reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od niedawna 🙂
Jestem mamą dziewczynek rok po roku. Jedna jest z 2017, druga z 2018.
Przyszła pora, że marzę o kolejnym Dzieciątku ♥ to Nasz pierwszy cykl starań , 12.12 powinnam dostać@. Mam jednak nadzieję, że nie przyjdzie🙄. Z pierwszą córą udało się za pierwszym razem, z drugą w 4 cyklu. Młodszą córę wciąż karmię piersią rano ,wieczorem i w nocy i zastanawiam się czy to może mieć znaczenie. Cykle mam raczej regularne ,30 dyniowe. Bardzo bym chciała , żebyśmy "dostali" prezent w postaci 2 kreseczek 😍
Część :) też mam dziecko z 2018 i uważam, że czas na kolejne ;) z jakiego miesiąca jest młodsza córka? I jak Ci się wychowuje dzieci z taką małą różnicą wieku? Ja podziwiam bo nie wyobrażam sobie jak dałabym radę z dziećmi z taką małą różnicą wieku 😱 ale druga rzecz jest taka, że mój syn jest wymagającym dzieckiem i tak było od urodzenia. Teraz ma prawie 16 miesięcy, jeszcze nie chodzi, a odkad wróciłam do pracy w październiku co chwile chce żeby go nosić a waży ponad 10kg. Mnie od tego boli kręgosłup i brzuch też czesto no ale nie mam wyjścia ;)

Kobietki mam do Was mega ważne dla mnie pytanie. Czy śluz owulacyjny pojawia się tylko w czasie owulacji czy kilka dni przed? Właśnie zauważyłam u siebie śluz owulacyjny typowy, ale na kontrole do gina idę jutro dopiero żeby powiedział co z moim pęcherzykiem i dał zielone światło do działania. I teraz nie wiem czy wbrew zaleceniom gina (dziś bez seksu) budzic męża i działać :)
Trochę późno Ci odpisuje, ale u mnie płodny śluz jest już kilka dni przed owu.

M
Część :) też mam dziecko z 2018 i uważam, że czas na kolejne ;) z jakiego miesiąca jest młodsza córka? I jak Ci się wychowuje dzieci z taką małą różnicą wieku? Ja podziwiam bo nie wyobrażam sobie jak dałabym radę z dziećmi z taką małą różnicą wieku 😱 ale druga rzecz jest taka, że mój syn jest wymagającym dzieckiem i tak było od urodzenia. Teraz ma prawie 16 miesięcy, jeszcze nie chodzi, a odkad wróciłam do pracy w październiku co chwile chce żeby go nosić a waży ponad 10kg. Mnie od tego boli kręgosłup i brzuch też czesto no ale nie mam wyjścia ;)
Martini jak synek zacznie chodzić to skończy się dźwiganie:) mój od kiedy opanował te sztukę to się wręcz wyrywa gdy chce go podnieść:)

Dziewczyny coś dziwnego zauważyłam. Wczoraj po stosunku, no gdzieś tak godz po poszłam do toalety i załatwieniu się i postaci na papierze były chyba resztki nasienia z domieszką krwi. Było to różowe i było tego dosłownie jak na lekarstwo. Myślicie że mogłaby to implantacje? W sumie wczoraj w sumie już dzisiaj jest 22 dc. Nie wiem co myśleć.[emoji848]

reklama
M
Martini jak synek zacznie chodzić to skończy się dźwiganie:) mój od kiedy opanował te sztukę to się wręcz wyrywa gdy chce go podnieść:)
Mam cichą nadzieję, że i u nas tak właśnie będzie ;) czasem sobie myślę, że może też dlatego na razie mój organizm "nie chce" ciąży, bo wie, że fizycznie nie podola..

Do góry