reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja się urodziłam w Pl i mieszkałam tam ponad 22 lata. W DE mieszkam nie całe 2 lata i jestem przyzwyczajona do warunków jakie panują tutaj. Ja nigdy nie byłam maniaczka robienia testów. Bo jak ma być ciąża to będzie a jak nie to nie będzie nic tego nie zmieni. A po co robić testy i się stresować. Czasami czytam historie dziewczyn i ja przy takim nakrecaniu się byłabym siwa klebkiem nerwów i bym nic innego nie robiła i nie myślała jak tylko temat starania testy temperatura ciąża.
Myśle ze wszystko zależy od człowieka. Niektóre wola czekać do miesiączki a nawet dłużej inne chcą wiedzieć wcześniej. Ja np często miałam tak ze jak nie robiłam testu i czekałam to przez moje myślenie spóźniała mi się miesiączka, jak tylko zrobiłam test i był negatywny to okres od razu przychodził. Także dla mnie to dobry sposób na regularne cykle a temperatur nie mierze bo dobrze wiem kiedy mam owulacje, jajnik boli jak cholera

reklama
O mamo, trafiłaś na jakiegoś dekla.
Zapomnij o tym USG i idz do jakiegoś dobrego i empatycznego lekarza. To bardzo wazne USG i musisz mieć pewność że obraz jest pełen, prawdziwy, oceniony przez specjalistę.
Kurczę współczuję Ci, zaparz sobie ziółka, ukoj nerwy i zapisz się na nowe badanie najlepiej. Dasz radę ?
Tzn ja bym poszła prywatnie.
A jak się czujesz ogólnie ? wszystko dobrze ?
czuje soe dobrze, zmeczenie tylko ale to normalne. Uprzedzano mnie, ze malo mowi i jest gburowaty, ale nie az tak. Moze i on dobrze wszystko zrobil, ta kosc nosowa mnie dziwi, on nie powiedzial ze jej nie ma jak sie go pytalam, tylko, ze nie ocenial bo zle usg czy cos takiego

Myśle ze wszystko zależy od człowieka. Niektóre wola czekać do miesiączki a nawet dłużej inne chcą wiedzieć wcześniej. Ja np często miałam tak ze jak nie robiłam testu i czekałam to przez moje myślenie spóźniała mi się miesiączka, jak tylko zrobiłam test i był negatywny to okres od razu przychodził. Także dla mnie to dobry sposób na regularne cykle a temperatur nie mierze bo dobrze wiem kiedy mam owulacje, jajnik boli jak cholera
No nie każda to odczuwa. Ja nie odczuwam nic jeśli chodzi o owulacje. Temperaturę mierze drugi cykl ale to jest ostatni bo moja tempka skacze jak chce i nie idzie z niej nic wyczytać. Co do testów owu to ufam tylko clear Blue choć one też nie mają 100%pewnosci że pęcherzyk pęknie i dojdzie do owulacji. Jeśli u ciebie robisz test i od razu okres przychodzi to u ciebie to robi wszystko głowa. Bo widzisz np że ci się okres spóźnia to już myślisz że to ciąża i twój organizm tak reaguje. Trzeba też pamiętać że spóźnienie miesiączki nie wiąże się tylko z ciąża.

No nie każda to odczuwa. Ja nie odczuwam nic jeśli chodzi o owulacje. Temperaturę mierze drugi cykl ale to jest ostatni bo moja tempka skacze jak chce i nie idzie z niej nic wyczytać. Co do testów owu to ufam tylko clear Blue choć one też nie mają 100%pewnosci że pęcherzyk pęknie i dojdzie do owulacji. Jeśli u ciebie robisz test i od razu okres przychodzi to u ciebie to robi wszystko głowa. Bo widzisz np że ci się okres spóźnia to już myślisz że to ciąża i twój organizm tak reaguje. Trzeba też pamiętać że spóźnienie miesiączki nie wiąże się tylko z ciąża.
Dokładnie. Wszystko jest w głowie, no u nas jeszcze inny problem, ale zobaczymy jak to będzie.

Dziękuje bardzo ja mimo tego ze się nie starasz życzę aby coś pięknie Was zaskoczyło :)
Powiem tak jak będzie to będzie. Ale nie staram się nie liczę nie sprawdzam kalendarzyka nie robię testów nie biorę żadnych witamin. Luz blus. Jedynie czego chce to żeby po prawie roku wyregulowaly mi się cykle. Mimo wszystko dziękuję za dobre słowo. [emoji6]

reklama
Do góry