reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja np mam kilka objawow nowych, innych niz w poprzednich cyklach.
Brak bolu piersi same sutki, jednodniowy silny bol jajnika kilka dni po owulacji, odrzuca mnie od piwa jak w pierwszej ciazy, wlasnie lekkie przeziebienie, pryszcze ktore zawsze pojawiały sie dzien przed @ a nie wczesniej, brak ochoty na seks, jednodniowy spadek tempki teraz utrzymuje sie w okolicach 37, - 37,3

reklama
Gorzej jak po terminie@ test negatywny
Jeśli chodzi o testy to już wogule jakas klapa. Wy jak mieszkacie w Pl macie lepiej bo idziecie do labo płacicie i robicie badania, a nie które nie mają tak kolorowo. Jeśli nie masz cierpliwości mieszkając np w DE to marnie to widzę. Ja jestem osobą mieszkająca w DE i w dodatku testy ciążowe nawet będąc w ciąży w 9tygodniu nie wychodzą. Bez cierpliwości bym ze swirowala. Na szczęście już teraz się nie staram. I nie przejmuje się. Ale nawet jak się starałam to przez te 7 lat może zrobiłam z około 10 testów może max 15 testów.

Jeśli chodzi o testy to już wogule jakas klapa. Wy jak mieszkacie w Pl macie lepiej bo idziecie do labo płacicie i robicie badania, a nie które nie mają tak kolorowo. Jeśli nie masz cierpliwości mieszkając np w DE to marnie to widzę. Ja jestem osobą mieszkająca w DE i w dodatku testy ciążowe nawet będąc w ciąży w 9tygodniu nie wychodzą. Bez cierpliwości bym ze swirowala. Na szczęście już teraz się nie staram. I nie przejmuje się. Ale nawet jak się starałam to przez te 7 lat może zrobiłam z około 10 testów może max 15 testów.
To ja bym ześwirowala na pewno w ogóle w wielu krajach w ciąży nie robi się tylu badan, gdzieniegdzie usg tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ja akurat sobie tego nie wyobrażam, ale jak rodzisz się w danym kraju to jest to po prostu normalka.

To ja bym ześwirowala na pewno w ogóle w wielu krajach w ciąży nie robi się tylu badan, gdzieniegdzie usg tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ja akurat sobie tego nie wyobrażam, ale jak rodzisz się w danym kraju to jest to po prostu normalka.
Ja się urodziłam w Pl i mieszkałam tam ponad 22 lata. W DE mieszkam nie całe 2 lata i jestem przyzwyczajona do warunków jakie panują tutaj. Ja nigdy nie byłam maniaczka robienia testów. Bo jak ma być ciąża to będzie a jak nie to nie będzie nic tego nie zmieni. A po co robić testy i się stresować. Czasami czytam historie dziewczyn i ja przy takim nakrecaniu się byłabym siwa klebkiem nerwów i bym nic innego nie robiła i nie myślała jak tylko temat starania testy temperatura ciąża.

reklama
Trzymam kciuki za testujace! Mysle ze objawy tydzien przed @ to chyba zbyt szybko. Ale faktycznie gdzies kiedys czytalam ze objaw przeziebienia tez moze sie pojawic. Ja w ciazy jak bylam to od razu mnie sennosc dopadala. W tej ciazy to noemanie zasypialam w czasie zabawy z corka na dywanie.. i pomyslec ze zostalyby nam 3mce do porodu :sad::sad:

Do góry