reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja to się boje, że jeszcze po ciąży u mnie nie działa wszystko tak jak powinno, między innymi przez ten pozytywny test owu 12.10 i okres 18.10. No a potem jak robiłam testy owu od 7dc to żaden nie był pozytywny.
Kochana co do testów owu. To nie można im wierzyć tak na 100% ponieważ to że testy owu nie wyszły ci pozytywne od 7dc nie oznacza że owu nie było w danym cyklu.

reklama
Ja tez mam 28-30 dniowe i dopiero pokazał II kreski w 27 dniu . Trzymam kciuki [emoji1307]
Ból piersi wczoraj był większy a dzisiaj wrócił do tego samego co wcześniej. Dziwny strasznie ten cykl... Nigdy nie miałam tak długiego bólu piersi. Zazwyczaj przychodził i za chwilę odchodził i po 3 dniach pojawiała się @

Ból piersi wczoraj był większy a dzisiaj wrócił do tego samego co wcześniej. Dziwny strasznie ten cykl... Nigdy nie miałam tak długiego bólu piersi. Zazwyczaj przychodził i za chwilę odchodził i po 3 dniach pojawiała się @
Ja to nawet nie umiem ocenić bólu sutków bo syn ciągle jest na piersi i nad ranem wisi i wisi.

Denerwująca jest ta niepewność nie tylko w sprawie ciąży ale też długości cykli.
Coś o tym wiem. Kiedyś też się zastanawialam. Jeszcze do marca tego roku były cykle 30-34dniowe a od kwietnia wszystko w 3 światy. W kwietniu 38dniowy w maju 40 dniowy w czerwcu 45dniowy później okazało się że jestem w ciąży puste jajo plodowe. Nie miałam miesiączki kilka tygodni i teraz już drugi cykl na duphastonie. Poprzedni cykl 1x1 plamienia praktycznie dziennie od kad zaczęłam zażywać duphaston miesiączka przyszła po 29dniach a teraz jeszcze do środy biorę duphaston tym razem 2x1 plamien nie mam ale były od 12dc do 15dc i w środę ostatnia tebletke biorę wieczorem i od czwartku czekam na miesiączkę.

Także coś wiem o nieregularnych cyklach a najlepsze jest to że nie znam powodu bo hormony wszystkie w porządku.

Coś o tym wiem. Kiedyś też się zastanawialam. Jeszcze do marca tego roku były cykle 30-34dniowe a od kwietnia wszystko w 3 światy. W kwietniu 38dniowy w maju 40 dniowy w czerwcu 45dniowy później okazało się że jestem w ciąży puste jajo plodowe. Nie miałam miesiączki kilka tygodni i teraz już drugi cykl na duphastonie. Poprzedni cykl 1x1 plamienia praktycznie dziennie od kad zaczęłam zażywać duphaston miesiączka przyszła po 29dniach a teraz jeszcze do środy biorę duphaston tym razem 2x1 plamien nie mam ale były od 12dc do 15dc i w środę ostatnia tebletke biorę wieczorem i od czwartku czekam na miesiączkę.

Także coś wiem o nieregularnych cyklach a najlepsze jest to że nie znam powodu bo hormony wszystkie w porządku.
Ja zawsze jak pamiętam miałam cykle nieregularne ale w wieku 18 lat zaczęłam brać anty które brałam 12 lat z chyba 2 czy 3 bardzo krótkimi przerwami. Odstawiałam i po pierwszym krwawieniu z odstawienia zaczęliśmy się starać i udało się w pierwszym cyklu. Ciekawe jak teraz z tą długością cykli.

Witam się w 2dc. Ten cykl mi się skrócił do 29dni....a zwykle 31-33dni.

W tym cyklu zamierzam prowadzić wykres. Mam nadzieje ze będzie przynajmniej owu :) i jej nie przegapimy ;)

reklama
Witam się w 2dc. Ten cykl mi się skrócił do 29dni....a zwykle 31-33dni.

W tym cyklu zamierzam prowadzić wykres. Mam nadzieje ze będzie przynajmniej owu :) i jej nie przegapimy ;)
Trzymam kciuki :)

Mam wrażenie jakbym dziś miała jakieś lekkie fale gorąca, ale to już mi się w tym cyklu przytrafiło. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy coś jest na rzeczy.

Do góry