reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Hej wszystkim ;)Jestem tu nowa i tak jak wy bardzo chciałabym zajść w ciaze. W sierpniu odstawiłam antykoncepcję i u mnie chyba nie będzie tak kolorowo. Okres miałam 30 września i do tej pory nic. Ciąży oczywiście też brak. Czy któraś z was też brała antykoncepcję i miala takie rewelacje i w jakim czasie po odstawieniu udało się zaciążyć? W tamtym roku odstawiłam i miałam okres regularny , niestety wróciłam bo męczył mnie trądzik

A jaka masz pewność ze to nie ciąża? Byłaś u lekarza?

Hej, ja 8 lat ciągiem na antykoncepcji. Odstawiłam w lipcu. Pierwszy okres przyszedł z 2,5 tygodniowym opóźnieniem. Drugi okres po 38 dniach, trzeci również po 38 dniach.
Aha w międzyczasie 3 razy byłam u lekarza bo tez mnie martwiło czy nie ma cyst, na które wcześniej byłam wręcz uczulona :) i każdy lekarz mówił, że do pół roku może się wszystko stabilizować. Dla Twojego spokoju ducha idź na konsultacje :)
Dzięki za odpowiedź ☺️ no ja z 9 lat brałam, odstawiłam w tamtym roku na 6 miesięcy i był okres jak w zegarku a teraz takie rewelacje. Lekarka zleciła badania hormonów, niby wszystko mieści się w normie a okresu jak nie było tak nie ma ale póki co pozostaje mi czekać i się nie stresować 🙂

Hej wszystkim ;)Jestem tu nowa i tak jak wy bardzo chciałabym zajść w ciaze. W sierpniu odstawiłam antykoncepcję i u mnie chyba nie będzie tak kolorowo. Okres miałam 30 września i do tej pory nic. Ciąży oczywiście też brak. Czy któraś z was też brała antykoncepcję i miala takie rewelacje i w jakim czasie po odstawieniu udało się zaciążyć? W tamtym roku odstawiłam i miałam okres regularny , niestety wróciłam bo męczył mnie trądzik
Hej. Ja po 12 latach odstawiłam pod koniec października. 30.10 miałam krwawienie z odstawienia i teraz czekam na okres. Teoretycznie jutro ale praktycznie pewnie sobie poczekam. W między czasie miałam usg po którym lekarz stwierdził że raczej nie miałam nawet owulacji a endometrium za cienkie jak na 24 dc więc spodziewam się niestety problemów w zajściu.
Mówią że po anty do pół roku wszystko się normuje.

reklama
U mnie fajnie to poszło, bo po antykoncepcji miałam oczywiście krwawienie z odstawienia, po 33 dniach dostałam pierszy okres, później już po 29 dniach i teraz czekam na trzeci, który powinnam mieć za dwa dni. Akurat jutro idę do ginekologa w związku z bardzo bolesnymi owulacjami (o ile w ogóle są i to one). Więc może coś tam zauważy.. Trzymam za to kciuki, chociaż wątpię żeby dzień przed @ było coś widać na usg,

Do góry