reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Jaki mialas wynik ? Ja mam 10,29 . Nie wiem czy to jest ok, czy to świadczy o tym ze pcos dalej szaleje ?
Ogólnie zrobiłam sporo badan ktore zlecila mi gin i moze moglibyście mi pomoc je zinterpretować, bo wizytę mam dopiero za dwa ttygodnie.
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09
Mam nadczynność tarczycy, wiec biore leki, tsh mi duzo spadlo ale nie wiem czy jest ok ?

Ogólnie zrobiłam sporo badan ktore zlecila mi gin i moze moglibyście mi pomoc je zinterpretować, bo wizytę mam dopiero za dwa ttygodnie.
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09
Mam nadczynność tarczycy, wiec biore leki, tsh mi duzo spadlo ale nie wiem czy jest ok ?
W którym dniu cyklu robiłaś badania? Mi w drugim takie wyszły:
FSH 15,2
LH 4,35
TSH 1,87
PRL 389
DHEA-S 340,9

Wyniki skomentował mi lekarz i napisał że nie wymagają dodatkowej konsultacji bo są prawidłowe, a moim zdaniem nie są, bo poziom FSH wskazuje na fazę owu, a LH na folikularną. A, moje THS było dużo wyższe, spadło po Euthyroxie. Moja ginka mówi że akurat TSH super.

reklama
Stosunek lh do fsh masz 1.39 więc też za duży. Powinien wynosić około 1 czyli najwidoczniej pcos szaleje. A jak wyglądają twoje jajniki?
FSH 7,67
LH 10,7
TSH 1,97
FT 4
FT3 5,09

Do góry