reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dokładnie. Ja po każdej stracie sobie tłumaczyłam że w końcu się uda i urodze szczęśliwie. Jednak nie jest mi dane. Ostatnia strata parę tygodni temu spowodowała że nie chce słyszeć o żadnej ciąży i cały czas siedzi we mnie strach że każda kolejna ciąża będzie się tak tragicznie kończyć.

Jeśli kiedyś bym zaszła w ciążę bez starań to wolę się dowiedzieć chwilę przed porodem lub na porodowce nie wcześniej. Myśl o kolejnej świadomej ciąży mnie paraliżuje i powoduje strach.
Przykro mi, że tyle przeszłaś. Nie dziwię się, że teraz się boisz kolejnej ciąży..

A ja dziewczyny obiecałam sobie ze się wyluzuje i tak zrobiłam w tym cyklu. Podczytuje was ale się nie udzielam. Cieszę się z każdych kolejnych dobrych wieści.

Ale, zawsze jest to ale.. byłam dzisiaj na kontroli u ginekologa, 8dc i brak pęcherzyka dominującego. Podlamalam się. Z reguły mam owulacje Ok 11dc wiec już powinien być a tu nic.. zero.. a żeby było śmiesznie od @ szyjkę mam cały czas wysoko. Także prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Dostałam Clo na kolejny cykl ale jakoś odebrało mi już siły.

Pani doktor tylko mi powiedziała ze w tym wieku nie ma co odpuszczać i działać bo jakbym miała 25 to można jeszcze dać sobie czas a ja 34.. no i ma racje. Działamy ale bez starania, będzie to będzie. Chyba to już najlepsze podejście.

Trzymam za wszystkie kciuki [emoji110]

Mam od jakoś dwóch dni wymyślony objaw ciąży [emoji16] mam wrażenie że częściej chodzę sikać i tak odczucia jakby robilo mi się wilgotno więc idę sprawdzić ale nic, żadnej krwi jedynie śluz jaki mleczny, czasem przezroczysty ciągnący.

Ja nie wiem czy jutro testować, czy w niedziele, czy w ogóle... jakoś opadły mi te dobre myśli.. jajnik prawy lekko czasem zakłuje, piersi dzisiaj zaczęły boleć i mam mleczny śluz a wcześniej przezroczysty 😞 i plecy bolą i dzisiaj miałam w pewnej chwili atak śmiechu ze się popłakałam przez śmiech a za chwile chciało mi się płakać 🧐 i już nie wiem czy to może być ciąża... czasem tez tak miałam przed okresem
Ja 23 dc i piersi bolą 4 dzień ... Cykle mam nieregularne między 28-33 dni.
Czasami przed @ piersi bolały zaraz po owulacji (gdy nie było już płodnego śluzu )
Teraz napewno trafiliśmy w owulację i dni płodne ale chyba znów nic z tego bo te piersi bolą ... Aż boje się testować i tego że piersi przestaną boleć i znowu przyjdzie ta wredna małpa

Ja 23 dc i piersi bolą 4 dzień ... Cykle mam nieregularne między 28-33 dni.
Czasami przed @ piersi bolały zaraz po owulacji (gdy nie było już płodnego śluzu )
Teraz napewno trafiliśmy w owulację i dni płodne ale chyba znów nic z tego bo te piersi bolą ... Aż boje się testować i tego że piersi przestaną boleć i znowu przyjdzie ta wredna małpa
Mam nadzieję że jednak nie przyjdzie :)

reklama
Do góry