reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

A mi według testów wyszło niedziela, poniedziałek. W sobotę wyrzut LH ale hmmm w niedzielę już test pokazał 1 kreskę..
tez tak miałam w zeszłym miesiącu, skok LH tylko jeden dzień na tescie. Inne dziewczyny powiedziały ze tez tak miały i to moze się zdarzyć. Ja i tak traktuję te testy tak na 90%.... One wskazują pik - a pekniecie pecherzyka nastąpi do 72h po... to taka owulacja ale 3 dni przed.... albo 12 godz po nastapi. Nigdy sie nie wie.

Teraz doczytałam na innych testach ze LH trzeba mierzyc rano, inny producent mówi - tylko nie z porannego moczu... no oszalec mozna. Poza tym nie mozna pic duzo wody, bo oklamiesz wynik. A ja pije duzo :)
No i jak im wierzyc.
U mnie jedno jest stale. cykl 29 dni, i owu mniej wiecej 14-15 dzień z obserwacji ciała. Te testy to dodatek...

reklama
Ja dzisiaj 10dc i kupilam testu owu. Chyba zaczne od dzisiaj robic. O jakiej porze najlepiej?
gratuluje dwoch kreseczek a reszcie na pewno tez sie przytrafią !
przeczytaj ulotkę dokładnie. Jeden producent mówi rano, drugi po południu. Dziewczyny robią wieczorem :)
Ja miałam od dwóch producentów i ich "metoda" jest inna.
Powodzenia. Trzymam kciuki za Ciebie.

Zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny. Kreseczka jest mocniejsza

Załączniki

• IMG_20191023_161646.jpg
    IMG_20191023_161646.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 75
reklama
No wyzsza temperatura od owulacji, byl jednodniowy spadek po ale wrocilo.
W sumie to już 12 dzien.
Nie wrzucam temp w aplikacje
Mierze któryś cykl

Spadek czasami następuje w dniu okresu.
O ciąży możemy mówić w przypadku utrzymywania się przez 3 dni dłużej niż zwykle wyższych temperatur. Czyli jeśli 2 faza trwa 14 dni, to wysokie prawdopodobieństwo ciąży gdy również wysoka temperatura jest 15, 16 i 17dpo.

Do góry