reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Jaki mialas wynik ? Ja mam 10,29 . Nie wiem czy to jest ok, czy to świadczy o tym ze pcos dalej szaleje ?
Ogólnie zrobiłam sporo badan ktore zlecila mi gin i moze moglibyście mi pomoc je zinterpretować, bo wizytę mam dopiero za dwa ttygodnie.
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09
Mam nadczynność tarczycy, wiec biore leki, tsh mi duzo spadlo ale nie wiem czy jest ok ?

Ogólnie zrobiłam sporo badan ktore zlecila mi gin i moze moglibyście mi pomoc je zinterpretować, bo wizytę mam dopiero za dwa ttygodnie.
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09
Mam nadczynność tarczycy, wiec biore leki, tsh mi duzo spadlo ale nie wiem czy jest ok ?
W którym dniu cyklu robiłaś badania? Mi w drugim takie wyszły:
FSH 15,2
LH 4,35
TSH 1,87
PRL 389
DHEA-S 340,9

Wyniki skomentował mi lekarz i napisał że nie wymagają dodatkowej konsultacji bo są prawidłowe, a moim zdaniem nie są, bo poziom FSH wskazuje na fazę owu, a LH na folikularną. A, moje THS było dużo wyższe, spadło po Euthyroxie. Moja ginka mówi że akurat TSH super.

reklama
Stosunek lh do fsh masz 1.39 więc też za duży. Powinien wynosić około 1 czyli najwidoczniej pcos szaleje. A jak wyglądają twoje jajniki?
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09

Do góry