ze nie..
Hostessa92
Zaciekawiona BB
Tylko skąd brać tyle cierpliwości. Podziwiam Cię, że po takim czasie starań piszesz tak spokojnie...mi takiego spokoju brakuje chyba wlasnieRozumiem, łatwo się cos doradza a sama w takich sytuacjach czesto nie umiem wprost i dosadnie odpowiedziec, ale sprobuj na kims najmniejwaznym to moze reszta usłyszy.. np w praccy
A co do staran, no niestety czekamy i myslimy i kolejny miesiac. gdyby ktos mi powiedział rok temu w sierpniu ze za rok nadal nie bede w ciazy nigdy bym nie uwierzyla, a jednak. Cierpliwosc i spokoj jest potrzebny. Moze Ktos nad nami czuwa i sa powody, ze nie..
OdNowa
Witaj
Coś o sobie?Hej można dołączyć?
reklama
cafe1997
Mam na imię Luiza od stycznia staramy się z M o pierwsze maleństwo. Od kilku cykli przyjmuje Aromek ze względu na pco. W środę pęcherzyk 17x18 mm. Wczoraj nadal był nie pękniety lekarz podejrzewa że dopiero pęknie lub się zapadaWitaj [emoji3526]
Coś o sobie?