reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

A mi według testów wyszło niedziela, poniedziałek. W sobotę wyrzut LH ale hmmm w niedzielę już test pokazał 1 kreskę..
tez tak miałam w zeszłym miesiącu, skok LH tylko jeden dzień na tescie. Inne dziewczyny powiedziały ze tez tak miały i to moze się zdarzyć. Ja i tak traktuję te testy tak na 90%.... One wskazują pik - a pekniecie pecherzyka nastąpi do 72h po... to taka owulacja ale 3 dni przed.... albo 12 godz po nastapi. Nigdy sie nie wie.

Teraz doczytałam na innych testach ze LH trzeba mierzyc rano, inny producent mówi - tylko nie z porannego moczu... no oszalec mozna. Poza tym nie mozna pic duzo wody, bo oklamiesz wynik. A ja pije duzo :)
No i jak im wierzyc.
U mnie jedno jest stale. cykl 29 dni, i owu mniej wiecej 14-15 dzień z obserwacji ciała. Te testy to dodatek...

reklama
Ja dzisiaj 10dc i kupilam testu owu. Chyba zaczne od dzisiaj robic. O jakiej porze najlepiej?
gratuluje dwoch kreseczek a reszcie na pewno tez sie przytrafią !
przeczytaj ulotkę dokładnie. Jeden producent mówi rano, drugi po południu. Dziewczyny robią wieczorem :)
Ja miałam od dwóch producentów i ich "metoda" jest inna.
Powodzenia. Trzymam kciuki za Ciebie.

Zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny. Kreseczka jest mocniejsza

Załączniki

• IMG_20191023_161646.jpg
    IMG_20191023_161646.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 79
reklama
No wyzsza temperatura od owulacji, byl jednodniowy spadek po ale wrocilo.
W sumie to już 12 dzien.
Nie wrzucam temp w aplikacje
Mierze któryś cykl

Spadek czasami następuje w dniu okresu.
O ciąży możemy mówić w przypadku utrzymywania się przez 3 dni dłużej niż zwykle wyższych temperatur. Czyli jeśli 2 faza trwa 14 dni, to wysokie prawdopodobieństwo ciąży gdy również wysoka temperatura jest 15, 16 i 17dpo.

Do góry