reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja np mam kilka objawow nowych, innych niz w poprzednich cyklach.
Brak bolu piersi same sutki, jednodniowy silny bol jajnika kilka dni po owulacji, odrzuca mnie od piwa jak w pierwszej ciazy, wlasnie lekkie przeziebienie, pryszcze ktore zawsze pojawiały sie dzien przed @ a nie wczesniej, brak ochoty na seks, jednodniowy spadek tempki teraz utrzymuje sie w okolicach 37, - 37,3

reklama
Gorzej jak po terminie@ test negatywny
Jeśli chodzi o testy to już wogule jakas klapa. Wy jak mieszkacie w Pl macie lepiej bo idziecie do labo płacicie i robicie badania, a nie które nie mają tak kolorowo. Jeśli nie masz cierpliwości mieszkając np w DE to marnie to widzę. Ja jestem osobą mieszkająca w DE i w dodatku testy ciążowe nawet będąc w ciąży w 9tygodniu nie wychodzą. Bez cierpliwości bym ze swirowala. Na szczęście już teraz się nie staram. I nie przejmuje się. Ale nawet jak się starałam to przez te 7 lat może zrobiłam z około 10 testów może max 15 testów.

Jeśli chodzi o testy to już wogule jakas klapa. Wy jak mieszkacie w Pl macie lepiej bo idziecie do labo płacicie i robicie badania, a nie które nie mają tak kolorowo. Jeśli nie masz cierpliwości mieszkając np w DE to marnie to widzę. Ja jestem osobą mieszkająca w DE i w dodatku testy ciążowe nawet będąc w ciąży w 9tygodniu nie wychodzą. Bez cierpliwości bym ze swirowala. Na szczęście już teraz się nie staram. I nie przejmuje się. Ale nawet jak się starałam to przez te 7 lat może zrobiłam z około 10 testów może max 15 testów.
To ja bym ześwirowala na pewno w ogóle w wielu krajach w ciąży nie robi się tylu badan, gdzieniegdzie usg tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ja akurat sobie tego nie wyobrażam, ale jak rodzisz się w danym kraju to jest to po prostu normalka.

To ja bym ześwirowala na pewno w ogóle w wielu krajach w ciąży nie robi się tylu badan, gdzieniegdzie usg tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ja akurat sobie tego nie wyobrażam, ale jak rodzisz się w danym kraju to jest to po prostu normalka.
Ja się urodziłam w Pl i mieszkałam tam ponad 22 lata. W DE mieszkam nie całe 2 lata i jestem przyzwyczajona do warunków jakie panują tutaj. Ja nigdy nie byłam maniaczka robienia testów. Bo jak ma być ciąża to będzie a jak nie to nie będzie nic tego nie zmieni. A po co robić testy i się stresować. Czasami czytam historie dziewczyn i ja przy takim nakrecaniu się byłabym siwa klebkiem nerwów i bym nic innego nie robiła i nie myślała jak tylko temat starania testy temperatura ciąża.

reklama
Trzymam kciuki za testujace! Mysle ze objawy tydzien przed @ to chyba zbyt szybko. Ale faktycznie gdzies kiedys czytalam ze objaw przeziebienia tez moze sie pojawic. Ja w ciazy jak bylam to od razu mnie sennosc dopadala. W tej ciazy to noemanie zasypialam w czasie zabawy z corka na dywanie.. i pomyslec ze zostalyby nam 3mce do porodu :sad::sad:

Do góry