reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Wszystkie się liczycie!!! Chodziło mi głównie o to że od lipca staramy się i nic.... i tak sobie myślę że może ja za stara jestem...
Ja już 3 cykl... owszem im „starsza” tym gorzej. Statystycznie po prostu płodność (częstotliwość owu itd...) spada z wiekiem. U was to dopiero 4 cykl wiec narazie teoretycznie norma. Byłaś u gina? Badalas hormony czy wszystko ok?

reklama
Wszystkie się liczycie!!! Chodziło mi głównie o to że od lipca staramy się i nic.... i tak sobie myślę że może ja za stara jestem...

moja sąsiadka pierwsze dziecko urodziła w wieku 22 lat, później bardzo długo nie mogła zajść w ciąże. zaadoptowała dziecko, a po roku od adopcji w wieku 36 lat niespodzianka i ciąża :)

No wszystko ok. I jajeczek jest sporo. Owu co miesiąc jest monitorowany. I dupa.... Ja już nie wiem, może gin do dupy jest...

Od tego cyklu zaczęłam brać Castagnus.. Zobaczymy co będzie. Ale jak na razie muszę przyznać że objawy owu dają mniej w kość. A było naprawdę ciężko. Nieziemski ból piersi, ból brzucha , jajników głowy i mdłości. Teraz piersi to tylko sutki i delikatnie jajniki. Niby 3 miesiące trzeba brać aby był efekt ale ja odczuwam zmiany już teraz. A 1 dzień cyklu miałam 4 października, i tak biorę 2 razy dziennie.

Ja skończyłam 40 lat. Drugi cykl starań. W zeszłym miesiącu zaskoczyło. Testy pozytywne choć blade. Pierwsza beta 148 ale kolejne to niski przyrost i spadek na koniec. Nie udało się.
Zobaczymy jak będzie teraz :) Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Ja skończyłam 40 lat. Drugi cykl starań. W zeszłym miesiącu zaskoczyło. Testy pozytywne choć blade. Pierwsza beta 148 ale kolejne to niski przyrost i spadek na koniec. Nie udało się. Tydzień później przyszedł okres... Zobaczymy jak będzie teraz :) Pozdrawiam.
Jak wy to robicie że Wam złapało ???

reklama
Zrobiłam dzisiaj znowu hah nie wytrzymałam :D
Co myślicie ?

Załączniki

• IMG_20191018_101720.jpg
    IMG_20191018_101720.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 108
Do góry