reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Takie pytanie. Według testów owu, prawdopodobnie owu była sobota/niedziela. Zreszta bolały mnie dość mocno wtedy jajniki wiec jest to mega prawdopodobne. Działaliśmy, choć ilość śluzu znikoma(wsparłam się żelem). Dziś dwa dni minęło, a tu nagle wieksZy popęd mam i śluzu jakby więcej niż teoretycznie w owu. Miała tak któraś?

Karo ja miałam takie sytuacje w zeszlym cyklu. tylko ja weryfikuje owulacje po temperaturze. Ale gdzieś czytałam ze nawet jak jest bol to samo uwolnienie jajeczka może dojść do 2 dni po. Wtedy tez wlasnie dzien po teoretycznej owulacji rano wstałam ze strasznym bólem krzyża. I wtedy doszło do mnie ze mam tak raz w miesiącu i po roku mnie oświeciło ze to może być objaw owulacji bo jajniki mnie nie bolą raczej. I U mnie śluzu było wtedy więcej ale już bardziej kremowy niż wodnisty.

Ja w tym cyklu wg śluzu powinnam mieć wczoraj owulacje. Nawet zaobserwowałam nieco rozciagliwego śluzu ( śladowa ilość przy szyjce ale rozciągnął się na kilka centymetrów a w życiu takiego nie widziałam). Ale żel przy przytulanku tez użyłam.
Dzisiaj już czuje się nieco bardziej sucho ale nadal mam ochotę ;) co dziwne przez 3 dni mi spadła tempka do 36,1 z 36,4 i na razie wzrostu nie widzę. Pierwszy raz tak mam a to właśnie od tego czasu śluz mi się zaczął robić wodnisty.

Dochodzę do wniosku ze jak się siebie obserwuje to co cykl jakieś nowości ;)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki i czekam na kolejne testy z II. Kibicuje gorąco [emoji7]

reklama
Smerfekta jeżeli czujesz się inaczej niż zwykle i pojawiły sie plamienia i temperatura nadal wysoka to coś tam się dzieje Kochana. Jak najbardziej może to być implantacją. Jeżeli mierzysz temperaturę zwróć uwagę czy nie skoczy jeszcze do góry. Postaraj się oderwać głowę teraz, bo jeżeli zachodzi implantacją to dodatkowy stres nie pomoze. (Wiem ze łatwo się mówi ale na ile potrafisz).

Poczekaj do dnia @ i zrób test lub betę. Do gin umówiłabym się po tym terminie i omówiła co się działo w tym cyklu on Ci najlepiej powie co robić. Plamienia mogą wynikać z niedomogi lutealnej ale utrzymująca się wyższa temperatura na podobnym poziomie raczej wróży ze jest Ok z ciałkiem żółtym.

Ja osobiście zawiodłam się na testach pink. 3 cykle temu miałam sytuacje iż w piątek beta negatywna (11dpo) w poniedziałek zrobiłam test przed wyjazdem i był pozytywny a po 2 dniach już innej firmy negatyw i po tygodniu (byłam na urlopie) beta negatyw. Do dzis nie wiem czy to była biochemiczna czy błąd testu (okres miałam opóźniony 4 dni). W ostatnim cyklu tez pink bo akurat miałam w domu i wyszedł cień ale po czasie w 11dpo ale ciąży niestety nie było. Po tych 11 cyklach dostałam nauczkę ze naprawdę lepiej robić test Ok @. Choć te 2 tygodnie czekania to męczarnia jakich mało.

Ale każde zmiany w cyklu od normy mogą być dobrym objawem i pięknym zaskoczeniem. Głowa do góry. Ważne ze masz Partnera na którym możesz polegać i macie siebie. Cieszcie się tym a zobaczysz ze będzie fasolka [emoji8] trzymam kciuki mocno mocno!
Dziękuję Ci bardzo za tyle slow otuchy.
Niestety ten test zamieszal strasznie.
Temperatura nadal utrzymuje sie na wysokim poziomie, sluz wczoraj jeszcze podbarwiony na rozowo dzisiaj juz taki mleczny,do tegoi piersi dziwnie pobolewaja.
Czekam...

Hej dziewczyny!
u mnie 9dc. ale juz mam jakas chcice hehe
A kalendarzyk pokazuje owu dopiero za 8 dni przez ten wydluzony cykl ale cos czuje ze bedzie wczesniej. Mam duzo sluzu jak na ten okres..
trzymam kciuki za Was wszystkie, my 30stego wylatujemy i tydzien bedziemy sie lenic :D Juz sie nie moge doczekac, bede zajeta glowa czyms innym wiec do @nie bede sie zadreczac czy sie udalo czy nie
Pozdrawiam cieplutko!

reklama
Do góry