reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny kiedy najlepiej umowic sie na wizyte do ginekologa? Musze umowic sie duzo wczesniej jesli wgl bylaby to ciaza bo bardzo trudno o termin.
@karo_85 umowilas juz wizyte?
Gdzie polecacie przeliczyc sobie tygodnie? Korzystalam z jednej strony i sama sobie przeczy :D
Kiedy miałaś OM. i jakiej długości masz @ ?
NA USG 7 tydzień. Moze być 6 ale nie zawsze będzie serduszko słychać.

np. na medonet.pl - masz dni i tygodnie podane.

reklama
Jesli masz regularne okresy to powinna byc stała liczba dni od owu do @ - ok 14 dni. I tutaj o pomylkę trudno, ale ja tym testom nie wierzę na 100%. Tak na 90%.... :)
No zazwyczaj 30 31 dni. 19.10 test pozytywny. Dziś powinna być @ ale nie ma. Zawsze budzę się i jest A do teraz echo. A testy negatywne...

Zostaly mi 4 dni do @ a ja zlapalam dola. Do dzisiejszego poranka czulam, ze sie udalo: tkliwosc sutkow, kremowy sluz a nawet lupanie w krzyzu bralam za objawy ciazy. Dzis po zmierzonej temp 37°C i zrobieniu testu (negatyw) dochodze do wniosku ze na nic to wszystko chyba. Przez 20 dni staralam sie nie myslec, nie zastanawiac sie, nie analizowac a teraz dopadla mnie smutna mysl. Az plakac mi sie chce... Nie wiem czy jest sens bawic sie w kolejne testy zwlaszcza ze zobacze kolejna biel... Moze beta w piatek? Sama juz nie wiem...
Test nie musi być pozytywny 4 dni przed terminem @. W pierwszej ciąży był ale w drugiej dopiero w dzień terminu @ pokazał się cień a wcześniej biel vizira :D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy jeżeli test owu był pozytywny ( kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej) i powiedzmy owulacja była to może się okres spóźnić, czy te 14 dni od owu ma być???
Zależy ile trwa twoja faza lutealna. Max może trwać 16 dni. Jedna może mieć 13dniowa fazę lutealna a druga może mieć 16dniowa fazę lutealna.

reklama
Do góry