reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama

Test o czułośći 10. Do okresu mam 7 dni
No to proszę Cię... nie ma szans jeszcze ze środkowego moczu??? Ja z synem 1 dzień po miałam ledwo widoczny cien. Wszystko zależy od organizmu. Zobacz to test sprzed 2 lat. I tak po tylu latach ściemniał. Ledwo była widoczna kreska na teście 10.

Załączniki

• 77AB4E2D-9015-4678-B81B-750C990250E0.jpeg
    77AB4E2D-9015-4678-B81B-750C990250E0.jpeg
    225,4 KB · Wyświetleń: 100

Test o czułośći 10. Do okresu mam 7 dni
To ci test nie wyjdzie. Czasami nie wychodzi w dniu miesiączki a co mówić tydzień przed okresem. Wstrzymaj się z tym testowaniem. Zajmij się czymś innym. Jeśli ma być ciąża to będzie i nic tego nie zmieni. A naprawdę wiem co mówię bo byłam 7 lat staraczka

To ci test nie wyjdzie. Czasami nie wychodzi w dniu miesiączki a co mówić tydzień przed okresem. Wstrzymaj się z tym testowaniem. Zajmij się czymś innym. Jeśli ma być ciąża to będzie i nic tego nie zmieni. A naprawdę wiem co mówię bo byłam 7 lat staraczka
Właśnie nie potrafię się niczym zająć

Właśnie nie potrafię się niczym zająć
Ale takie stresowanie i robienie testów tak wcześniej nie pomoże. Będziesz się stresować miesiączka może się opóźnić będziesz sobie mówić że ciąża i wogule szukać objawów ciążowych a miesiączka przyjdzie spóźniona i będzie rozczarowanie. Naprawdę myślałam że test nawet o czułości 10 pokaże ci kreski 7 dni przed terminem miesiączki? Ja przez 7 lat zrobiłam około 15 testów ciążowych tylko. Doskonale rozumiem co czujesz i wiem że nie każda z was ma taką cierpliwość jak ja, ale naprawdę jest to bez sensu. Posłuchaj się. Z całego serca życzę Ci aby miesiączka nie przyszła na około 42tygodnie.

Ja mam koleżankę która była w 9 Tc i żaden test jej nie wyszedł z moczu. Póki miesiączki nie ma jest nadzieja ale nie możesz tak swirowac kochana bo to ewentualnie zaszkodzi tobie i fasolce. 7 dni przed terminem test negatywny nie oznacza że ciąży nie ma.

Nie wiem czy wiesz ale zagniezdzenie odbywa się między 6dpo a 12dpo hormon ciążowy rośnie dopiero 48h po zagniezdzeniu. Najpierw trafia do krwiobiegu a później dopiero przefiktrowany przez nerki trafia do moczu. A żeby test ciążowy z moczu wyszedł to musi być odpowiednią ilość hormonu bo inaczej będzie ciągle 1 kreska. Nie załamuje się tym negatywnym testem bo on nic nie znaczy. Głowa do góry [emoji846]

reklama
Do góry