reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dokładnie. Ja po każdej stracie sobie tłumaczyłam że w końcu się uda i urodze szczęśliwie. Jednak nie jest mi dane. Ostatnia strata parę tygodni temu spowodowała że nie chce słyszeć o żadnej ciąży i cały czas siedzi we mnie strach że każda kolejna ciąża będzie się tak tragicznie kończyć.

Jeśli kiedyś bym zaszła w ciążę bez starań to wolę się dowiedzieć chwilę przed porodem lub na porodowce nie wcześniej. Myśl o kolejnej świadomej ciąży mnie paraliżuje i powoduje strach.
Przykro mi, że tyle przeszłaś. Nie dziwię się, że teraz się boisz kolejnej ciąży..

A ja dziewczyny obiecałam sobie ze się wyluzuje i tak zrobiłam w tym cyklu. Podczytuje was ale się nie udzielam. Cieszę się z każdych kolejnych dobrych wieści.

Ale, zawsze jest to ale.. byłam dzisiaj na kontroli u ginekologa, 8dc i brak pęcherzyka dominującego. Podlamalam się. Z reguły mam owulacje Ok 11dc wiec już powinien być a tu nic.. zero.. a żeby było śmiesznie od @ szyjkę mam cały czas wysoko. Także prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Dostałam Clo na kolejny cykl ale jakoś odebrało mi już siły.

Pani doktor tylko mi powiedziała ze w tym wieku nie ma co odpuszczać i działać bo jakbym miała 25 to można jeszcze dać sobie czas a ja 34.. no i ma racje. Działamy ale bez starania, będzie to będzie. Chyba to już najlepsze podejście.

Trzymam za wszystkie kciuki [emoji110]

Mam od jakoś dwóch dni wymyślony objaw ciąży [emoji16] mam wrażenie że częściej chodzę sikać i tak odczucia jakby robilo mi się wilgotno więc idę sprawdzić ale nic, żadnej krwi jedynie śluz jaki mleczny, czasem przezroczysty ciągnący.

Ja nie wiem czy jutro testować, czy w niedziele, czy w ogóle... jakoś opadły mi te dobre myśli.. jajnik prawy lekko czasem zakłuje, piersi dzisiaj zaczęły boleć i mam mleczny śluz a wcześniej przezroczysty 😞 i plecy bolą i dzisiaj miałam w pewnej chwili atak śmiechu ze się popłakałam przez śmiech a za chwile chciało mi się płakać 🧐 i już nie wiem czy to może być ciąża... czasem tez tak miałam przed okresem
Ja 23 dc i piersi bolą 4 dzień ... Cykle mam nieregularne między 28-33 dni.
Czasami przed @ piersi bolały zaraz po owulacji (gdy nie było już płodnego śluzu )
Teraz napewno trafiliśmy w owulację i dni płodne ale chyba znów nic z tego bo te piersi bolą ... Aż boje się testować i tego że piersi przestaną boleć i znowu przyjdzie ta wredna małpa

Ja 23 dc i piersi bolą 4 dzień ... Cykle mam nieregularne między 28-33 dni.
Czasami przed @ piersi bolały zaraz po owulacji (gdy nie było już płodnego śluzu )
Teraz napewno trafiliśmy w owulację i dni płodne ale chyba znów nic z tego bo te piersi bolą ... Aż boje się testować i tego że piersi przestaną boleć i znowu przyjdzie ta wredna małpa
Mam nadzieję że jednak nie przyjdzie :)

reklama
Do góry