reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

U mnie fajnie to poszło, bo po antykoncepcji miałam oczywiście krwawienie z odstawienia, po 33 dniach dostałam pierszy okres, później już po 29 dniach i teraz czekam na trzeci, który powinnam mieć za dwa dni. Akurat jutro idę do ginekologa w związku z bardzo bolesnymi owulacjami (o ile w ogóle są i to one). Więc może coś tam zauważy.. Trzymam za to kciuki, chociaż wątpię żeby dzień przed @ było coś widać na usg,
Liczę na to że pierwszy okres przyjdzie na dniach i potem wszystko u mnie będzie ok u mnie:)

reklama
Hej. Ja po 12 latach odstawiłam pod koniec października. 30.10 miałam krwawienie z odstawienia i teraz czekam na okres. Teoretycznie jutro ale praktycznie pewnie sobie poczekam. W między czasie miałam usg po którym lekarz stwierdził że raczej nie miałam nawet owulacji a endometrium za cienkie jak na 24 dc więc spodziewam się niestety problemów w zajściu.
Mówią że po anty do pół roku wszystko się normuje.
Mi też powiedziała, że mam bardzo cię nie endometriim
Hej. Ja po 12 latach odstawiłam pod koniec października. 30.10 miałam krwawienie z odstawienia i teraz czekam na okres. Teoretycznie jutro ale praktycznie pewnie sobie poczekam. W między czasie miałam usg po którym lekarz stwierdził że raczej nie miałam nawet owulacji a endometrium za cienkie jak na 24 dc więc spodziewam się niestety problemów w zajściu.
Mówią że po anty do pół roku wszystko się normuje.

Mi też powiedziała, że mam bardzo cienkie endometrium.. mam nadzieję, że to odwracalny skutek antykoncepcji a nie jakaś moja wada . Sorry za takie chaotyczne odpisywanie ale nie mogę się połapać w tym forum. To pierwsze forum na którym coś napisałam 🙂
Ja nie mam bardzo cienkiego bo 7 mm, ale tyle powinno być w okresie okołoowulacji której ja nie miałam a nie w końcówce cyklu.
Cienkie endometrium może być wynikiem antykoncepcji i wrócić do normy ale wiem że niektóre kobiety mają po prostu z tym problem i wtedy są problemy żeby zarodek się zagnieździł.

Mi też powiedziała, że mam bardzo cienkie endometrium.. mam nadzieję, że to odwracalny skutek antykoncepcji a nie jakaś moja wada . Sorry za takie chaotyczne odpisywanie ale nie mogę się połapać w tym forum. To pierwsze forum na którym coś napisałam 🙂
U mnie jeszcze przed braniem tabletek z 9 lat temu lekarz stwierdził cienkie endometrium, ale teraz wszyscy trzej stwierdzili brak jakichkolwiek anatomicznych przeciwwskazań do ciąży.

U mnie fajnie to poszło, bo po antykoncepcji miałam oczywiście krwawienie z odstawienia, po 33 dniach dostałam pierszy okres, później już po 29 dniach i teraz czekam na trzeci, który powinnam mieć za dwa dni. Akurat jutro idę do ginekologa w związku z bardzo bolesnymi owulacjami (o ile w ogóle są i to one). Więc może coś tam zauważy.. Trzymam za to kciuki, chociaż wątpię żeby dzień przed @ było coś widać na usg,
U mnie jeszcze przed braniem tabletek z 9 lat temu lekarz stwierdził cienkie endometrium, ale teraz wszyscy trzej stwierdzili brak jakichkolwiek anatomicznych przeciwwskazań do ciąży.
A badania hormonalne masz w porządku ?

A badania hormonalne masz w porządku ?
Nie wiem czy to do mnie pytanie, ale jak ja tylko zaczęłam planować ciażę, to poszłam do mojej ginekolog. Ona mnie zbadała, powiedziała że wszystko jest super. Później dała skierowanie na badania krwi i moczu. Wyniki wyszły super. Kazała brać kwas foliowy i działać. Dam znać najwyżej jutro co powie, skoro minęły już 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji.

Hej wszystkim ;)Jestem tu nowa i tak jak wy bardzo chciałabym zajść w ciaze. W sierpniu odstawiłam antykoncepcję i u mnie chyba nie będzie tak kolorowo. Okres miałam 30 września i do tej pory nic. Ciąży oczywiście też brak. Czy któraś z was też brała antykoncepcję i miala takie rewelacje i w jakim czasie po odstawieniu udało się zaciążyć? W tamtym roku odstawiłam i miałam okres regularny , niestety wróciłam bo męczył mnie trądzik
Ja brałam 12 lat może z dwoma krótkimi przerwami max 2 miesiące. Odstawiłam dostałam okres z odstawienia i zaczęliśmy się starać i udało się w pierwszym cyklu.

Nie wiem czy to do mnie pytanie, ale jak ja tylko zaczęłam planować ciażę, to poszłam do mojej ginekolog. Ona mnie zbadała, powiedziała że wszystko jest super. Później dała skierowanie na badania krwi i moczu. Wyniki wyszły super. Kazała brać kwas foliowy i działać. Dam znać najwyżej jutro co powie, skoro minęły już 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji.
Pewnie, daj znać :) mi wyniki niby też wyszły w normie chociaż progesteron wydaje mi się , że jest niski ( 3,38) norma od 1,7 w fazie lutealnej a prolaktyna 20,33. Jestem ponad trzy miesiące po odstawieniu , czekam na okres trzy tygodnie

reklama
U mnie to samo, po odstawieniu gin kazała zrobić badanie moczu i krwi, brać kwas foliowy i wit d3 i powiedziała że jak do wiosny nie zajdę to mam przyjść. Jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu.
W między czasie sama poszłam zrobić usg bo miałam bóle podbrzusza i pleców no i okazało się że ponoć nie miałam w ogóle owulacji także nie wiem co będzie teraz dalej :)

Do góry