reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

czesc dziewczyny, chciałam zaczerpnąć trochę wiedzy! Jestem po bemfoli i ovitrelle po 10 dniach odstawiłam duphaston tak jak lekarz kazał. Po 4 dniach dostałam dwu dniowej skąpej moesiaczki. Jakaś krew była. Ale dziś z rana zrobiłam test i wyszła bardzo blada druga kreska. Wydaje mi się ze po tak długim czasie powinna wyjść ale gruba. Ciekawe czy to nie był wadliwy test. Jutro dzwonię do dr i umawiam się na wizytę. Mozne któraś miała z was podobnie?

reklama
Można wiedzieć jakie tabletki na hiperprolaktynemie i jaki wynik prolaktyny?

Hej , mam 27 lat, jestem tu nowa i szukam kogoś z kim mogłabym się podzielić swoimi problemami. Staramy się z mężem o dzidzie nie jakoś bardzo długo, bo 4 miesiące, ale zaraz na samym początku wyszło sporo problemów- mam pcos, nadczynność tarczycy i hiperprolaktynemie. Nie mam owulacji. Biore od miesiąca leki na tsh i prolkatyne. Na razie ciągle nic, dostaje pomału depresji , że wszystkim naokolo udaje się bez problemu, a nam nie czy któraś z Was miała taki zestaw problemów i jej się udało? Po jakim czasie ? Co stosowała?

Sysia testy różnie wychodzą czasem blade jeśli stężenie beta hcg jest niższe. masz gdzieś zdjęcie? Myśle ze jak wyszła druga blada to chyba coś znaczy. Niektóre kobiety plamią na początku ciąży. Ja raczej poszłabym zrobić betę żeby mieć pewność jak przyrasta

Ostatnia edycja:
Czy jeśli są 2 pęcherzyki dominujące jednym jajniku to uwalniają się one jednocześnie czy w odstąpię ?? Bo czułam jajnik wczoraj o 24 jak szłam spać i dzisiaj koło 19. Dokładnie to samo uczucie...

Można wiedzieć jakie tabletki na hiperprolaktynemie i jaki wynik prolaktyny?
[/QUOTE]
Początkowo brałam bromergon, ale nie działał na mnie i fatalnie sie po nim czulam , potem miałam dostinex.i ten działa i jest ok. Teraz znow go biore bo mam troche podwyzszona. Za pierwszym razem mialam 50 ng ml a teraz cos kolo 30.

Witaj Muszka. Ważne ze już zdiagnozowałas problem. Rozumiem ze jesteś pod opieka endokrynologa, bierz leki a hormony się wyrównają. U niektórych szybciej czasem to trwa u niektórych dłużej ale w końcu zaskoczysz. Mi moja doktor poradziła dodatkowo łykać Ovarin, to zestaw witamin który ma pomoc w wyregulowania gospodarki hormonalnej. Możesz się swojego lekarza o to zapytać. Ja jestem w trakcie 2 opakowania i widzę różnice w cyklach. Nie powiem żeby mi pomogło zaskoczyć ale myśle ze nie przeszkadza. Uzbrój się w cierpliwość (wiem głupio to brzmi), sprawdź wyniki czy leczenie działa, zapomnij o staraniach, ciesz się mężem i wspólnym życiem a wierze ze w niedługim czasie zobaczysz II kreski.

Tylko Ci dopowiem ze ja po pierwszym miesiącu leczenia tarczycy zaskoczyłam ( niestety poronienie wczesne) ale po wcześniej nie udanych 4 miesiącach przynajmniej wiem ze jesteśmy płodni. A teraz kontynuuje leczenie i czekam na radosny dzień .
Trzymam mocno kciuki [emoji4]
Dziękuję, mam nadzieję, ze tak bedzie

reklama
Do góry