reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Weź ty zmień lekarza…
Miałam bardzo zbliżone wyniki do twoich i od razu dostałam lek na zbicie tarczycy około jeden. Moja prolaktyna wynosiła ponad 40 i dostałam parlodel. Po miesiącu zaszłam w ciążę którą straciłam, wróciłam do tego go leku po dwóch miesiącach iponownie byłam w ciąży. Dzisiaj już prawie szesnasty tydzień. Osobiście nie wierzę w taki zbieg okoliczności bo o pierwszą ciążę staraliśmy się rok.

Powodzenia!
Jestem tego samego zdania...
Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania [emoji3531]

No nareszcie :D Mocno trzymam kciuki :)

Dziewczyny jestem tak rozczarowana dzisiejszą wizyta, że z nerw odgryze sobie rękę.
Prolaktyna podwyższona 32.30 a ta, że delikatnie podwyższona
TSH 3.36 ale to norma.
Nie da mi żadnych tabletek dopóki mąż nie zrobi badania nasienia(tak mamy to w planach) i uwaga kazała mi przyjść w marcu przecież staramy się od maja to nie tak długo(wg niej) . Ostatni raz u niej byłam.
Moja Ginka dawała Nam pół roku i w lutym mieliśmy się pokazać z badaniami męża ale ja czułam, że ze mną coś się dzieje i na własną rękę zrobiłam progesteron , po wyniku przestała odliczać miesiące tylko od razu dostałam leki, na tarczycę też bo w noemiw jest ale dla kobiet, które już dzieci nie planują.
Grudzień będzie pierwszym cyklem starań z lekami i to jeśli owulacja zaszczyci obecnością..

Dziewczyny jestem tak rozczarowana dzisiejszą wizyta, że z nerw odgryze sobie rękę.
TSH 3.36 ale to norma.
Nie da mi żadnych tabletek dopóki mąż nie zrobi badania nasienia(tak mamy to w planach) i uwaga kazała mi przyjść w marcu przecież staramy się od maja to nie tak długo(wg niej) . Ostatni raz u niej byłam.
Zmień lekarza Tsh ponad 3 przy staraniach to za wysokie

TSH 3.36 ale to norma.
Nie wiem jak lekarze moga tek lekko podchodzic do takich tematów. Jesli juz wiadomo, że cos nie jest w normie to chyba nie ma potrzeby czekac na wyniki partnera, im szybciej zacznie sie leczenie tym szybciej bedzie mozna zobaczyc rezultat. To jest kolejny przyklad, ze wszystko lepiej konsultowac. Ja jutro wybieram sie na badania prolaktyny, bo mi lekarz tego tez nie przepisal:/ dam znac jak bede miec wyniki a w poniedziale badania nasienia umowione ma maz.

Naprawdę brak słów. Mąż i tak miał zrobić te badania chociaż widzę, że jest to dla niego krępujace ale nie ma wyjścia...
Nie wiem jak lekarze moga tek lekko podchodzic do takich tematów. Jesli juz wiadomo, że cos nie jest w normie to chyba nie ma potrzeby czekac na wyniki partnera, im szybciej zacznie sie leczenie tym szybciej bedzie mozna zobaczyc rezultat. To jest kolejny przyklad, ze wszystko lepiej konsultowac. Ja jutro wybieram sie na badania prolaktyny, bo mi lekarz tego tez nie przepisal:/ dam znac jak bede miec wyniki a w poniedziale badania nasienia umowione ma maz.

Dziewczyny z Wielkopolski (Poznań, Konin, Kalisz) i łódzkiego (głównie Łódź) lekarz godny polecenia? Może znacie kogoś?

reklama
Naprawdę brak słów. Mąż i tak miał zrobić te badania chociaż widzę, że jest to dla niego krępujace ale nie ma wyjścia...
Mojego meza tez troszke musialam namawiac, bo w wiekszosci miejsc nasienie trzeba oddac na miejscu a to jest dla niego nie do przejscia. Na szczescie znalezlismy klinike, gdzie mozzna dowieść probke, ale max. czas transportu to 30 min.

Do góry