reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu?
W tym tygodniu w końcu mam szanse na pierwsza owulacje, nie wiem jeszcze czy będzie to w ciągu najbliższych dwóch dni czy rozciągnie się powiedzmy do niedzieli/poniedziałku.
Odkąd staram się o ta ciąże bardziej na poważnie to ograniczyłam treningi, bo wcześniej sporo biegałam i ćwiczyłam. Za tydzień jest bieg niepodległości i nie wiem czy startować - dla mnie start to jednak intensywny wysiłek i dawanie z siebie 110%
Czy myślicie ze to może wpłynąć jakos na możliwość zapłodnienia? Albo wstrzymanie owulacji?
Najchętniej to bym leżała i się nie ruszała, żeby plemniki mogły spokojnie dotrzeć tam gdzie trzeba

Hej dziewczynki :) dawno nie pisałam , ale bacznie obserwuję i czytam :D
Myślałam , że z tego cyklu będą nici ,bo maz miał jechać w 02.11 w delegację ale przełożono ją na niedzielę 10 :D
Akurat pod koniec dni płodnych jedzie :D
Dziś 12 DC i działamy :D
Już nie mogę się doczekać tych naszych dwóch pięknych II :D

Masz rację. To się nazywa dip/dołek implantacyjny. Jeżeli jest jednodniowy spadek to może to oznaczać, ale wcale nie musi, zagnieżdżenie. Podejrzewam, ze szanse są fifty fifty. W zeszłym miesiącu tak miałam, dlatego się tym interesowałam. Ale nic z tego nie wyszło. :p Dzisiaj (7 dni po owu) mam znowu niższą temp. Ciekawe jak jutro będzie. Ale po zeszłym cyklu, tez się za bardzo tym nie sugeruję.

Ja mam w każdym cyklu Ok 6dpo spadek temperatury. Doczytałam się ze to skok estrogenu. Może ale nie musi występować. U mnie jest co cykl taki jednodniowy spadek i potem temp wędruje z powrotem do góry.
Ale tez czytałam ze taki spadek między 6-12 dniem może oznaczać implantację. Myśle ze to zależy jak miałaś dotychczas. Ja się is obserwuje już ponad pół roku temperaturowo i pewne zależności wyłapałam.

Trzymam kciuki ze to implantacją [emoji5]

reklama
Do góry