reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Stosunek lh do fsh masz 0.28 więc moim zdaniem nie jest ok. A norma to około 1 więc moim zdaniem są jakieś zaburzenia ale jakie to nie mam pojęcia. Ja bym to skonsultowala z innym ginem
W którym dniu cyklu robiłaś badania? Mi w drugim takie wyszły:
FSH 15,2
LH 4,35
TSH 1,87
PRL 389
DHEA-S 340,9

Wyniki skomentował mi lekarz i napisał że nie wymagają dodatkowej konsultacji bo są prawidłowe, a moim zdaniem nie są, bo poziom FSH wskazuje na fazę owu, a LH na folikularną. A, moje THS było dużo wyższe, spadło po Euthyroxie. Moja ginka mówi że akurat TSH super.

reklama
W którym dniu cyklu robiłaś badania? Mi w drugim takie wyszły:
FSH 15,2
LH 4,35
TSH 1,87
PRL 389
DHEA-S 340,9

Wyniki skomentował mi lekarz i napisał że nie wymagają dodatkowej konsultacji bo są prawidłowe, a moim zdaniem nie są, bo poziom FSH wskazuje na fazę owu, a LH na folikularną. A, moje THS było dużo wyższe, spadło po Euthyroxie. Moja ginka mówi że akurat TSH super.
W 3 dniu cyklu bo tak mi ginka kazala , teraz mam robic jeszcze progesteron czy byla owu.

To pewnie pcos. Ale pamiętaj że to nie koniec świata. Odpowiedni lekarz odpowiednie leczenie i się uda zajść w ciążę szybciej niż myślisz.

A masz problem z hirsutyzmem?

Ja mam IO mam hirsutyzm ale pcos nie mam potwierdzone usg i badaniami. I endo z gin mi mówią że u mnie taka natura ale mi się wydaje że hirsutyzm mam genetycznie.

Ogolnie to jeszcze miałam prolaktyne za wysoka, mam cykle bezowulacyjne. Juz normalnie mi ręce opadaja.. nie wiem czy w ogole mam jakies szanse. Co wizyta to gorzej.

To pewnie pcos. Ale pamiętaj że to nie koniec świata. Odpowiedni lekarz odpowiednie leczenie i się uda zajść w ciążę szybciej niż myślisz.

Ja mam IO mam hirsutyzm ale pcos nie mam potwierdzone usg i badaniami. I endo z gin mi mówią że u mnie taka natura ale mi się wydaje że hirsutyzm mam genetycznie.
Ja mam tylko te wyniki zle i jajniki wygladaja tak jak nie trzeba i brak owu. A tak to nie mam zadnych objawów zewnetrzynych, czasem mi takie bolesne pryszcze , grudy na policzkach wychodzą w drugiej fazie cyklu.

Mloda1994 masz juz dzieci ?

reklama
Moja ginka też robiła mi badania pod kątem PCOS, bo na USG widziała dużo pęcherzyków. Myślałam że PCOS daje też inne objawy, jak trudności z utrzymaniem wagi, owłosienie, zanik menstruacji. Nic z tych rzeczy, a cykle nie wydłużają się tylko są krótkie. Okres siedmiodniowy, trzy dni bardzo intensywne.

Do góry