reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja to się boje, że jeszcze po ciąży u mnie nie działa wszystko tak jak powinno, między innymi przez ten pozytywny test owu 12.10 i okres 18.10. No a potem jak robiłam testy owu od 7dc to żaden nie był pozytywny.
Kochana co do testów owu. To nie można im wierzyć tak na 100% ponieważ to że testy owu nie wyszły ci pozytywne od 7dc nie oznacza że owu nie było w danym cyklu.

reklama
Ja tez mam 28-30 dniowe i dopiero pokazał II kreski w 27 dniu . Trzymam kciuki [emoji1307]
Ból piersi wczoraj był większy a dzisiaj wrócił do tego samego co wcześniej. Dziwny strasznie ten cykl... Nigdy nie miałam tak długiego bólu piersi. Zazwyczaj przychodził i za chwilę odchodził i po 3 dniach pojawiała się @

Ból piersi wczoraj był większy a dzisiaj wrócił do tego samego co wcześniej. Dziwny strasznie ten cykl... Nigdy nie miałam tak długiego bólu piersi. Zazwyczaj przychodził i za chwilę odchodził i po 3 dniach pojawiała się @
Ja to nawet nie umiem ocenić bólu sutków bo syn ciągle jest na piersi i nad ranem wisi i wisi.

Denerwująca jest ta niepewność nie tylko w sprawie ciąży ale też długości cykli.
Coś o tym wiem. Kiedyś też się zastanawialam. Jeszcze do marca tego roku były cykle 30-34dniowe a od kwietnia wszystko w 3 światy. W kwietniu 38dniowy w maju 40 dniowy w czerwcu 45dniowy później okazało się że jestem w ciąży puste jajo plodowe. Nie miałam miesiączki kilka tygodni i teraz już drugi cykl na duphastonie. Poprzedni cykl 1x1 plamienia praktycznie dziennie od kad zaczęłam zażywać duphaston miesiączka przyszła po 29dniach a teraz jeszcze do środy biorę duphaston tym razem 2x1 plamien nie mam ale były od 12dc do 15dc i w środę ostatnia tebletke biorę wieczorem i od czwartku czekam na miesiączkę.

Także coś wiem o nieregularnych cyklach a najlepsze jest to że nie znam powodu bo hormony wszystkie w porządku.

Coś o tym wiem. Kiedyś też się zastanawialam. Jeszcze do marca tego roku były cykle 30-34dniowe a od kwietnia wszystko w 3 światy. W kwietniu 38dniowy w maju 40 dniowy w czerwcu 45dniowy później okazało się że jestem w ciąży puste jajo plodowe. Nie miałam miesiączki kilka tygodni i teraz już drugi cykl na duphastonie. Poprzedni cykl 1x1 plamienia praktycznie dziennie od kad zaczęłam zażywać duphaston miesiączka przyszła po 29dniach a teraz jeszcze do środy biorę duphaston tym razem 2x1 plamien nie mam ale były od 12dc do 15dc i w środę ostatnia tebletke biorę wieczorem i od czwartku czekam na miesiączkę.

Także coś wiem o nieregularnych cyklach a najlepsze jest to że nie znam powodu bo hormony wszystkie w porządku.
Ja zawsze jak pamiętam miałam cykle nieregularne ale w wieku 18 lat zaczęłam brać anty które brałam 12 lat z chyba 2 czy 3 bardzo krótkimi przerwami. Odstawiałam i po pierwszym krwawieniu z odstawienia zaczęliśmy się starać i udało się w pierwszym cyklu. Ciekawe jak teraz z tą długością cykli.

Witam się w 2dc. Ten cykl mi się skrócił do 29dni....a zwykle 31-33dni.

W tym cyklu zamierzam prowadzić wykres. Mam nadzieje ze będzie przynajmniej owu :) i jej nie przegapimy ;)

reklama
Witam się w 2dc. Ten cykl mi się skrócił do 29dni....a zwykle 31-33dni.

W tym cyklu zamierzam prowadzić wykres. Mam nadzieje ze będzie przynajmniej owu :) i jej nie przegapimy ;)
Trzymam kciuki :)

Mam wrażenie jakbym dziś miała jakieś lekkie fale gorąca, ale to już mi się w tym cyklu przytrafiło. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy coś jest na rzeczy.

Do góry