reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Zawsze chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku ale odkąd mam syna, który jest raczej z tych wymagających dzieci, nie wyobrażam sobie miec dzieci rok po roku :) wiadomo jakby mi się przytrafiło to musiałabym dać radę ale świadomie bym się nie zdecydowała, chyba mam w sobie zbyt mało sił i cierpliwości. A Ciebie podziwiam :*
A ja znowu bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku :) Bywają ciężkie momenty, ale tak fantastycznie się ze sobą bawią i wzajemnie wspierają w rozwoju, że za nic bym tego nie zmieniła. Dodam, że nie mamy do pomocy nikogo, dzieciaki nigdy nie zostawały z dziadkami ani zbyt często się u nas nie zjawiają. Kwestia dobrej organizacji :)

A ja znowu bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku :) Bywają ciężkie momenty, ale tak fantastycznie się ze sobą bawią i wzajemnie wspierają w rozwoju, że za nic bym tego nie zmieniła. Dodam, że nie mamy do pomocy nikogo, dzieciaki nigdy nie zostawały z dziadkami ani zbyt często się u nas nie zjawiają. Kwestia dobrej organizacji :)
Myślę, że też zależy od dziecka a nie tylko od organizacji rodzicow. Młody naprawdę dał popalić i nie byłabym w stanie mieć już drugiego dziecka. Syn ma teraz 14 miesięcy, jeszcze nie chodzi. Od miesiąca dopiero czworakuje. Nadal nie je nic poza papkami co też mi nie ułatwia. Do ukończenia pierwszego roku życia było naprawdę ciężko, miał problem, żeby przez chwilę zająć się sobą, nawet gdy byłam w poblizu i mnie widział. Mega dużo czasu spędzał na rękach, nie chciał spać w dzień (nawet jako noworodek), do tego dużo ulewania (do około pół roku), alergia na bmk, co chwilę płacz, krzyki. Teraz powoli wychodzimy na prostą więc i zdecydowałam się rozpocząć starania o kolejne dziecko. Mysle, że gdyby synuś był bardziej łaskawy to wcześniej byśmy się zdecydowali bo tak jak pisałam, też chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku.

reklama
Do góry