reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Skąd w takim razie beta 2,30 ?
Nie powinno być 0?

Mi lekarz po poronieniu mówił ze mam monitorować Bete Hcg żeby spadła do Zera to byl wyznacznik ze wszystko się oczyściło i ze po tym jak osiągnę wynik 0 to się starać ponownie. Mówił tez ze czasem różnica błędów w pomiarze w różnych labolatoriach to 0-3 wiec to tez mam traktować jak 0- taką dostałam informacje

Mi lekarz po poronieniu mówił ze mam monitorować Bete Hcg żeby spadła do Zera to byl wyznacznik ze wszystko się oczyściło i ze po tym jak osiągnę wynik 0 to się starać ponownie. Mówił tez ze czasem różnica błędów w pomiarze w różnych labolatoriach to 0-3 wiec to tez mam traktować jak 0- taką dostałam informacje
Aaaa. Wiem, że beta powyżej 5 oznacza ciążę ,ale pomyślałam , że skoro zrobiona przed czasem to może dlatego taka niska. No nic czekam do terminu miesiączki .

3 dni przed. A betę robiłam wczoraj i wynosiła 2,3

To wszystko zależy tez od organizmu. Niektórym beta szybko przyrasta a niekiedy wolniej w pierwszych dniach dlatego rozrzut normy jest tak szeroki.
Ja w pierwszej (niestety biochemicznej) ciąży miałam betę 2 dni po spodziewanej @ 27. Tydzien pozniej 7, Nie utrzymalo się.

Dostałam luteinę żeby brać jak tylko test wyjdzie pozytywny. Stało się tak na urlopie. Test pozytywny 1 dzień przed @. 2 dni później negatyw a tydzień po @ i beta jak wróciłam do domu 1,72. I w sumie nie wiem czy to była biochemiczna czy błąd testu.

Poczekaj do planowanej test i beta. Trzymam kciuki ze to ten cykl [emoji5]

Gratulacje !!
beta 7dni przed @ to chyba zbyt szybko.

tak bardzo bym chciala zeby sie tym razem udalo. A to dopiero 3dc.. Ale dni leca mi jak szalone a od 30stego mam tydzien urlopu wiec szybko zleci. Dni plodne zaczynaja mi sie podobno pod koniec mca wlasnie wiec fajnie.Mysle nad testami owu ale boje sie ze za bardzo sie wkrece i nastawie.

U mnie 4dc i jak to ja już myśle kiedy owulacja i te najdłuższe 2 tygodnie każdego m-ca.
Ale szukam sobie zajęć żeby głowa miała o czym innym myśleć i w sumie obiecałam sobie ze nic nadzwyczajnego nie robie. Cieszę się sobą i Narzeczonym. Jak będę mieć ochotę na kawkę czy winko tez. Żadnego oszczędzania się po owulacji coby nie zaszkodzić implantacji.
Po prostu normalnie żyć i jak będzie pisane to będzie. A ja gdzieś w środku wierze ze życie jest zapisane. I każde nawet najgorsze doświadczenie w końcu pokazuje ze dążyło do czegoś lepszego. To mnie jakoś trzyma na codzień [emoji5]

Trzymam kciuki i kibicuje wszystkim które nadal sa przed testowaniem. Aby coraz więcej tych 2 kreseczek się pojawiało [emoji7]

reklama
Dziewczyny biorące dupka, mam pytanie. Czy biorąc lek miałyście więcej śluzu niż zwykle czy bez zmian?
Nurtuje mnie to strasznie bo ciągle mam wrażenie jakbym się za przeproszeniem zmoczyla...

Do góry